reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam prośbę o wskazówki dla osoby, która pierwszy raz podchodzi do całej procedury in vitro :) Na co warto zwrócić uwagę, jak się przygotować, cokolwiek, co chciałybyście usłyszeć, jak Wy zaczynałyście i wiecie, że pomogłoby Wam to, żeby było mniej stresu i bardziej świadoma głowa :)

reklama
Chyba o inny wlew Ci chodzi na wzrost endometrium, nie accofil. Accofil aktywuje uNK wiec działa podobnie jak scratching. Tak Paśnik twierdzi i nie tylko on.
Jedno i drugie miałam robione na pobudzenie wzrostu endometrium. Rozmawiałam o tym również z Paśnikiem. Mówił, że jeśli scratching dobrze mi działa na endo, żeby nie robić juz wlewu dodatkowo... Nie mówię, że nie ma działać na NK, tyle że może to nie jedyne działanie.

Jedno i drugie miałam robione na pobudzenie wzrostu endometrium. Rozmawiałam o tym również z Paśnikiem. Mówił, że jeśli scratching dobrze mi działa na endo, żeby nie robić juz wlewu dodatkowo... Nie mówię, że nie ma działać na NK, tyle że może to nie jedyne działanie.
A intralipid na co jest🤔. To accofil na duże NK, tak?
Już mi się to wszystko pierdzieli w głowie 🤤

Na rajskiej podobno bez tego nie mogę macica odrzuca zarodki dobrej jakości i żeby znowu się nie rozczarować tak mi zaleci wię ten zastrzyk trzyma mnie przy życiu jeśli chodzi o wiarę że się uda

Na rajskiej podobno bez tego nie mogę macica odrzuca zarodki dobrej jakości i żeby znowu się nie rozczarować tak mi zaleci wię ten zastrzyk trzyma mnie przy życiu jeśli chodzi o wiarę że się uda
Trochę to dziwne że ten lekarz bez badań już jest taki pewny swojego 🤔. Moja "macica" też odrzuca zarodki i NK mam w normie, choć tylko z krwi badałam.
Ale lekarz zalecił ci accofil dopiero po wynikach badań ,tak? A nie że chce dać w ciemno?
Dlaczego nie używasz przecinków? Bez obrazy, tak tylko pytam, bo ciężko się czyta 🙃

reklama
A tak, dwóch razem sie nie robi bo można przedobrzyć. Sprawdzałam właśnie na stronie Invicta i wlew z filgrastim czyli accofil tez oferują ma wzrost ale procedura jest wtedy trochę inna bo podają go już w 6dc i monitorują czy rośnie endo jak nie to kolejny wlew. I wg ich statystyk 33% pacjentem tylko uzyskuje wzrost endo po tym, więc zdecydowanie mniej niż z osocza. Accofil podany kilka dni przed nie powinien spowodac przerostu endo

Do góry