reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja zaczynałam w 4 dc gonalem f. Z tego co czytałam to dziewczyny bardzo różnie zaczynały. Co lekarz to inny schemat
Ja ruszylam ostatnio 7 dc😱ku mojemu przerazeniu.Ale to juz bylo dawno temu,pomimo to 12 komorek.
Dziękuje! 🌻 Pytam dlatego, ze pechowo zaczęłam cykl wczoraj, w święto (choć to było takie ni plamienie, ni @ - wystarczyła wkładka), a teraz jest weekend i nie mam opcji pójść na wizytę do lekarza. W poniedziałek na pewno pojadę na wizytę do lekarza, ale wydaje mi sie ze powinnam juz ten dzien traktować jako 4 dc i boje sie czy mnie to nie zdyskwalifikuje jeśli chodzi o dalsze kroki w kierunku ivf. Jestem na długim protokole i od 23 grudnia przyjmuje gonapeptyl. Przez myśl mi przeszło, zeby jednak zignorować wczorajszy dzien i liczyć cykl od dzis, wtedy poniedziałek byłby 3dc i tak bym powiedziała lekarzowi gdy zapyta który dzien cyklu mam. A moze za dużo kombinuje? 🙊Co myślicie? 😣

reklama
Dziękuje! 🌻 Pytam dlatego, ze pechowo zaczęłam cykl wczoraj, w święto (choć to było takie ni plamienie, ni @ - wystarczyła wkładka), a teraz jest weekend i nie mam opcji pójść na wizytę do lekarza. W poniedziałek na pewno pojadę na wizytę do lekarza, ale wydaje mi sie ze powinnam juz ten dzien traktować jako 4 dc i boje sie czy mnie to nie zdyskwalifikuje jeśli chodzi o dalsze kroki w kierunku ivf. Jestem na długim protokole i od 23 grudnia przyjmuje gonapeptyl. Przez myśl mi przeszło, zeby jednak zignorować wczorajszy dzien i liczyć cykl od dzis, wtedy poniedziałek byłby 3dc i tak bym powiedziała lekarzowi gdy zapyta który dzien cyklu mam. A moze za dużo kombinuje? 🙊Co myślicie? 😣
Zawsze mi mówiono żeby za 1dc brać dzień z typowym krwawieniem a nie plamieniem więc myślę że to będzie twój 3dc. Zresztą lekarz powinien o tym zadecydować. Będzie dobrze 😊

@AnnMaDykes mnie się wydaje, ze 1 dzień nie robi różnicy. Ja kiedyś na długim protokole byłam tak wyciszona, ze nie dostałam @ w ogóle i tez zaczęli stymulację. Przy długim protokole jest wszystko „wyłączone” dopóki oni nie zaczną stymulować wzrostu pęcherzyków. Myśle, ze wszystko pójdzie dobrze. A i z tym początkiem @ tez nie biorę pod uwagę dnia plamienia tylko krwawienie. Tylko na gonapeptylu moze być bardzo skąpo i jak się nie rozkręca to raczej 1 dzien cyklu. Tak czy siak stymulacja w 3 czy 4 dc nie robi roznicy moim zdaniem - na tym szczególnym protokole. No, ale jak będzie inaczej to pisz dowiem się czegos nowego :-)

Ale ni takie plamienie ,to zaden okres.Czyli pon bedzie 3 dzien cyklu.

Ja na szczęście mam takiego lekarza że nawet w sylwestra rozmawial ze mną przez telefon. A dziś jak rozpocząła mi się @ od razu dostalam recepty na leki i zaczynamy. 😊 z wielką nadzieję 💪💪🤗 dopiero tak naprawdę od 3 dni czytam o in vitro i powiem szczerze że się gubię jeszcze w waszych wypowiedziach, skrótach 😔 ja od dzis zaczynam antykoncepcje i biosteron 25 🙂 nie wiem czy to dobrze czy źle ale zaczynam 😁

Ja na szczęście mam takiego lekarza że nawet w sylwestra rozmawial ze mną przez telefon. A dziś jak rozpocząła mi się @ od razu dostalam recepty na leki i zaczynamy. 😊 z wielką nadzieję 💪💪🤗 dopiero tak naprawdę od 3 dni czytam o in vitro i powiem szczerze że się gubię jeszcze w waszych wypowiedziach, skrótach 😔 ja od dzis zaczynam antykoncepcje i biosteron 25 🙂 nie wiem czy to dobrze czy źle ale zaczynam 😁
Mi chwilę zajęło, zanim domyśliłam się tych skrótów 🙃 ale nie zapytałam, dzielnie się uczyłam sama.

reklama
Do góry