reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie robilam..bo to była adopcja zarodka a klinika robila mega problemy z podaniem wieku matki, kazali do ministerstwa pisać o zgodę na udostępnienie danych(jedynie wieku matki) więc nie. Zrobilam usg i test Sanco który i tak jest o wiele dokładniejszy niż predykcja ryzyka

Nie robilam..bo to była adopcja zarodka a klinika robila mega problemy z podaniem wieku matki, kazali do ministerstwa pisać o zgodę na udostępnienie danych(jedynie wieku matki) więc nie. Zrobilam usg i test Sanco który i tak jest o wiele dokładniejszy niż predykcja ryzyka
A ile czekałaś na sanco? Na wyniki :-)

Ja pracowałam do 28 tc bo wtedy moja ciąża stała się wysokiego ryzyka .
Szefowa wiedziała kiedy mam punkcjie, transfer i pozytywny wynik bety .
Przychodziłam do pracy na którą się zebrałem, robiłam co mogłam .
Czułam się dobrze że idę do ludzi .
Po porodzie zostałam w domu 3 lata 😂
Miałam wrócić teraz we wrześniu na pół etatu do pracy no ale jestem znów w ciąży 😄 więc nie wrócę.

Hej, ja zza krzaków jesli ktoś pamieta mnie. W rowna rocznicę transfer 4AA w wigilię. Jestem po wszystkich możliwych wlewach, lekach, oprócz szczepien przerobiłam na ten transfer wszystko. I tak sobie myślę że nie przebadałam głupia zarodkow.. właśnie wzięłam ivig w Warszawie i bardzo ch...... się po nim czuje, za dwa dni dojdzie accofil podskrónie ( wlew wlasnie byl) i całkiem mnie rozłoży po tym wraz z relanium. Także bede swiecic na te święta jak choinka a mysl ze nie przebadałam zarodek spędza mi sen z powiek... 37 lat to szansa na zdrowy zarodek juz taka sobie. Mam 3, wiec gdyby nie przeciwwskazania podałabym 2 co zwiększyło by szanse na ten zdrowy a tak doopa.. Co Wasi lekarze sadza o pgs? Invicta oczywiście jest za bo zbijają na tym majątek ale chodzi mi o obiektywny punkt widzenia. Czytałam coś tam, gdzieś tam i koleżance starszej ode mnie leczacej się w DE odradzali gdyż a) jest ryzyko uszkodzenia zarodka b) mozaika genetyczna z biopsji nie przesadza o wadzie całego zarodka tzn moze on się 'naprawic"
Wesołych Świąt Wam wszystkim życzę!

reklama
Hej, ja zza krzaków jesli ktoś pamieta mnie. W rowna rocznicę transfer 4AA w wigilię. Jestem po wszystkich możliwych wlewach, lekach, oprócz szczepien przerobiłam na ten transfer wszystko. I tak sobie myślę że nie przebadałam głupia zarodkow.. właśnie wzięłam ivig w Warszawie i bardzo ch...... się po nim czuje, za dwa dni dojdzie accofil podskrónie ( wlew wlasnie byl) i całkiem mnie rozłoży po tym wraz z relanium. Także bede swiecic na te święta jak choinka a mysl ze nie przebadałam zarodek spędza mi sen z powiek... 37 lat to szansa na zdrowy zarodek juz taka sobie. Mam 3, wiec gdyby nie przeciwwskazania podałabym 2 co zwiększyło by szanse na ten zdrowy a tak doopa.. Co Wasi lekarze sadza o pgs? Invicta oczywiście jest za bo zbijają na tym majątek ale chodzi mi o obiektywny punkt widzenia. Czytałam coś tam, gdzieś tam i koleżance starszej ode mnie leczacej się w DE odradzali gdyż a) jest ryzyko uszkodzenia zarodka b) mozaika genetyczna z biopsji nie przesadza o wadzie całego zarodka tzn moze on się 'naprawic"
Wesołych Świąt Wam wszystkim życzę!
Nic nie badaj tylko transferuj. Serio nie warto. Oczywiście , że są zdrowe zarodki. Ja miałam w wieku 39 lat i to za pierwszym razem. Cała masa kobiet ma zdrowe dzieci w okolicach 40 lat. Z tego co pamietam u was czynnik jajowodowy a dokładnie brak jajowodów, to tym bardziej nie ma powodów do badania zarodków.
Powodzenia i pisz bo pamiętam o Tobie.

Do góry