reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U nas teraz to był 6-sty zarodek a piąty transfer . Jeden po rozmrożeniu obumarł . Zakazdym razem słyszałam ,że bardzo ładne i co i 3 razy beta 0. Ale miałam nadzieję ,że w końcu trafimy na ten dobry ...i mam nadzieję ,że ten co siedzi w brzuchu ,to juz nic nie wywinie . Trzymam mocne ✊✊✊i trzeba wierzyć
Doruś, a przypomnij co u Was było przyczyną 🤔

Miał 2 razy usg robione , wszystko w porządku.
Umówi się 3 raz. Nie zaszkodzi.
Podejrzewamy ,że jest to efekt choroby przebytej w dzieciństwie , mąż miał problemy ze schodzącym jądrem, dostawał jakieś zastrzyki na dojrzewanie itp.
A widzisz... Mój mąż też miał niezstąpione jądra... Nawet miał operację, ale prawdopodobnie za późno... Kto wtedy myślał o konsekwencjach.... :(
I teraz ma... Kryptozoospermia... 5 plemników na krzyż...

Ale w trakcie stymulacji się bada estradiol i coś tam jeszcze... U mnie właśnie po estradiolu za wysokim była decyzja o odroczonym transferze/ że mam hiperkę.
Ja przed samą punkcja miałam badane : progesteron, estriadol i crp... A tak to tylko podgląd co parę dni 🤷‍♀️ nie wiem czy to dobrze czy nie 🙈

No właśnie, co robić jak już czasami człowiek czuje ,że już jest pod ścianą.
Nic Gonia będziemy dalej próbować i walczyć, żeby się w końcu udało !!
Kochanie, dla mnie w końcu to teraz albo nigdy.... Ja mogłabym jeszcze walczyć, ale niestety mój mąż już się nie zgadza na dalsze próby... :(

A widzisz... Mój mąż też miał niezstąpione jądra... Nawet miał operację, ale prawdopodobnie za późno... Kto wtedy myślał o konsekwencjach.... :(
I teraz ma... Kryptozoospermia... 5 plemników na krzyż...
Niestety czasu się nie cofnie. Mój mąż też ponosi konsekwencje zaniedban rodziców w kwestii dbałości o jądra w dzieciństwie. Trzeba wnioski wyciagac i dbać o naszych synów w przyszłości.

reklama
Dziewczyny a jak to wygląda z tym picia wytrawnego czerwonego wina przed transferem? Jak wcześnie trzeba zacząć i do kiedy pić ?
Ja pilam od @ do wyzcaczenia dnia transferu. Przy 2 transferach tak samo. Tylko jeden kieliszek 🙈 bo nie wiem czy to miało jakieś znaczenie, przy pierwszym transferze pilam codziennie albo co 2 dzień (nie pamiętam) po kieliszku i endo mialam 7 i się udało, przy drugim parę dni wcześniej mialam imprezkę i trochę poszalałam z tym winkiem i endo mialam 10 (nie udało się 😔) dlatego teraz już też będę piła po 1 kieliszku 🙈

Do góry