Tagitagi
Fanka BB :)
A co było powodem że podeszłam do tej metody ? Miałaś receptywnosc zrobiona ? Gdzie się leczysz jeśli można wiedzieć ?2 transfer,35 brak diagnozy już sama nie wiem co może być nie tak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co było powodem że podeszłam do tej metody ? Miałaś receptywnosc zrobiona ? Gdzie się leczysz jeśli można wiedzieć ?2 transfer,35 brak diagnozy już sama nie wiem co może być nie tak
Ja do Invictaa gdzie jeździsz do kliniki ?
Jak to się mówi pierwsze koty za płoty a do kolejnego podejścia przygotować najlepiej jak się da
Co to znaczy od dnia Et ?
Dlaczego clexane zleci ?
Dobra myśl. Myślę że to ważne żeby kontrolować jeśli ktoś ma jego niedobry. Serduszkowa wizyta jest chyba 35 dnia?W przyszłym tygodniu zrobię sobie jeszcze badanie progesteronu, zobaczymy co pokaże wynik
A jakie badania robiłaś. Może czegoś jeszcze nie miałaś. Ja też mam 35 prawie 6 lat starań i dopiero teraz dostałam prawdopodobną diagnozę, bo jak dotąd wszystko było jak to mówili lekarze: książkowe.2 transfer,35 brak diagnozy już sama nie wiem co może być nie tak
Bez znieczulenia. Przyjemne nie jest, ale do przeżycia.Mam pytanie jeśli chodzi o tą biopsje macicy to miałyście ze znieczuleniem czy bez ? Bardzo boli bez znieczulenia?
Wiesz to wszystko jest tak, że pewne leki dają tak "a nuż pomogą", bo gdzieś tam jakieś badania robili i komuś pomogło to trzeba dawać. Im nie zależy bo to nie ich zdrowie (wyobrażam sobie, że większości tych leków pewnie sami by w życiu nie wzięli). A my chwytamy się tego jak tonący brzytwy bo nie spróbować a jak to akurat pomoże?A więc oj tyle wiem że głowa mi pęka
To dzięki Wam mogłam dr zadać tyle pytań ...patrzył na mnie jak na opętaną teraz Wam Dziękuję i dam lekturę hahaha
Więc tak jeśli chodzi o to że teraz była ciąża biochemiczna ...wiele może być przyczyn
Chociaż z dr rozmowy wynika że okaz zdrowia pod kątem medycznym tak na luźno
bo nigdy nie wiadomo co tam czycha ...
Bo jak by było tak kolorowo to moje Kropki by zostały ze mną
Ustaliliśmy razem ze w sierpniu robię receptywnosc endometrium wszystko zależy jaki będzie wyniki
Jednak będę miała podany ten GCSF czyli Acoffil od dnia Et do 6 tygodnia jak będzie widać serduszko oczywiście jak nie będzie przeciwskazań z tej receptywnosci
no i oczywiście jak coś wyjdzie mogą zostać zastosowane wlewy
wszystko zależy od wyniku
Dostanę też lek o nazwie Clexane-of label
coś dr wspomniał odnośnie trabofilii lecz badań mi nie każe robić bo to nie jest statystycznie stwierdzone że to coś wniesie
Mam brać cały czas Biosteron na poprawę komórek
Ale najlepsze na koniec
wysłał mnie dr do diabetologa odnośnie stwierdzenia cukrzycy bo może leki które teraz biorę są za słabe i może insulina będzie potrzebna muszę mieć glukometr i badać. Tragedia
To tez mogło być przyczyną niepowodzenia szkoda że tak późno mi daje takie wytyczne
No ale pewnie ten 1 raz to pewnie statystyka i obserwacja niestety
Pytalam też jakie są szanse przy następnej próbie bo wiecie trochę nie mogę sobie poradzic że wszystko ok a tu taki cios
Dr stwierdził bardzo duże bo ciąża była u Pani ale coś to zakłóciło
Zrobimy to wszystko i będzie wiadomo
Powiem szczerze że trochę mi ulżyło że mnie nie skreślił może i mi kiedyś się uda
Teraz muszę hodować moje komoreczki na silne i piękne dzieta dla cukrzyków i lecimy dalej
