nieagatka
Fanka BB :)
Kurcze, a ja zawsze do Wawy mialam stosunek - wszędzie byle nie tam. Nie wiem czemu, ale nigdy mnie nie pociagala.jak mieszkasz tu od zawsze to nie zrozumiesz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurcze, a ja zawsze do Wawy mialam stosunek - wszędzie byle nie tam. Nie wiem czemu, ale nigdy mnie nie pociagala.jak mieszkasz tu od zawsze to nie zrozumiesz
Super! Bardzo mi miło, ze mam taki doping!@AnnMaDykes mocne kciuki za transfer! Niech sie dzieje!!
Różnie to jest z tym mieszkaniem w Warszawie. Jedni kochają inni nienawidzą sama pochodzę z mazowsza i sporo osób do Warszawy ucieka (mój brat, kuzynostwo, męża brat i ogólnie spora część rodziny). Oczywiście jak zwykle obrałam inny kierunek haha.jak mieszkasz tu od zawsze to nie zrozumiesz
Dzięki za odpowiedz właśnie z tego co widzę Parents nie ma dobrych opiniiHej ja liczyłam się w patents w Krakowie i nie byłam zadowolona po paru miesiącach przeniosłam się do gyncentrum w Krakowie do dr Mercika i jak narazie jestem zadowolona
Super dzięki za opinie. Ogólnie przepisałam się do innego lekarza,który specjalizuje się w niskim AMH wizyta w poniedziałek. ZobaczymyPrzejrzałam stronę kliniki i to co ja widzę to :
- nie robią NGS - nie wiem ile masz lat i czy kariotypy są prawidłowe,ale to może być istotne.
- mrożenie zarodków jest bardzo drogie i liczą jeszcze od słomki. jeżeli są z tych klinik co hodują tylko do 3 doby, żeby naciągać na kasę to zostawicie tam mnóstwo pieniędzy. Bo trzeba umieć hodować zarodki do 5 doby czasem nawet jak potrafią to j tak podają w 3 dobie. Dam Ci mój przykład - czynnik męski - zawsze w 3 dobie idealne zarodki. Czyli 3 transfery 2300 za transfer plus AH 500, EG 500. I masz bez leków 3300 za transfer x 3 i masz ich trzy z tego będzie jedna ciąża bo zarodki ogółem niedochodzą do blastocysty bo maja wsady genetyczne itp. Jak hodują do 5 doby zostaje jedna blastocysta i ja podają resztę masz na kolejne podejscia jakby się nie udało. Druga sprawa lepiej mrożą się blastocysty niż zarodki 5 dniowe.
- słaba trochę diagnostyka nie widziałam UMA test np.
Dla mnie słabo, ale ja się leczę w jednej z lepszych klinik w PL jak nie przodującej obecnie :-)
Teraz to już wiadomo nie jest to w ich interesiePrzed wydaniem swoich oszczędności wolałbym jednak udać się do najlepszego ośrodka. Kompletnie nie rozumiem dlaczego kliniki a raczej nasze ministerstwo zdrowia nie ujawnia danych.