reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja zaczynałam w 4 dc gonalem f. Z tego co czytałam to dziewczyny bardzo różnie zaczynały. Co lekarz to inny schemat
Ja ruszylam ostatnio 7 dc😱ku mojemu przerazeniu.Ale to juz bylo dawno temu,pomimo to 12 komorek.
Dziękuje! 🌻 Pytam dlatego, ze pechowo zaczęłam cykl wczoraj, w święto (choć to było takie ni plamienie, ni @ - wystarczyła wkładka), a teraz jest weekend i nie mam opcji pójść na wizytę do lekarza. W poniedziałek na pewno pojadę na wizytę do lekarza, ale wydaje mi sie ze powinnam juz ten dzien traktować jako 4 dc i boje sie czy mnie to nie zdyskwalifikuje jeśli chodzi o dalsze kroki w kierunku ivf. Jestem na długim protokole i od 23 grudnia przyjmuje gonapeptyl. Przez myśl mi przeszło, zeby jednak zignorować wczorajszy dzien i liczyć cykl od dzis, wtedy poniedziałek byłby 3dc i tak bym powiedziała lekarzowi gdy zapyta który dzien cyklu mam. A moze za dużo kombinuje? 🙊Co myślicie? 😣

reklama
Dziękuje! 🌻 Pytam dlatego, ze pechowo zaczęłam cykl wczoraj, w święto (choć to było takie ni plamienie, ni @ - wystarczyła wkładka), a teraz jest weekend i nie mam opcji pójść na wizytę do lekarza. W poniedziałek na pewno pojadę na wizytę do lekarza, ale wydaje mi sie ze powinnam juz ten dzien traktować jako 4 dc i boje sie czy mnie to nie zdyskwalifikuje jeśli chodzi o dalsze kroki w kierunku ivf. Jestem na długim protokole i od 23 grudnia przyjmuje gonapeptyl. Przez myśl mi przeszło, zeby jednak zignorować wczorajszy dzien i liczyć cykl od dzis, wtedy poniedziałek byłby 3dc i tak bym powiedziała lekarzowi gdy zapyta który dzien cyklu mam. A moze za dużo kombinuje? 🙊Co myślicie? 😣
Zawsze mi mówiono żeby za 1dc brać dzień z typowym krwawieniem a nie plamieniem więc myślę że to będzie twój 3dc. Zresztą lekarz powinien o tym zadecydować. Będzie dobrze 😊

@AnnMaDykes mnie się wydaje, ze 1 dzień nie robi różnicy. Ja kiedyś na długim protokole byłam tak wyciszona, ze nie dostałam @ w ogóle i tez zaczęli stymulację. Przy długim protokole jest wszystko „wyłączone” dopóki oni nie zaczną stymulować wzrostu pęcherzyków. Myśle, ze wszystko pójdzie dobrze. A i z tym początkiem @ tez nie biorę pod uwagę dnia plamienia tylko krwawienie. Tylko na gonapeptylu moze być bardzo skąpo i jak się nie rozkręca to raczej 1 dzien cyklu. Tak czy siak stymulacja w 3 czy 4 dc nie robi roznicy moim zdaniem - na tym szczególnym protokole. No, ale jak będzie inaczej to pisz dowiem się czegos nowego :-)

Ale ni takie plamienie ,to zaden okres.Czyli pon bedzie 3 dzien cyklu.

Ja na szczęście mam takiego lekarza że nawet w sylwestra rozmawial ze mną przez telefon. A dziś jak rozpocząła mi się @ od razu dostalam recepty na leki i zaczynamy. 😊 z wielką nadzieję 💪💪🤗 dopiero tak naprawdę od 3 dni czytam o in vitro i powiem szczerze że się gubię jeszcze w waszych wypowiedziach, skrótach 😔 ja od dzis zaczynam antykoncepcje i biosteron 25 🙂 nie wiem czy to dobrze czy źle ale zaczynam 😁

Ja na szczęście mam takiego lekarza że nawet w sylwestra rozmawial ze mną przez telefon. A dziś jak rozpocząła mi się @ od razu dostalam recepty na leki i zaczynamy. 😊 z wielką nadzieję 💪💪🤗 dopiero tak naprawdę od 3 dni czytam o in vitro i powiem szczerze że się gubię jeszcze w waszych wypowiedziach, skrótach 😔 ja od dzis zaczynam antykoncepcje i biosteron 25 🙂 nie wiem czy to dobrze czy źle ale zaczynam 😁
Mi chwilę zajęło, zanim domyśliłam się tych skrótów 🙃 ale nie zapytałam, dzielnie się uczyłam sama.

reklama
Do góry