reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bedzie dobrze 🤗 ja po pierwszej stymulacji po pgta zostalam tez z jednym. Po drugiej po pgta tez jeden. A po trzeciej po pgta zostalo ich 4. Jeszcze mam 4 mrozaczki :) i wielka nadzieje, ze sie uda ✊
A ile zarodków miałaś w 1 i 2 stymulacji dane do pgta. Kurde strasznie się boję, że jeśli będę jakieś miała to mi nic nie zostanie po pgta

A ile transferów masz za soba ?
Dwa. W pierwszym 3-dniowy zarodek, wiec lekarz myslal, ze cos z nim bylo nie tak mimo badania pgta. W drugim blastocysta 5AA, beta znow nie ruszyla. Teraz zddcydowalismy, ze zbadam immunologie a w mc przed transferem jeszcze histeroskopie zrobimy. W czwartek mam badania :)

Na fotelu, na tym samym fotelu się pozniej obudziłam na dodatek z założonymi majtkami 🤪 zawsze mnie to stresowało że mi na nieświadomce ktoś majty ubiera 😬
Ej no kurcze ja też tak miałam, siadam na fotel na sali pseudo operacyjnej dają mi narkozę a ja mówię że kurcze przepraszam ale mam gumę w buzi czy mogę wypluć? 🤣 Potem (po kilku minutach) mówię im że muszą mi jeszcze raz podać narkozę bo nie zadziałała na mnie(myślę może była słaba🤔) a oni mi mówią że już po zabiegu🙉a ja zdziwiona wsiadam na wózek potem na łóżko wskoczyłam herbatę dostałam 😁 nospe dodatkowo w kroplówce (bo poprosiłam) i do domu... Idę się ubrać do łazienki patrzę i wtf? Co ja za gacie mam na sobie jakieś? Kto mi je ubrał? I wiecie że najbardziej to się bałam ze jak mnie uśpili a ktoś mi je ubierał to że moze "pościłam" tkz. Cichacza- ale byłby wstyd🙈 na samą myśl że coś takiego mogłoby się stać to mi się słabo zrobiło 🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

A ile zarodków miałaś w 1 i 2 stymulacji dane do pgta. Kurde strasznie się boję, że jeśli będę jakieś miała to mi nic nie zostanie po pgta
W pierwszym 3 (z 3 dnia). Tylko 1 byl poprawny po pgta.
W drugiej stymulacji zdecydowali embriolodzy, ze trzymamy do 5 dnia. Dotarly 3. Zdecydowalismy sie od razu na trzecia stymulacje, zeby dokoptowac zarodki do pgta. W klinice mamy 6 zarodkow w jednej cenie, pozniej dodatkowo 1 zarodek/1000 zl. Czy dajesz 3 czy 6 to cena ta sama. Wiec nie chcielismy juz popelniac tego samego bledu jak za pierwszym razem.
W trzeciej stymulacji bylo 7 zarodkow w 5 dobie ktore poszly do pgta.
Ostatecznie podali ze z drugiej stymulacji z 3 zarodkow - 1 byl dobry, a z trzeciej stymulacji bylo 7 zarodkow i 4 byly prawidłowe.

Ej no kurcze ja też tak miałam, siadam na fotel na sali pseudo operacyjnej dają mi narkozę a ja mówię że kurcze przepraszam ale mam gumę w buzi czy mogę wypluć? 🤣 Potem (po kilku minutach) mówię im że muszą mi jeszcze raz podać narkozę bo nie zadziałała na mnie(myślę może była słaba🤔) a oni mi mówią że już po zabiegu🙉a ja zdziwiona wsiadam na wózek potem na łóżko wskoczyłam herbatę dostałam 😁 nospe dodatkowo w kroplówce (bo poprosiłam) i do domu... Idę się ubrać do łazienki patrzę i wtf? Co ja za gacie mam na sobie jakieś? Kto mi je ubrał? I wiecie że najbardziej to się bałam ze jak mnie uśpili a ktoś mi je ubierał to że moze "pościłam" tkz. Cichacza- ale byłby wstyd🙈 na samą myśl że coś takiego mogłoby się stać to mi się słabo zrobiło 🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Właśnie chyba popuściłam ze śmiechu. Wygrałaś 😂😂😂

reklama
Do góry