reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej. Mam prośbę czy ktoś mi napisze jakie brał suplementy przed ivf. Probuje wykopac posty bo pamiętam że gdzieś to było ale niestety nie mogę znaleźć 😒 u mnie harmonogram na najbliższe dni 😊💪💪💪Zobacz załącznik 1224683
Suplementy przed in vitro mogą przynieść korzysc jak sie lyka min 3 miechy, a najlepiej 6. Koenzym Q10 brany w trakcie stymulacji moze troszkę dopomóc

reklama
Dziewczyny, przygotowujące się do in vitro bądź po nim.. Mam do Was pytanie 🙈
Jak liczyłyście 1 dc? Czy wasza klinika się jakoś bardziej nad tym rozwodziła?
Mialam 3 dni krwi na papierze, wkładka czysta.. Oczywiście nie liczyłam tego jakoś 1 dc.. Wczoraj była już krew na wkładce, ale nie jakieś wielkie ilości.. I wyczytałam, że tego też nie powinnam liczyć jako 1dc..wedlug niektórych 1dc to jest już takie mocne krwawienie jak zawsze mam od 2dc,bo zawsze liczyłam 1dc jak jest normalnie krew na wkładce czy podpasce i teraz zgłupiałam 🙈

od żywej krwi ;) liczymy tej w większej ilości

i kto tu coś bierze??

Mi już przeszło po rozmowach z położną :) myślałaś o tym? Jakoś pozytywne nastawienie położnej przeszło trochę na mnie 😁
U mnie naarazie nie ma poloznej hehehehehe Kiedys jak byla akcja aborcyjna to weszla do gminy do takiego pajaca w opasce tej ze znakiem i ten gnuj ja opisal w gazecie ze nie zyczy sobie zeby do powaznegdu urzedu jakies mu pajace wchodzily !!!!! Czujesz. Kobieta sie tak zdenerwowala ze natychmiast odeszla na emeryture i nie maja zastepstwa. Sa te polozne w szpitalu ale ja nie wiem jak do nich trafic. Narzie mam lekcje on line ze szkoly rodzenia i jestem na etapie ODBIJANIE PO KARMIENIU ;)

Hej kobiety mam problem , mianowicie byłam na wizycie w wtorek jajnik czysty wszystko dobrze transfer zaplanowany na wtorek a tu problem zaczyna się pojawiać 🥺🥺boli mnie prawy bok brzucha tak na dole tak jak by jajnik prawy boje się ,ze może być torbiel ale z drugiej strony chyba to mało możliwe ?? Napisałam do lekarza kazał wziąć dwa paracetamole i nospe i dać jutro znać czy boli czy nie 🙁🙁jeśli będzie bolało to jeszcze na poniedziałek wizyta aby zobaczyć co się dzieje 😞😞czy miała któraś z was taka przygodę , ze nagle pojawiła się torbie gdzie 12 dc było czysto dzisiaj mam 16 dc a na 19 dc jest zaplanowany transfer ja ochuje przysięgam 😡😡😡

Hej kobiety mam problem , mianowicie byłam na wizycie w wtorek jajnik czysty wszystko dobrze transfer zaplanowany na wtorek a tu problem zaczyna się pojawiać 🥺🥺boli mnie prawy bok brzucha tak na dole tak jak by jajnik prawy boje się ,ze może być torbiel ale z drugiej strony chyba to mało możliwe ?? Napisałam do lekarza kazał wziąć dwa paracetamole i nospe i dać jutro znać czy boli czy nie 🙁🙁jeśli będzie bolało to jeszcze na poniedziałek wizyta aby zobaczyć co się dzieje 😞😞czy miała któraś z was taka przygodę , ze nagle pojawiła się torbie gdzie 12 dc było czysto dzisiaj mam 16 dc a na 19 dc jest zaplanowany transfer ja ochuje przysięgam 😡😡😡

Może to ból owulacyjny? Dawki jednak idą konkretne to organizm odczuwa. Oby to nie było jakieś g...

Jesteś na cyklu naturalnym? Nie sprawdzają owulacji? Znaczy dokładnie w jakim dniu była?
Tak torbiel czynnościowa pojawia się po tym jak pęcherzyk owulacyjny nie pęknie. Z reguły znika wraz z nastaniem nowego cyklu, czasem dłużej.

Jesteś na cyklu naturalnym? Nie sprawdzają owulacji? Znaczy dokładnie w jakim dniu była?
Tak torbiel czynnościowa pojawia się po tym jak pęcherzyk owulacyjny nie pęknie. Z reguły znika wraz z nastaniem nowego cyklu, czasem dłużej.
Nie sprawdzają owulacji okres był wywolywany luteina po to aby zapobiec torbieli i od drugiego dni okresu biorę estrofem i byłam 12 dc na kontroli to na jajniku nie było żadnego torbiela a to tak dziwnie boli 😩wcześniej miałam takie bóle jak miałam dni płodne i torbiel i teraz rozkmina czy to dni płodne czy torbiel i popołudniu mam pisać zobaczymy co powie 🙁ale mówił ,ze jak będzie bolec to w poniedziałek abym przyjechała zobaczymy co się dzieje

reklama
nigdy nie sądzila, że picie wody jest taaakie trudne 🤣😂
Dla mnie bylo bo 3 transfer byl troszku trauma bo tak mi Napierała na pęcherz ze myślałam xe pekne.Jesli będę mieć jeszcze.kakis transfer wodę zacznę pic tuż przed nawet na fotelu dopiero.Tyle ze ja mam słaby pęcherz i byle szklanka wody i latam jak oszalala

Do góry