reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co wam powiem, to wam powiem, ale napędziłam sobie strachu niepotrzebnie... dziewczyny przepraszam aż mi głupio ale dzisiejszy dzień to pasmo udręk i pomyłek. Jestem taką panikarą...a wynik bety wzrósł. To co odczytałam, to był wynik estradiol beta-17. Odczytałam wynik w pracy w stresie na szybko, nie upewniając się, potem telefon miałam dłuższy czas w trybie samolotowym. Zanim się zorientowałam zadzwoniłam do kliniki, on już miał kolejne telefony oddzwonil do mnie po południu a ja cały dzień chodziłam taka zaryczana w pracy. Normalnie totalna że mnie idiotka :( najważniejsze że beta jest ok. Lekarz powiedział, że ciąża ma szansę choć jest zagrożona. Tamto krwawienie to był krwiak. Progesteron mam b.niski dołożyl kolejne dawki luteiny i duphaston. Kazał najlepiej leżeć przez tydzień.
Przepraszam za zamieszanie :(
Najwazniejsze ze w sumie dobrze sie skonczylo.Beta rosnie to najwazniejsze👍

reklama
Co wam powiem, to wam powiem, ale napędziłam sobie strachu niepotrzebnie... dziewczyny przepraszam aż mi głupio ale dzisiejszy dzień to pasmo udręk i pomyłek. Jestem taką panikarą...a wynik bety wzrósł. To co odczytałam, to był wynik estradiol beta-17. Odczytałam wynik w pracy w stresie na szybko, nie upewniając się, potem telefon miałam dłuższy czas w trybie samolotowym. Zanim się zorientowałam zadzwoniłam do kliniki, on już miał kolejne telefony oddzwonil do mnie po południu a ja cały dzień chodziłam taka zaryczana w pracy. Normalnie totalna że mnie idiotka :( najważniejsze że beta jest ok. Lekarz powiedział, że ciąża ma szansę choć jest zagrożona. Tamto krwawienie to był krwiak. Progesteron mam b.niski dołożyl kolejne dawki luteiny i duphaston. Kazał najlepiej leżeć przez tydzień.
Nie przepraszaj, zdarza się 😊 najważniejsze, że to nie poronienie, a Ty nie miałaś być dzisiaj na wizycie?

Wiem., wiem ja już powiedziałam jak coś męża nerkę sprzedamy byle by się udało ;)
Usg 180+150 hormony, lutinus 150 Pln na tydzień. Czasem mam 3 , 4 wizyty.
Człowiek składki płaci a musi wszystko prywatnie ;(
Dzięki tym wydatką niedługo urodzisz wielką stopę ;).
O matko ale macie plan 😜 haha.. Ważne że mąż jest za 😀
Dobrze ze chociaż coś tam możesz z pakietu zrobić. Ja od 5ciu lat mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne za które place ja i mój pracodawca ale nie mogę niego korzystać bo to wymaga tzw GP referal którego ten nigdy nie chce dać, dwa razy kiedyś próbowałam i nic.. porypani....

O matko ale żeś sobie emocji zafundowała ! Spokojnie krwiak dość rzadko się kończy poronieniem. Jeśli ciaza jest genetycznie zdrowa to bez problemu poradzi sobie z krwiakiem, bardzo rzadko to się kończy źle w takim przypadku. Jak już jest poronienie po krwiaku to raczej dotyczy wadliwej genetycznie i słabej ciąży które pewnie i tak by się zatrzymała w rozwoju.

To super wiadomość!!!, ale stres.... 😲 uuufff

O matko ale macie plan 😜 haha.. Ważne że mąż jest za 😀
Dobrze ze chociaż coś tam możesz z pakietu zrobić. Ja od 5ciu lat mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne za które place ja i mój pracodawca ale nie mogę niego korzystać bo to wymaga tzw GP referal którego ten nigdy nie chce dać, dwa razy kiedyś próbowałam i nic.. porypani....
Wiesz ,jeszcze mu nie powiedziałam 😄 😄 .
Jak to płacisz i nie możesz skorzystać to Uk to naprawdę mnie zadziwia.

No naprawdę kompletnie skrajne diagnozy od piątkowej ze mam łazić normalnie i widzimy się w 28tc nie ma ryzyka żadnej infekcji po diagnozę dzis no ze wszystko super dziecko pięknie rośnie szew pięknie trzyma dluga szyjka ale mogę przedwcześnie urodzić przez jakąś infekcje 😞 Wlasnie o zakwasie z buraka coś słyszałam.. Męża wyślę wieczorem na wycieczkę po polskich sklepach 😜
A Ty jak??? Kiedy transfer? Coś kombinujesz z tym wlewem czy dałaś spokój? Jakąś polska klinikę w razie W obczaiłas?
Wogole dali mi jedno zdjęcie z USG a tam wielka stopa na pierwszym planie 😆
Ale bym chciała taka piękna stopę zobaczyć u siebie w brzuchu 😍

reklama
Najważniejsze, że jest dobrze !!!!
Duży ten krwiak ??? Na usg co było widać??
Zwolnienie wzięłaś??
Nie wiem jaki duży był, ślad po nim został. Pół rozmowy z lekarzem to nie słyszałam, ze stresu a potem jak zrozumiałam że on do.mnie.mowi że BETA nie spadła to on myślałam, że chyba że oglupialam 🤔 jak mi wstyd...na USG pęcherzyk było widać. Na razie tylko tyle. Za tydzień się rozwiąże. Nie wzięłam zwolnienia, jak będzie trzeba pójdę do rodzinnego bo nikt nie wie, z małej wioski jestem a jakby się rozniosło...eh. pracuje na siedząco więc na maxa bd się oszczędzać.

Do góry