annemarie
Fanka BB :)
Kliniki maja info w ktorych hotelach mozecie sie przespac,wydzadza wam tez zaswiadczenie,ze w celach zdrowotnyxh jestescie.Na granicach nie ma kontroli,jak ja bylam w grudniu to moglam 24 godziny byc bez testu.Nie wiem czy to sie zmienilo.To wszystko strasznie brzmi,ale przy dobrej organizacji mozna cos ukrecic.Gorzej z ta kwarantannaPlan jest tylko z realizacją będzie mega ciężko. Przeraża mnie to wszystko. Chcemy jechać do Czech ale... ciężko się wydostać z tąd bo nie ma lotów, w Czechach kwarantanna dla przyjezdnych z UK, wjazd tylko do 12h w celach zdrowotnych bo inaczej kwarantanna i testy, w Pl testy, tutaj testy i niestety jednak już ogłoszona kwarantanna w hotelu po powrocie nawet z Polski od 15 lutego za ogromne pieniądze. Masakra jakaś. Ja muszę rzucić pracę, mój mąż pewnie też bo nikt nas nie puści na tak długo. Planuję zostać albo do skutku albo do wyczerpania kasy. Z Pl od rodziny do Czech mamy 500 km więc będziemy musieli coś wynająć na dłużej bliżej granicy bo hotele zamknięte. I jeszcze nikt nic nie wie o naszym leczeniu więc nie możemy liczyć na nikogo. Przeraża mnie to wszystko a uwierz mi że do strachliwych nie należę