reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie bez pregnylu, transfer dwóch 5 dniowych blastek, obie sie zaimplantowały
3 dpt beta < 2
7 dpt beta 27.6
10 dpt beta 61,7
14 dpt beta 488
20 dpt beta 5441

Tez byłam zaniepokojona początkowymi wynikami, a do 6 tygodnia ciąży rozwijały się normalnie 2 zarodki, teraz już tylko 1, wiec ten wynik u Ciebie nie jest może szalony, ale wcale nie dużo gorszy niż u mnie zwłaszcza, ze masz podany 1 zarodek z tego co pamiętam.

Ja bym się jeszcze nie poddawała, zwłaszcza, ze pamiętam że na początku pocieszała mnie dziewczyna, która jest obecnie w 19 tyg ciąży, która miała jeszcze sporo niższe przyrosty bhcg odemnie.

Ja Twojego maleństwa jeszcze nie skreślam. [emoji3590]
Nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać do jutra. Niewielkie szanse są więc nie tracę nadzieji.

reklama
U mnie bez pregnylu, transfer dwóch 5 dniowych blastek, obie sie zaimplantowały
3 dpt beta < 2
7 dpt beta 27.6
10 dpt beta 61,7
14 dpt beta 488
20 dpt beta 5441

Tez byłam zaniepokojona początkowymi wynikami, a do 6 tygodnia ciąży rozwijały się normalnie 2 zarodki, teraz już tylko 1, wiec ten wynik u Ciebie nie jest może szalony, ale wcale nie dużo gorszy niż u mnie zwłaszcza, ze masz podany 1 zarodek z tego co pamiętam.

Ja bym się jeszcze nie poddawała, zwłaszcza, ze pamiętam że na początku pocieszała mnie dziewczyna, która jest obecnie w 19 tyg ciąży, która miała jeszcze sporo niższe przyrosty bhcg odemnie.

Ja Twojego maleństwa jeszcze nie skreślam. ❤️
Ale miałaś kriotransfer? Bo ja czytałam, ze przy kriotransferach te bety serio są niższe. Nie są takie dynamiczne te przyrosty itp.

@szakszuka choler.........aaaaaa jasna no!!!! Trzymaj się!!!
No chu*owo.. 😔 Ale takie miałam przeczucie. Mam jeszcze 1go 3dniowego troche "gorszego" i go wezmę w styczniu a później nie wiem... Sama wiesz jak to wykańcza. Może AZ. Teraz będę ryczeć przez tydzień, jeszcze huśtawa po odstawieniu progesteronu 😣
Trzymam kciuki za @fredka84 teraz, żeby jej poszło z górki ❤ i za Ciebie też ofkors 😘

No chu*owo.. 😔 Ale takie miałam przeczucie. Mam jeszcze 1go 3dniowego troche "gorszego" i go wezmę w styczniu a później nie wiem... Sama wiesz jak to wykańcza. Może AZ. Teraz będę ryczeć przez tydzień, jeszcze huśtawa po odstawieniu progesteronu 😣
Trzymam kciuki za @fredka84 teraz, żeby jej poszło z górki ❤ i za Ciebie też ofkors 😘
Nie rycz psiocho 😞😞😞. Myślę o Tobie cały czas ❤️. Ta walka jest momentami tak trudna; myślimy, że już więcej nie podołamy a kiedy wypłaczemy te wszystkie żale i smutki, jakoś potrafimy się zebrać do kupy i walczyć dalej. Nie mam pojęcia jak my to robimy ❤️.Skąd ta siła?
Nie wiem co Ci ładnego napisać przez to wszystko 😥. Razem z Tobą mi smutno😞. Popatrz jak takie forum może łączyć ludzi ❤️. Jeszcze raz przytulam ❤️
Ps
O mnie się nie martw❤️ Jak patrzę na siebie po tych wszystkich porażkach, to widzę, że też mam twardą du.pę jak Ty❤️

ja do Was po poradę, dziś miałam punkcję, pobrano 9 jajek, ale tu pojawia się mały problem, bo moja lekarka powiedziała, że spermiogram mówiąc krótko dupy nie urywa i musi oddać jeszcze raz. Ostatni spermiogram mamy sprzed może 4 lat i przed procedurą nikt nie kazał go powtarzać , aż tu dziś taki klops, w dniu punkcji pani mówi - zły. Cokolwiek to znaczy. Więc oddał dwa, jeden po drugim, myślicie, że jakiś wojownik dotrze do komórki ? :D

reklama
Nie rycz psiocho 😞😞😞. Myślę o Tobie cały czas ❤️. Ta walka jest momentami tak trudna; myślimy, że już więcej nie podołamy a kiedy wypłaczemy te wszystkie żale i smutki, jakoś potrafimy się zebrać do kupy i walczyć dalej. Nie mam pojęcia jak my to robimy ❤️.Skąd ta siła?
Nie wiem co Ci ładnego napisać przez to wszystko 😥. Razem z Tobą mi smutno😞. Popatrz jak takie forum może łączyć ludzi ❤️. Jeszcze raz przytulam ❤️
Ps
O mnie się nie martw❤️ Jak patrzę na siebie po tych wszystkich porażkach, to widzę, że też mam twardą du.pę jak Ty❤️
Jak to skąd ta siła? Baby są twarde ❤😁 dzięki kochana nie musisz nic pisać, wiadomo że porażki pozostawiają mega blizny i nic ich nie ukoi. Też myślę o Tobie ❤ mam nadzieję że bedziemy się razem cieszyć niebawem bo k*rwa inaczej rzucam to wszystko i wy*ierdalam w bieszczady... Winko weszło. Widać?

Do góry