reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze czwórkę dzieci 😜 władza będzie zadowolona😂😂😂
Mam koleżankę w kłopocie. Jest po dwóch stymulacjach, z pierwszej zero zarodków, z drugiej stymulacji miała trzy zarodki trzydniowe i lipa. Szuka teraz nowej kliniki i lekarza. Umówiona jest do Lewego, wizyta 800 zł😱 już wiem że się nie opłaca. Jeszcze on często współpracuje z embriolog (wiecie jaką) ona za doglądanie zarodków bierze 1400 zł. Moim skromnym zdaniem totalnie się nie opłaca, Lewy robi standardowa stymulację. Ona ma niskie AMH , potrzebuje uważnego lekarza i dobrego sprzętu w laboratorium. Jeszcze ma termin do Zam..ory, ale w grudniu zapisali ja na koniec kwietnia. No i robię malutkie wywiady tu i tam😘
Jessuuuu, co to za kwoty😱. Te 800zl mnie rozwaliło ale doglądanie zarodków za 1400😱😱😱. Chyba ich poebało😱. I niby na czym polega to doglądanie? Przecież zarodków nie można wyciągać z tego inkubatora czy jak to tam się zwie. Co ona tam niby robi? Rozmawia z nimi i lepiej się dzielą?
Jestem normalnie w szoku 🤦

Jessuuuu, co to za kwoty😱. Te 800zl mnie rozwaliło ale doglądanie zarodków za 1400😱😱😱. Chyba ich poebało😱. I niby na czym polega to doglądanie? Przecież zarodków nie można wyciągać z tego inkubatora czy jak to tam się zwie. Co ona tam niby robi? Rozmawia z nimi i lepiej się dzielą?
Jestem normalnie w szoku 🤦
Tak tam są takie ceny, nie wiem jak w innym mieście, ale ja na wizytach po transferze płaciłam za bete, tsh, ft3, ft4, progesteron, usg około 1000zł. Jak już już było serce przeszłam do normalnego lekarza, ale fakt faktem czułam się w klinice w dobrych rękach, jak byłam w 6tc na IP w sobotę o 20 to lekarz do mnie dzwonił i się interesował.

reklama
To był błąd, że przyjechałam do matki. Dziś rano zaczęła mi dogadywać i niby radzić odnośnie utraty wagi. A ja nie wytrzymałam i jej coś odpowiedziałam i potem poszło, nie mogłam powstrzymać łez. Jednak te hormony, które wstrzykiwałam przez całą stymulację jeszcze we mnie buzują.
Nie przejmuj się, teraz ty jesteś ważna a nie opinie kogokolwiek... Rzeczywiście, jeśli nie chcesz tłumaczyć co się u Ciebie dzieje, to może lepiej wrócić do domu... Daleko masz?

Do góry