reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

😂 😂 😂 😂 😂 sory ale ja w takim stanie nie potrafila bym troche siknac ;) Przeciez jak bym zaczela to juz bym tego nie zatrzymala 😆😆😆 a tak na powznie to lekarz zawsze mowil bez przesady z tym pecherzem i mialam lekko napelniony ale nie zwijalam sie z bolu. Przynajmniej moglam sie skupic na tym co sie dzialo a przeciez to tez piekne przezycia 😍😍😍
U mnie w klinice nic nie mówią o piciu przed transferem. Przynajmniej ja nie otrzymałam takiej informacji.

reklama
w Sobotę dostałam sms z kliniki Invicta gdzie miała robione badania prenatalne że z maleństwem jest wszystko w porządku i niskie ryzyko wad ale przekonamy się w Lipcu jak sie urodzi . następna wizyta u mojego lekarza prowadzącego będzie 5,02,2021. Może uda się sprawdzić płeć dziecka . teraz możemy w końcu powiedzieć rodzinie bo jeszcze tego nie zrobiliśmy czekaliśmy aż miną pierwsze 3miesiące które dla mnie nie były łatwe .

U mnie w klinice nic nie mówią o piciu przed transferem. Przynajmniej ja nie otrzymałam takiej informacji.

u mnie w klinice mówią za każdym razem czy przy inseminacji czy in vitro że pęcherz ma być wypełniony . jak byłam na kroplówce po udanym in vitro to była ze mna na sali pani która przed zabiegiem piła dużo wody i zawołali ją na salę zabiegową i miała pusty pęcherz kazali jej chodzić i pic dalej aż poczuje że pęcherz będzie napełniony to zawołają doktora i zrobią zabieg . bo lepiej widać na usg i lekarz ma łatwiej przejść z wężykiem do miejsca docelowego .

Ale ten prolutex jest straszny. Pierwszy zastrzyk bolał mnie przez cały dzień, zapewne przez za dużą igłę. po drugim za to, już mini igiełką mam takiego siniora, że masakra.
Albo jestem po prostu upośledzona i nie potrafię ich robić 🙃
A gdyby pierwszy transfer się udał, to jeszcze tyle wspólnych chwil przed nami, ja i prolutex!

Nie ogarniam, czemu on jest w ampułkach... Wolałabym dopłacić za ampułkostrzykawkę, ile łatwiej byłoby w życiu!
Moze musisz potrenowac,ja tez codziennie biore ,bez problemu😎😊

u mnie w klinice mówią za każdym razem czy przy inseminacji czy in vitro że pęcherz ma być wypełniony . jak byłam na kroplówce po udanym in vitro to była ze mna na sali pani która przed zabiegiem piła dużo wody i zawołali ją na salę zabiegową i miała pusty pęcherz kazali jej chodzić i pic dalej aż poczuje że pęcherz będzie napełniony to zawołają doktora i zrobią zabieg . bo lepiej widać na usg i lekarz ma łatwiej przejść z wężykiem do miejsca docelowego .
To już chyba od lekarza zależy. Mistrz dr M.....z Bociana nie potrzebuje pełnego pecharza u pacjentki😂😂😂 a na serio nie chce już mi się szukać w dokumentach, oni wszystkie zalecenia drukują.

reklama
Do góry