reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja w poprzednim cyklu, gdzie tez mialam kriotransfer( nieudany) właśnie miałam badany progesteron , a teraz mi nikt nie kazał badać i nie wiem czy tak specjalnie czy zapomnieli, teraz zaczęłam brać już progesteron i dupa😪

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja w poprzednim cyklu, gdzie tez mialam kriotransfer( nieudany) właśnie miałam badany progesteron , a teraz mi nikt nie kazał badać i nie wiem czy tak specjalnie czy zapomnieli, teraz zaczęłam brać już progesteron i dupa😪
Mi przy pierwszym krio kazali brać duphaston, prolutex i luteinus a teraz tylko duphaston i urogestan :/także mam bardzo małe dawki i też mnie to dziwi

Tak, bo to był warunek transferu. Między 11 a 13 dniem cyklu miałam się zgłosić ze świeżym badaniem progesteronu i jak wynik był w normie, czyli mniej niż 0.8 to w dniu 14 był dzień startowy przygotowań do kriotransferu i w ten dzień dostałam listę leków do brania...
A ile trwa przygotowanie do kriotransferu w sensie zaczyna sie w jednym cyklu podczas, którego jest ten kriotransfer? Czy zaczyna się cyklem poprzedzającym cykl, w ktorym jest kriotransfer? :nerd:

A ile trwa przygotowanie do kriotransferu w sensie zaczyna sie w jednym cyklu podczas, którego jest ten kriotransfer? Czy zaczyna się cyklem poprzedzającym cykl, w ktorym jest kriotransfer? :nerd:j
Ja zawsze od 2 dc zaczynałam brać estrofem więc wszystko w 1 cyklu można ogarnąć. Oczywiście jak ma się wszystkie ważne badania.

Wściekła jestem bo tyle kasy tam się zostawia , a trzeba pilnować wszystko samemu. Ja nie wiem jak można traktować tak ludzi...
Spokojnie ja jestem w trakcie reklamacji która wywołała burze w mojej klinice dwóch lekarzy kłóci się między sobą który miał rację 🤣 najgorsze jest to że gdybym nie drążyła tematu to jak większość osób przyjęłabym ze wszystko tak miało być. A teraz mam dowód ze wcale nie miało tak być 🤣 któryś cos powiedział nam źle pytanie który 😱🤔 jedynym lekarzem którego nie muszę pilnować jest mój i o jak poszedł na urlop to co były kwiatki 😁

Spokojnie ja jestem w trakcie reklamacji która wywołała burze w mojej klinice dwóch lekarzy kłóci się między sobą który miał rację 🤣 najgorsze jest to że gdybym nie drążyła tematu to jak większość osób przyjęłabym ze wszystko tak miało być. A teraz mam dowód ze wcale nie miało tak być 🤣 któryś cos powiedział nam źle pytanie który 😱🤔 jedynym lekarzem którego nie muszę pilnować jest mój i o jak poszedł na urlop to co były kwiatki 😁
Jutro zadzwonię do kliniki i niech mi powiedzą jak to powinno być. Tylko i tak już ponioslam koszta badanie na covid, nie mówiąc o psychice

A ile trwa przygotowanie do kriotransferu w sensie zaczyna sie w jednym cyklu podczas, którego jest ten kriotransfer? Czy zaczyna się cyklem poprzedzającym cykl, w ktorym jest kriotransfer? :nerd:
Wszystko odbywa się w jednym cyklu. Ja od 2dc zaczęłam leki i jak endometrium było gotowe był transfer.

reklama
Do góry