reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To dużo zdrowia Wam życzę. Szybko się wychorujcie. 🙂

Mam nadzieję, że objawy łagodne.
Oboje z mężem mamy inne objawy a on ma totalnie inne, niż te „charakterystyczne”. Ogółem mamy 37.7, kaszel lekki, bóle mięśni, mój mąż ma jeszcze silne bóle głowy i oczu. Mi poszło w drogi oddechowe mam okropny katar i podkrwawiam już z nosa ;-( ale to dopiero początek wiec potem może będzie już lepiej za te 2-3 dni góra.

reklama
Mamy FET - Frozen embryo transfer lub krio czyli transfer mrożonych zarodków,
ET - embriotransfer czyli z niemrożonych zarodkow
dpt - dzien po transferze, gdzie dzień transferu to dzień „zero”
RIF - nawracające niepowodzenia implantacji.
dc - dzien cyklu często mówimy, gdy mamy stymulację.
skróty stosowane 1DS - pierwszy dzien stymulacji, 8DS - ósmy dzien stymulacji.
U mnie w klinice mamy weryfikacje pierwsza 3dpt, druga 6dpt, trzecia 10dpt.
Nomenklatora zarodków - mamy zarodki 3 dniowe i blastocysty 5 dniowe zarodki. O morfologii mogę Ci popisać później :p
No myśle i nie wymyślę nic więcej :-)
Dziękuję 😘

Oboje z mężem mamy inne objawy a on ma totalnie inne, niż te „charakterystyczne”. Ogółem mamy 37.7, kaszel lekki, bóle mięśni, mój mąż ma jeszcze silne bóle głowy i oczu. Mi poszło w drogi oddechowe mam okropny katar i podkrwawiam już z nosa ;-( ale to dopiero początek wiec potem może będzie już lepiej za te 2-3 dni góra.
Trzymajcie się.

@Per Em tutaj masz artykuł o nomenklaturze zarodków: ja go kiedyś napisałam jak coś to pytaj. https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania-do-ciazy/in-vitro-klasyfikacja-blastocyst
Dziewczyny kochane chciałam Wam tylko powiedzieć, że robicie mega dobrą robotę na tym forum, odpowiadając na pytania tych nowych/jeszcze nie tak doświadczonych przez in vitro. Chyba mogę napisać również w imieniu innych, że jesteście dla nas skarbnicą wiedzy/ po trochu doradcą/ i trochę psychologiem. Dajecie nadzieję, że gdzieś za zakrętem możemy znaleźć nasze małe szczęście☺✨ Dzięki Wam za wszystko 💗
Ja raczej się nie udzielam na forum, zazwyczaj mam czas dopiero po pracy ale czyyyytam!!! czyyyytam!!!
Na początku mój mąż się wściekał że tyle siedzę z telefonem a teraz sam się pyta co u dziewczyn z forum 😂😂😂

Dziewczyny kochane chciałam Wam tylko powiedzieć, że robicie mega dobrą robotę na tym forum, odpowiadając na pytania tych nowych/jeszcze nie tak doświadczonych przez in vitro. Chyba mogę napisać również w imieniu innych, że jesteście dla nas skarbnicą wiedzy/ po trochu doradcą/ i trochę psychologiem. Dajecie nadzieję, że gdzieś za zakrętem możemy znaleźć nasze małe szczęście☺✨ Dzięki Wam za wszystko 💗
Ja raczej się nie udzielam na forum, zazwyczaj mam czas dopiero po pracy ale czyyyytam!!! czyyyytam!!!
Na początku mój mąż się wściekał że tyle siedzę z telefonem a teraz sam się pyta co u dziewczyn z forum 😂😂😂
Powiedz, ze go serdecznie pozdrawiamy :-) BTW kiedyś był tu na forum facet :-)

Mamy FET - Frozen embryo transfer lub krio czyli transfer mrożonych zarodków,
ET - embriotransfer czyli z niemrożonych zarodkow
dpt - dzien po transferze, gdzie dzień transferu to dzień „zero”
RIF - nawracające niepowodzenia implantacji.
dc - dzien cyklu często mówimy, gdy mamy stymulację.
skróty stosowane 1DS - pierwszy dzien stymulacji, 8DS - ósmy dzien stymulacji.
U mnie w klinice mamy weryfikacje pierwsza 3dpt, druga 6dpt, trzecia 10dpt.
Nomenklatora zarodków - mamy zarodki 3 dniowe i blastocysty 5 dniowe zarodki. O morfologii mogę Ci popisać później :p
No myśle i nie wymyślę nic więcej :-)
No to części jeszcze nie znałam i bym się nie domyśliła ☺️
dzięki za wszystko ❤️

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry