reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Rozumiem faktycznie trudna sprawa. A robiliscie ICSI? Czy IMSI? To wiązanie nie ma sensu teraz robic. Jakbyście podchodzili do FAMSI to po IMSI wybrane plemniki mają badane wiązanie z hialuronianem bo tylko te są w stanie zaplodnic poprawnie komórkę. Chyba ze można zrobić u was separacje? Bo to byłby ideał. To czekamy na wyniki chromatyny bo tak to tylko dywagacje:-)
Hej, mam pytanka jako, że masz dużą wiedzę na ten temat. Lekarz zlecił nam imsi-msome i jest taki komentarz: " gdy nasienie w dniu planowanego zapłodnienia komórek jajowych nie będzie spełniało parametrów kwalifikujących do wykonania separacji, zamiast separacji plemników zostanie przeprowadzona procedura dodatkowa imsi-msome z wykorzystaniem nasienia natywnego "
1. Co to ta preparatyka nasienia?
2. Co to nasienie natywne?
3. Czy nie lepsze u nas byłoby FAMSI? Leczymy się w Invicta i przy 55 sztukach plemników w preparacie bezprośrednim może to by było lepsze? Bo własnie zaczęłam czytać umowę i znowu mam jakieś ale...

Help

reklama
Krążek a szew, tym bardziej założony wcześnie a nie ratunkowo to nie to samo, inne ryzyko i skuteczność więc nie porównuje się tego tak, nawet ta straszącą lekarka mówiła że szew ratuje trochę sytuacje bo dzięki temu szyjka dluga I zamknięta. Co innego szew założony ratunkowo przy lejkowatosci. Ona wskazywała tylko krwiaka jako potencjalne źródło takich skrajnych problemów, nie szew... I ciągle gadała o odejściu wod a potem o % przeżywalności wczesniakow w poszczególnych tygodniach więc naprawdę trochę traumatyczne wrażenia po wizycie.. Masz racje najlepiej będzie się odciąć od informacji w internecie, muszę nad tym popracować. Dużo łatwiej było jak musialam pracować bo nie kusiło mnie aby czytać bo nie było czasu a sama wiesz napewno że tak leżąc długi czas to się probuje coś szukać i czytać więc za tą radą napewno muszę pójść i mniej czytać :)
Kochana ja w pewnym momencie już nic więcej nie czytałam. Zostałam dogłębnie poinformowana przez lekarzy, potem w necie i myślałam że oszaleje. Nie kombinuj, dobrze się czujesz, masz wizyty u lekarza.
Słuchałam bardzo dużo muzyki, miałam swoją listę i ciągle tego samego.... nawet podczas bezssenych nocy potrafiłam później zasypiać z muzyką. Czytaj książki.

Kochana ja w pewnym momencie już nic więcej nie czytałam. Zostałam dogłębnie poinformowana przez lekarzy, potem w necie i myślałam że oszaleje. Nie kombinuj, dobrze się czujesz, masz wizyty u lekarza.
Słuchałam bardzo dużo muzyki, miałam swoją listę i ciągle tego samego.... nawet podczas bezssenych nocy potrafiłam później zasypiać z muzyką. Czytaj książki.
Probowalam z książkami to po 10 stronach zasypiam 😆 Teraz do tego mam syna w domu drugi tydzień bo szkoły wolne mają wiec on mnie katuje minionkami 5 razy dziennie 😅 Wrócę do książek w poniedziałek jak wróci do szkoły, a muzyka to tak, to jest najlepsze lekarstwo na wszystko i od początku stosuje :D.... ale to niestety nie przeszkadza w czytaniu ;)

W załączeniu wyniki biopsji, mówi wam to cos ?? Wizyta jutro u lekarza.

Załączniki

• B62CCBC6-2029-405D-910E-B798DB9FAC87.jpeg
    B62CCBC6-2029-405D-910E-B798DB9FAC87.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 108
reklama
W załączeniu wyniki biopsji, mówi wam to cos ?? Wizyta jutro u lekarza.
"Rozległy obrzęk umiarkowanego stopnia" sugeruje nieprawidłowość...
U mnie powiedziały, że wyników nie udostępniają przed wizytą ze względu na to, że nie są łatwe w interpretacji ;). Sugerowałabym poczekac do jutra...

Do góry