reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mlodsza.
Starsza spi od 20h30 do 7h30-8h. Czasami sie obudzi w nocy, ale na moment.
Drzemki od roku juz nie miewa w dzien[emoji2358]
Nie wymagaj od młodszej bez przesady hi hi hi .
Marcys jak dobrze pamiętam jest 9 miesięcy młodsza od Lili .
Uwielbia swoją drzemkę po obiedzie sama idzie do łóżka . Ja tez uwielbiam drzemkę po obiedzie🤣

Nie wymagaj od młodszej bez przesady hi hi hi .
Marcys jak dobrze pamiętam jest 9 miesięcy młodsza od Lili .
Uwielbia swoją drzemkę po obiedzie sama idzie do łóżka . Ja tez uwielbiam drzemkę po obiedzie[emoji1787]
Oj ja tez uwielbialam i plakalam jak dziecko jak odmowila kategorycznie kladzienia sie "bo jest dzien" [emoji38] Zwłaszcza, ze bylam wtwdy w pierwszym trymestrze [emoji58]Czasami probowalismy w weekend ja uspic jakas bajka Disneya to zasypialismy my, a ona nie [emoji1787]

Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo właśnie też jestem na forum "ciaza po poronieniu" i tam mi dziewczyna napisala ze powinnam brac teraz Heparyne.... I tu moje pytanie czy jeśli lekarz mi nie przepisze, upierać się żeby ją brac??? Nie wiem 🤔 doradźcie 🙏
Mnie lekarz przepisał heparyne 5 dni przed kriotransferem, ale od kilku miesiecy cały czas biorę też acard.

no ja już prolutex zakończyłam 2 dni temu. generalnie to wielkiej różnicy nie czułam z czy bez. generalnie to od środy się przeniosłam że stół i na kanapę z pracą;) A wczoraj to jak zrobiłam swoje to tylko na stand by. Uff to znaczy że to kwestia proga to polegiwanie bo już myślałam że osiągał nowy poziom lenistwa 😂 A może masz za gruba igłe?mnie czasami bolały czasami nie. Ja zawsze ściskam mocno faldke brzucha co by krew odplynela i mąż wali w środek,i czasami praktycznie nic nie czuje.
Igielke mam cienką bo 5 :-) jakoś ciężko wbić się było nawet dzisiaj :-( no cóż powoli dojdziemy do wprawy. A do kiedy to się bierze? Bo myslalam ze do 11-12tc? A dostałaś coś innego zamiast prolutex?

i
Igielke mam cienką bo 5 :-) jakoś ciężko wbić się było nawet dzisiaj :-( no cóż powoli dojdziemy do wprawy. A do kiedy to się bierze? Bo myslalam ze do 11-12tc? A dostałaś coś innego zamiast prolutex?
prolutex i luteina to progesteron. tylko że luteina ponoć naturalny A prolutex to jakaś pochodna. Palasz powiedział że prolutex nie widać w wynikach. Ale dokładają go bo podobno szybko działa i podwyższa progesteron. Tak naprawdę to wydaje mi się że jak na luteinie miałabym wysoki progesteron to bym to w ogóle nie dostała. Prog do ok. 12tc i tak będziemy brać ale pewnie tylko luteina itd.

@Gonia0605 czy Ty też miałaś zleconą konsultację z internistą przed punkcją? Pytam, bo jesteś najbliżej do mnie wiekiem, a mi zleciła, ze względu na wiek.

I jeszcze mam chyba głupie pytanie , na moim dzienniczku mam wpisane: Rodzaj protokołu z antagonistą i nie wiem , czy ja źle to czytam bo trochę pielęgniarka nabazgrała, czy to faktycznie tak się nazywa?
Ja ostatnią punkcję miałam w 2018 roku chyba, więc to już dawno, ale żadnych konsultacji dodatkowych nie miałam...
I niestety kompletnie nie wiem o co chodzi z tym protokołem z antagonista.. Ja już teraz tylko w tematach transferów się obracam... 🙄

i

prolutex i luteina to progesteron. tylko że luteina ponoć naturalny A prolutex to jakaś pochodna. Palasz powiedział że prolutex nie widać w wynikach. Ale dokładają go bo podobno szybko działa i podwyższa progesteron. Tak naprawdę to wydaje mi się że jak na luteinie miałabym wysoki progesteron to bym to w ogóle nie dostała. Prog do ok. 12tc i tak będziemy brać ale pewnie tylko luteina itd.
i

Widać prolutex w wynikach i to bardzo dobrze .Ja badalam przed transferem miałam 15 potem wzięłam prolutex ( na godzinę przed transferem) pi transferze zabrałam i skala w moim labo progesteronu jest do 60 .
Wynik z 15 podłączył na powyżej 60.
Ja go z Marcelina odstawiłam jako 1 z leków po 8 tc .
Teraz go nie biorę

Widać prolutex w wynikach i to bardzo dobrze .Ja badalam przed transferem miałam 15 potem wzięłam prolutex ( na godzinę przed transferem) pi transferze zabrałam i skala w moim labo progesteronu jest do 60 .
Wynik z 15 podłączył na powyżej 60.
Ja go z Marcelina odstawiłam jako 1 z leków po 8 tc .
Teraz go nie biorę
no nie wiem. ja tyle zrozumiałam jak oglądaliśmy wyniki że z 15 mi na 25 podskoczyl to mi powiedział że już będziemy kończyć prolutex i jak się zapytałam czemu to stwierdził że prog jest wyższy niż wyniki pokazują. hmm. no wyglądałoby na to ze u mnie od 6 tyg byłby postawiony. no ale będę badać teraz po kilku dniach bez więc może mi każe znowu brać. wszystko pewnie zależy od poziomu. .

reklama
Ja się tak super na tym nie znam, ale heparyna to może pomóc jak u kogoś już jilo serce, wszystko się rozwijało i nagle przestało. U nas było po prostu puste jajo to nie wiem czy heparyna by coś w tym przypadku pomogła, ale wydaje mi się że nie
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo właśnie też jestem na forum "ciaza po poronieniu" i tam mi dziewczyna napisala ze powinnam brac teraz Heparyne.... I tu moje pytanie czy jeśli lekarz mi nie przepisze, upierać się żeby ją brac??? Nie wiem [emoji848] doradźcie [emoji120]

Do góry