reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, nie daje mi to spokoju.

Morfologia 5% (głównie uszkodzenia główki ale to pewnie standard), fragmentacja DNA 18%
Mieliśmy zapłodnienie PICSI czyli ICSI z hialuronem, czyli teoretycznie same dojrzałe plemniki.

Te wyniki są ok?
Myślicie, że IMSI będzie lepsze? Albo IMSI+ hialuron?

reklama
Ja pilam od @ do wyzcaczenia dnia transferu. Przy 2 transferach tak samo. Tylko jeden kieliszek 🙈 bo nie wiem czy to miało jakieś znaczenie, przy pierwszym transferze pilam codziennie albo co 2 dzień (nie pamiętam) po kieliszku i endo mialam 7 i się udało, przy drugim parę dni wcześniej mialam imprezkę i trochę poszalałam z tym winkiem i endo mialam 10 (nie udało się 😔) dlatego teraz już też będę piła po 1 kieliszku 🙈
A ja zapomniałam zapytać, jakiej grubości miałam Endo. Mówił tylko, że ładne, trzywarstwowe czy jakoś tak.

Dziewczyny, nie daje mi to spokoju.

Morfologia 5% (głównie uszkodzenia główki ale to pewnie standard), fragmentacja DNA 18%
Mieliśmy zapłodnienie PICSI czyli ICSI z hialuronem, czyli teoretycznie same dojrzałe plemniki.

Te wyniki są ok?
Myślicie, że IMSI będzie lepsze? Albo IMSI+ hialuron?
Mój mąż miał morfologię 2%, plemników około 30mln w całym nasieniu, fragmentacje 18%, badanie wiązania kwasem mieliśmy przed in vitro wyszło dobrze więc nie dawali przy robieniu ICSI, dopiero przy transferze dali embrioglue. Nic się nie martw doświadczony embriolog znajdzie dobrą komórkę i dobrego plemnika i jeszcze je podrasuje tak jak zrobili u nas.

reklama
22.01 – USG @Margoolcia – pięknych widoków i samych dobrych wieści
emoji3590.png

22.01 – beta @Per Em – za piękny przyrost
emoji123.png
emoji110.png
emoji3590.png

22.01 – beta @PaulinkaP – żeby wyniki Ci podskoczyły a beta się rozkręciła
emoji110.png
emoji3590.png
emoji120.png

22.01 – kontrola stymulacji @mala_Mi 80 – a Wam kureczki nasze (@fredka84 to do Ciebie również  ) ,

Co za piąteczek :)

Wysokich bet dziewczyny ! Czekam z niecierpliwością albo jeszcze nie doczytałam ;)

Jojek więcej niż w kurniku z podwójnym żółtkiem :D

A na USG tylko radosnych widoczków :)

Do góry