reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziaj w 28, za tydzien mam 18. stycznia mam ordynatora bo teraz jest na urlopie a wiesz ze oczywiscie spanikowalam i poszlam wczoraj do innego sie przebadac ;) 150 zl mnie w kieszeni ale jaka ulga - oczywiscie chwilowa ba za chwile znowu cos wymysle ;)
Jak do tego 30-32 tc szyjka nadal będzie długa, twarda i zamknięta to poród z tego powodu praktycznie już nie zagraża. Wtedy już mniej więcej wiadomo, że wszystko trzyma jak należy pomimo naciskania coraz większego bobasa. Jeszcze takie info dla Twojego uspokojenia, 34 tc to już jest świetny czas ciążowy. Wcześniaki po 34 tc radzą sobie świetnie, u ciebie brakuje jeszcze troszkę.
Oczywiście zdarzają się jakieś paskudne infekcje psujące szyjkę, ale pewnie jakieś wymazy, tudzież siki badasz.

Jak do tego 30-32 tc szyjka nadal będzie długa, twarda i zamknięta to poród z tego powodu praktycznie już nie zagraża. Wtedy już mniej więcej wiadomo, że wszystko trzyma jak należy pomimo naciskania coraz większego bobasa. Jeszcze takie info dla Twojego uspokojenia, 34 tc to już jest świetny czas ciążowy. Wcześniaki po 34 tc radzą sobie świetnie, u ciebie brakuje jeszcze troszkę.
Oczywiście zdarzają się jakieś paskudne infekcje psujące szyjkę, ale pewnie jakieś wymazy, tudzież siki badasz.
heheheeh tak siki badam regularnie i jakdo 20 tygodnia nic nie bylo tak pozniej mialam liczne bakterie w moczu ale bralam az 4 saszetki symural a pozniej 3x dziennie furaginum. W srode mam badania pzeby miec wyniki na sama wizyte. Oj dluza sie godziny, dni, tygodnie :-p:-D:dry:Ciagle mam jakas intuicje ze bedzie przedwczesny porod, w nocy ze mi nagle owdy odejda tfu tfu Za kadym razem pytam sie o ilosc wod plodowych inarazie wszystko jest pieknie ;)

Dzięki, no też trochę czytam co i jak. Ale mało konsekwentna jestem, przez te mdłości i stres co cały czas bym żarła;) i polegiwała; czasami sałatki, ale w większości kanapki, itd.:p czaję się kupić sobie kijki i chodzić z nimi, bo biegać nie znoszę. Jak Was czytam to kurde jak już się potwierdzi, że ta ciąża będzie trwała, to widzę, że jeszcze wiele rewelacji mnie czeka. Niby zdrowa, ale już wiek robi swoje.
Znajdź w sobie motywację choć wiem, że nie jest łatwo! Bo kurcze ja o cukrzycy dowiedziałam się w 26 tc. A teraz myślę czy mogłam zareagować dieta wcześniej i mały nie miałby większego brzuszka niż głowy. Mam nadzieję, że to się jeszcze wyrówna. Dopiero miesiąc diety. W głowie jednak to siedzi czy mu nie zaszkodzilam ☹️ lekarz każe się nie przejmować na razie, ale drugim razem bardziej bym dbała o to co jem ;)

Znajdź w sobie motywację choć wiem, że nie jest łatwo! Bo kurcze ja o cukrzycy dowiedziałam się w 26 tc. A teraz myślę czy mogłam zareagować dieta wcześniej i mały nie miałby większego brzuszka niż głowy. Mam nadzieję, że to się jeszcze wyrówna. Dopiero miesiąc diety. W głowie jednak to siedzi czy mu nie zaszkodzilam ☹️ lekarz każe się nie przejmować na razie, ale drugim razem bardziej bym dbała o to co jem ;)
Juz ty napewno zadbasz o swojego syneczka ;) Bedzie dobrze ;) Nie ty pierwsza masz cukrzyce ciazowa ;) A wysokie mialas te wyniki?

Juz ty napewno zadbasz o swojego syneczka ;) Bedzie dobrze ;) Nie ty pierwsza masz cukrzyce ciazowa ;) A wysokie mialas te wyniki?
Nie 🤦🏻‍♀️ przekroczenie po 2h o 6 jednostek. Może to ja niepotrzebnie się martwię oczywiście, ale to się chce zrobić wszystko co najlepsze dla młodego. Kurcze nam zostało 9 tygodni 😍 mam już taka sraczko ekscytacje 😅

Nie 🤦🏻‍♀️ przekroczenie po 2h o 6 jednostek. Może to ja niepotrzebnie się martwię oczywiście, ale to się chce zrobić wszystko co najlepsze dla młodego. Kurcze nam zostało 9 tygodni 😍 mam już taka sraczko ekscytacje 😅
ja mam caly czass jeszce panike ;) Czy ty tez sie zrobilas taka lekliwa w ciąży? Ja to siebie nie poznaje ;)

heheheeh tak siki badam regularnie i jakdo 20 tygodnia nic nie bylo tak pozniej mialam liczne bakterie w moczu ale bralam az 4 saszetki symural a pozniej 3x dziennie furaginum. W srode mam badania pzeby miec wyniki na sama wizyte. Oj dluza sie godziny, dni, tygodnie :-p:-D:dry:Ciagle mam jakas intuicje ze bedzie przedwczesny porod, w nocy ze mi nagle owdy odejda tfu tfu Za kadym razem pytam sie o ilosc wod plodowych inarazie wszystko jest pieknie ;)
Hehe. Poczekaj jeszcze troszkę, już niedługo się zobaczycie . Tymczasem malenka niech sobie siedzi w brzuszku 😘

reklama
Hej. Mam prośbę czy ktoś mi napisze jakie brał suplementy przed ivf. Probuje wykopac posty bo pamiętam że gdzieś to było ale niestety nie mogę znaleźć 😒 u mnie harmonogram na najbliższe dni 😊💪💪💪
20210109_162945.jpg

Do góry