reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem świadoma :) Przeglądałam cenniki i oglądałam sporo filmików na necie. Wiem że sporo kosztów dochodzi i ciężko przewidzieć. A czy taka pierwsza próba zawiera kilka tych transferów/podejść? Jak to traktować? No właśnie wiem a tak realnie ile czasu trzeba liczyć w sensie że np w czerwcu inseminacja nie wyjdzie to ile czasu na załatwienie wszystkiego itp. Jest realna szansa na in vitro juz wtedy w kolejnym
Jestem świadoma :) Przeglądałam cenniki i oglądałam sporo filmików na necie. Wiem że sporo kosztów dochodzi i ciężko przewidzieć. A czy taka pierwsza próba zawiera kilka tych transferów/podejść? Jak to traktować? No właśnie wiem a tak realnie ile czasu trzeba liczyć w sensie że np w czerwcu inseminacja nie wyjdzie to ile czasu na załatwienie wszystkiego itp. Jest realna szansa na in vitro juz wtedy w kolejnym cyklu?
Przygotowanie do in vitro może zająć ok 3 miesiące o ile nie będzie problemów ( stany zapalne, złe wyniki badań itp). Pewnie będzie to długi protokół bo masz rezerwę w normie czyli trzeba pierw wyciszyć jajniki a potem właściwa stymulacja, pobranie, hodowla 5 dni i transfer. Z tego co pamietam, ale dziewczyny niech mnie poprawią. Od 1dc bierzesz tabletki ( wraz z potem antykoncepcja) w 14-16dc zaczynasz gonapeptyl ( zastrzyk) po 21dc kończysz tabletki, ale nadal są zastrzyki. W tym czasie czekasz na miesiączkę, powinna się pojawić po około paru dniach. Pierszy dzien miesiączki to 1dc kolejnego cyklu. Czyli 21 dni tabletek plus 3-5 dni na oczekiwanie na okres i w 2-3dc ( nowego) początek stymulacji. Stymulacja trwa od 10-14dni i dostajesz zastrzyk na dojrzewanie pęcherzyków. Po zastrzyku masz 36h czekania i punkcja. Po punkcji znowu czekanie na to czy będą blastocysty czyli kolejne 5 dni. Pierwsza beta kolejne 6 dni.

Bardzo mi przykro [emoji22][emoji22] Wszystko to jest mega trudne.... Dobrze kojarzę że u Was czynnik męski jest powodem do in vitro?
hmm pierwotnie in vitro miało być tylko żeby przebadać blastki pod kątem choroby męża, ale okazało się że ja mam niska rezerwę A mąż poprawiał wyniki fragmentacji I niby to się poprawiło Ale jak widać za malo...

Halo! Czy jest na sali ktoś kto może mi przywalić w łeb?! 😐 bardzo bardzo sie stresuje, jakoś mnie dziś dopadło. No boje sie, ze coś moze byc nie tak...

Na który dzien od pobrania jajek dzwonili do Was? Pytam laski z Invicty, bo tam się leczymy z mężem...
U mnie 5 lub 6 dnia dopiero, dokładnie nie pamiętam, Invicta Gdańsk

reklama
Dziewczyny z WAW
polecicie prosze miejsce gdzie mozna robic akupunkture przed transferem???
Ktos z Was korzystal i dalo to efekty??

obojetnie gdzie, choc blizej Piaseczna byloby super... buziaki mamuski & staraczki!!

Do góry