reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kuwa 😥. A jaka ta beta dokładnie? Zero coś tam? Kiedy robiłaś? Wczoraj?
Nie chcę być wredna czy coś, ale ja nie wierzę w żadne późne implantacje 😔.
Jakoś zapadły mi słowa @Netiaskitchen że jak w 6dpt nie ma dwucyfrowej bety to raczej nic z tego nie będzie. Na razie to się na forum ciągle potwierdza 😔
Ale to jest moje zdanie. Jak chcesz to zrób następnego dnia kolejna betę. Nie musisz czekać 2 dni.
Trzymaj się 😥❤️❤️
Nie... Ja jeszcze nie robiłam :) Jutro idę. Spoko, ja tez nie wierzę😉 Po prostu już mam dość czekania i brania Accofilu z heparyną bez sensu więc chcę wiedzieć jak najszybciej. Czyli 9-10dpt beta musi byc conajmniej 20 żeby móc się łudzić.. Ja mam już taki dystans i brak wiary w to że się uda że po prostu chcę mieć za sobą ten cyrk 💁

reklama
Nie... Ja jeszcze nie robiłam :) Jutro idę. Spoko, ja tez nie wierzę😉 Po prostu już mam dość czekania i brania Accofilu z heparyną bez sensu więc chcę wiedzieć jak najszybciej. Czyli 9-10dpt beta musi byc conajmniej 20 żeby móc się łudzić.. Ja mam już taki dystans i brak wiary w to że się uda że po prostu chcę mieć za sobą ten cyrk 💁
Ufffff, to dobrze ❤️. Ale mnie wystrazyłaś łajzo 😂
Ja lubię jak ktoś mi prawdę prosto z mostu mówi.
Też myślę jak Ty, nie ma co ładować w siebie tych leków 🤷. A z wiarą to cóż mogę rzec... Jadę z tobą na tym wózku 😔
No ale, jeszcze jesteś w grze i trzymamy kciuki ❤️❤️❤️

Jeśli dziś mija 5 dni od punkcji to powinnam się spodziewać telefonu z kliniki?
Chyba w labo ktoś u nich pracuje w niedzielę nie?
Chodzi o no.vum

Hej. Troszke mnie nie było ale musialam się otrząsnąć i pozbierać tzn. robilam wszystko aby nie myśleć ale tez pomogło przetrawic porażkę.

Jestem po wizycie u mojego doktorka. Co skutkuje totalnym mętlikiem w głowie.
Otrzymałam od niego różne rozwiązania tej sytucji:
1. Przyjmujemy że 1 transfer sie nie udał bo miał prawo.
2. Zaczynamy diagnozować problem któr jest a może go nie ma.
Opcje diagnozowania:
1. Cykl sztuczny transfer a przed badanie skurczliwość macicy ewentualnie wlew. Oraz 2 razy po po pół dawki ovitrelle.
2. Cykl sztuczny badanie receptywności endometrium, transfer w kolejnym cyklu i badanie skurczliwosci iovitrelle.
Do tego możemy wykonać badanie genetyczne zarodka (mamy 1❄ ale też mam 9 komórek i zastanawiam się nad wyhodowaniem jakby to nie brzmiało kolejnych i przebadaniu juz wszystkich).
Zgodził się też ze możemy spróbować EmbryoGlue.
Jeśli chodzi o mnie tak naprawdę mam zdjagnozowany wrogi śluz i nic poza tym mi nie jest. Nasienie męża na granicy ale lekarze mowia ze przy takiej ilości nie ma to znaczenia.
Badan Immunologicznych nie mamy robić bo nie poroniłam i nic nie wskazuje na to ze jest taka potrzeba.

I teraz hmm 🤯🤯🤯🤯😱😱😱

Nie wiem co robić.

Hej. Troszke mnie nie było ale musialam się otrząsnąć i pozbierać tzn. robilam wszystko aby nie myśleć ale tez pomogło przetrawic porażkę.

Opcje diagnozowania:
1. Cykl sztuczny transfer a przed badanie skurczliwość macicy ewentualnie wlew. Oraz 2 razy po po pół dawki ovitrelle.
2. Cykl sztuczny badanie receptywności endometrium, transfer w kolejnym cyklu i badanie skurczliwosci iovitrelle.
Do tego możemy wykonać badanie genetyczne zarodka (mamy 1❄ ale też mam 9 komórek i zastanawiam się nad wyhodowaniem jakby to nie brzmiało kolejnych i przebadaniu juz wszystkich).
Jeśli chodzi o mnie tak naprawdę mam zdjagnozowany wrogi śluz i nic poza tym mi nie jest. Nasienie męża na granicy ale lekarze mowia ze przy takiej ilości nie ma to znaczenia.
Badan Immunologicznych nie mamy robić bo nie poroniłam i nic nie wskazuje na to ze jest taka potrzeba.

I teraz hmm 🤯🤯🤯🤯😱😱😱

Nie wiem co robić.
ja bym robiła immunologię

Ufffff, to dobrze ❤️. Ale mnie wystrazyłaś łajzo 😂
Ja lubię jak ktoś mi prawdę prosto z mostu mówi.
Też myślę jak Ty, nie ma co ładować w siebie tych leków 🤷. A z wiarą to cóż mogę rzec... Jadę z tobą na tym wózku 😔
No ale, jeszcze jesteś w grze i trzymamy kciuki ❤️❤️❤️
Wiem, mamy obie długie historie i wiem ze juz też jesteś zmęczona 😘 póki ten wózek ciągniemy to jest szansa. Trzymam kciuki za Ciebie opór✌

reklama

Opcje diagnozowania:

I teraz hmm 🤯🤯🤯🤯😱😱😱

Nie wiem co robić.
Teraz ile komórek mieliście zaplodnionych i ile z tego zarodków było?

Do góry