reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No naprawdę kompletnie skrajne diagnozy od piątkowej ze mam łazić normalnie i widzimy się w 28tc nie ma ryzyka żadnej infekcji po diagnozę dzis no ze wszystko super dziecko pięknie rośnie szew pięknie trzyma dluga szyjka ale mogę przedwcześnie urodzić przez jakąś infekcje 😞 Wlasnie o zakwasie z buraka coś słyszałam.. Męża wyślę wieczorem na wycieczkę po polskich sklepach 😜
A Ty jak??? Kiedy transfer? Coś kombinujesz z tym wlewem czy dałaś spokój? Jakąś polska klinikę w razie W obczaiłas?
Wogole dali mi jedno zdjęcie z USG a tam wielka stopa na pierwszym planie 😆
Jaka duża dziszia 😍😍😍

No naprawdę kompletnie skrajne diagnozy od piątkowej ze mam łazić normalnie i widzimy się w 28tc nie ma ryzyka żadnej infekcji po diagnozę dzis no ze wszystko super dziecko pięknie rośnie szew pięknie trzyma dluga szyjka ale mogę przedwcześnie urodzić przez jakąś infekcje 😞 Wlasnie o zakwasie z buraka coś słyszałam.. Męża wyślę wieczorem na wycieczkę po polskich sklepach 😜
A Ty jak??? Kiedy transfer? Coś kombinujesz z tym wlewem czy dałaś spokój? Jakąś polska klinikę w razie W obczaiłas?
Wogole dali mi jedno zdjęcie z USG a tam wielka stopa na pierwszym planie 😆
Śliczna wielka stopa 😍
Właśnie wypiłam szklankę zakwasu z buraka i przegryzłam ananasem 😋
Tak szczerze to trochę świruję, jak zwykle zresztą 🥴
Transfer pojutrze, wlewu nie chcieli mi zrobić bo ani żadnych zaleceń ani nawet nic z immunologii nie mam zrobione.
Biorę za to encorton, nie wiem czy pomoże ale mam chociaż wrażenie że coś robię.
Dzisiaj trochę mnie zmartwiło niezbyt grube endometrium ale dziewczyny pisały że mam nie fiziować 😉
A i przed włączeniem utrogestanu w poniedziałek rano mój poziom progesteronu był mega niski 0.159 mmol/l. Ponoć dobrze ale zastanawiam się, czy z tak niskiego, do piątku podskoczy do jakiegoś sensownego poziomu. Jutro rano zbadam i jak będzie nisko to wezmę prolutex bo załatwiłam sobie receptę.
I to tyle na razie.
Od poniedziałku to dopiero będę miała jazdy ze swoimi myślami

Szczerze polecam Pana dr Bra... naprawdę potrafi uspokoić i jest bardzo do rzeczy, wizyty długie i dokładne, a poczucie humoru ma nie z tej ziemi! Urodził mojego synka 😉
No finansowo to ta procedura i ciąża tez juz nas trochę zrujnowala... np. ostatnia wizyta u polskiego gina ktora średnio była rzeczowa kosztowała nas 165f plus dojazd wiec jakieś 1tys! A za immunoglobuliny to by była nowa procedura prawie... A tu teraz takie jaja...
Wiem., wiem ja już powiedziałam jak coś męża nerkę sprzedamy byle by się udało ;)
Usg 180+150 hormony, lutinus 150 Pln na tydzień. Czasem mam 3 , 4 wizyty.
Człowiek składki płaci a musi wszystko prywatnie ;(
Dzięki tym wydatką niedługo urodzisz wielką stopę ;).

A wogole kiedy do UK wracacie ? Podobno Nicola u Was luzuje restrykcje dla podróży za granicę.. w Anglii potwierali sklepy puby i restauracje i ludzie wylezli jak dzicz wygłodniali po lockdownie.. Stawiam że za kilka tygodni znow liczba zakazen po tym wzrośnie
Jeszcze nie wiem kiedy wracamy. Jeśli się uda to pewnie za jakieś 2 tygodnie, jeśli się nie uda to zostajemy i robimy ostatnią stymulację na moich komórkach. Taki jest plan na dzisiaj ale u mnie ciagle się coś zmienia bo ja jestem niestabilna 🤪
Nicola luzuje restrykcje na podróże w Szkocji tylko. Ona jeszcze długo nie pozwoli na podróże zagraniczne, żeby ludzie nie przywieźli innego wariantu.
Domyślam się, że za chwilę będzie 100 fala i nigdy nie wrócę do domu.
W sumie całkiem dobrze mi w Polandii 😁

reklama
Do góry