reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuje za odpowiedz, tez planuje zamrozić zarówno zarodki ( ponoć w Pl można max. 6szt) jak i oocyty jeśli uda się wyhodować więcej.
Zycze powodzenia w następnych próbach!
Na razie nic nie planuj... Nie patrz na statystyki i nie szukaj jakiejś ścieżki typu: ta dziewczyna miała podobnie jak ja i jej się udało/nie udało to i u mnie tak będzie.
Każdy przypadek jest inny i każda może mieć inny scenariusz.

Uważam, ze największa krzywda jaka zrobił nam lekarz to powiedzenie, ze z takiej ilości oocytow rodzi się ~4 dzieci. I czy jestem gotowa mieć 4 dzieci?
Zaczęliśmy w to wierzyć i snuć plany. Finalnie nie było ani jednego zarodka i transferu.
Ale to się bardzo rzadko zdarza.

Życzę Ci, żebyś była ta, która zawyża statystyki:)

reklama
Powodzenia!!! ziszcza się Twoje marzenie:) Dacie radę, jesteście pod dobrą opieką.

jak Cię czytam to się w sumie cieszę, że nie wzięliśmy 2 zarodków ;) ale brzuch też mam duży w 22tc... za dużo tłuszczyku było wcześniej ;)

Co do wieku to się zgadzam. Choć jeśli staraliście się rok wcześniej i nigdy wcześniej się nie starałaś o ciążę, to wcale niekoniecznie może oznaczać, że naturalnie nie zajdziecie - ale fakt, przedłuży to proces. Tak tylko myślę, patrząc po swoim przypadku; że może warto dwutorowo podejść tzn. Porobić wszystkie badania wymagane (drożność też pewnie zlecą..) a w międzyczasie podejść podstymulować organizm i spróbować na cyklu stymulowanym (z zastrzykiem na pękający pęcherzyk). Jak się uda to super, jak nie to i tak idziecie dalej z przygotowaniami do in vitro. Ciekawe też co lekarz powie.
Wiesz jakby były dwa zdrowe tez bym nie brała;-) bo bym się bała. A ja miałam już za sobą transfery podwójne tylko zarodki nie badane. Byleby do 37tc nie jest aż tak tragicznie jak myslalam, ale dopiero zaczynam 19tc. Pogadamy w 33tc :p Z drugiej strony każda z nas narzeka na ciąże a ja chyba stosunkowo mało. Ostatnio mąż mi tak powiedział :-)

Ja je xaly czas uzywalam,inaczej bym tego nie napisala.
Nie wiem jaki jest Menopur,Prolutex jest mega gesty i przy iglach cienszych niz 0,4 nie przechodzil.
Miałam na myśli, że nie wiem czy by przeszedł przez te moje cienkie. Menopur jest jak woda dlatego przejdzie przez wszystko a skoro prolutex gesty to tak jak piszesz tylko 0.45

Dziewczyny, te z Was ktore przechodzily Covid w ciąży, nie wiem jakie sa u Was wytyczne, ale.moja bratowa jest w 8mym miesiącu i wlasnie sie okazalo, ze ma pozytywny test. Jej gin powiedziala, ze po porodzie dziecko bedzie musialo byc przez jakis czas pod opieką kardiologa, ze taki jest protokol.
Pisze i tym, zebyscie dopytaly Waszych ginekologow.
A jak sie czuje?

hej gdzie czytalas o takim przypadku? bylo cos napisane czy miala jakies choroby genetyczne czy nieprawidlowy kariotyp? ja wlasnie czekam na wyniki pgt i stresik jest mega, wiem ze niby dla mojego wieku 30-40% powinno byc zdrowych ale tak jak mowimy tu to tylko statystyka:/
Czytalam na forum ovufriend. Oboje mieli kariotypy poprawne bez żadnych chorób genetycznych. Dziewczyna po 40, mąż niewiele starszy z dobrym nasieniem.
Ile miałaś zarodków do badania? Ile masz lat?
Ja cały czas myślę co ewentualnie zrobić, jeśli będą zarodki

reklama
Do góry