Pewnie wszystkiego nie napisałam ale mam 2 głowie szum
Wesołych Świąt kochane
wiem ze to nie będzie pocieszenie ale trzeba pamiętać te dobre chwile z bliskimi które byłyDziewczynki moje drogie chciałam wam życzyć duzooo Zdrówka w te święta, wielu łask Bożych i abyśmy już następne święta spędzili je w rodzinnym gronie jak kiedyś, jak nie było tej nieszczęsnej korony... U mnie niestety to kolejne będą smutne święta... Chodź spędzone w rodzinnym ale bardzo małym gronie to z żałoba w sercu... Właśnie przed chwilą zmarł mój wujek... Ja nie wiem co się dzieje... Naprawdę.... Ostatnio mam w rodzinie same pogrzeby... Ktoś bliski mi odchodzi na zawsze Dlatego życzę zdrowia... Jak ono będzie, cała reszta się ułoży... Każda z nas doczeka w końcu 2 kresek, rosnącego brzuszka i małego różowego, cudownego cudu niektóre z nas po prostu muszą na niego trochę dłużej poczekać... Ale wiem że nadejdzie dzień że w końcu nasze marzenia się spełnia a prośby zostaną wysłuchane (musiałam się podzielić gdyż dostaje, każda z nas dostaje od was tyle wsparcia w najgorszych momentach życia że to się w głowie nie mieści)
Link do: G-CSF Intrauterine for Thin Endometrium, and Pregnancy Outcome tu znalazłam właśnie taki artykuł nt filgrastimu (accofil, tevagrastim etc) tylko w formie wlewów, jeśli dobrze czytam polamanym angielskim to udowodniono m.in., że pogrubia endometrium a właściwie że może pogrubiać i stosowany raczej w sytuacji kiedy inne metody zawodząA więc oj tyle wiem że głowa mi pęka
To dzięki Wam mogłam dr zadać tyle pytań ...patrzył na mnie jak na opętaną teraz Wam Dziękuję i dam lekturę hahaha
Więc tak jeśli chodzi o to że teraz była ciąża biochemiczna ...wiele może być przyczyn
Chociaż z dr rozmowy wynika że okaz zdrowia pod kątem medycznym tak na luźno
bo nigdy nie wiadomo co tam czycha ...
Bo jak by było tak kolorowo to moje Kropki by zostały ze mną
Ustaliliśmy razem ze w sierpniu robię receptywnosc endometrium wszystko zależy jaki będzie wyniki
Jednak będę miała podany ten GCSF czyli Acoffil od dnia Et do 6 tygodnia jak będzie widać serduszko oczywiście jak nie będzie przeciwskazań z tej receptywnosci
no i oczywiście jak coś wyjdzie mogą zostać zastosowane wlewy
wszystko zależy od wyniku
Dostanę też lek o nazwie Clexane-of label
coś dr wspomniał odnośnie trabofilii lecz badań mi nie każe robić bo to nie jest statystycznie stwierdzone że to coś wniesie
Mam brać cały czas Biosteron na poprawę komórek
Ale najlepsze na koniec
wysłał mnie dr do diabetologa odnośnie stwierdzenia cukrzycy bo może leki które teraz biorę są za słabe i może insulina będzie potrzebna muszę mieć glukometr i badać. Tragedia
To tez mogło być przyczyną niepowodzenia szkoda że tak późno mi daje takie wytyczne
No ale pewnie ten 1 raz to pewnie statystyka i obserwacja niestety
Pytalam też jakie są szanse przy następnej próbie bo wiecie trochę nie mogę sobie poradzic że wszystko ok a tu taki cios
Dr stwierdził bardzo duże bo ciąża była u Pani ale coś to zakłóciło
Zrobimy to wszystko i będzie wiadomo
Powiem szczerze że trochę mi ulżyło że mnie nie skreślił może i mi kiedyś się uda
Teraz muszę hodować moje komoreczki na silne i piękne dzieta dla cukrzyków i lecimy dalej
Pewnie wszystkiego nie napisałam ale mam 2 głowie szum
Wesołych Świąt kochane