reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja już po pierwszym podglądzie. Wyhodowałam 5 pęcherzyków, właściwie 6 ,ale ten ostatni to mały jest i nie urośnie. Martwię sie , że za mało ich, ale lekarz mówi że jak na takie niskie AMH (1.02) jest optymalnie. Zwiększył mi dawkę Menopuru bo wolno rosną. Czy jest coś co moge zmienic w ostatniej chwili aby wpłynąć na ich jakość ? Za Waszą radą jem 3x1 koenzym Q10, piję Inofem, duuuuużo wody i nabiału. Co jeszcze mogę zrobić ?

@Evela.6 poproszę o wpisanie na 5.01 kolejny podgląd

ja miałam 6 a i tak udało się zapłodnić jedną; o mrozaczka będzie trudno pewnie, ale myślę, że powinni znaleźć jakąś dobrą też u Ciebie komóreczkę :) :)

za bardzo nie możesz nic zrobić ;)

też mam podobne amh

reklama
Tak, to moja pierwsza stymulacja. Nie mam pojęcia jaka będzie jakość tych jajeczek :-(.
Mam 39 lat, partner 50, w dwóch klinikach nam powiedzieli , że w takiej konfiguracji (ja niskie amh (1.02), niedrożny jeden jajowód, partner słabe nasienie) tylko in vitro. Walczyłam kilka miesięcy, zeby partner sie zgodził na procedurę bo był przekonany że uda się naturalnie. No i teraz działamy - mam stymulację potem puncja, zapłodnienie no i zdecydowaliśmy się na PDG więc jesli wszystko dobrze pójdzie to transfer bedzie z mrożaczków
Zobaczymy;). Do blastek będą trzymać miemam jak robicie Pgd ?

Ja już po punkcji. Tylko 4 jajeczka - zmiana protokołu na krótki raczej nie pomogła. Oby wśród nich było to jedno szczęśliwe[emoji6] Czekam na info od embriologow. We wtorek planowany transfer (@Evela.6 dopisz mnie proszę) . Dziewczyny trzymajcie kciuki[emoji110]
[emoji110][emoji110][emoji110] Niech się rozwijają pięknie!

reklama
Do góry