reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mlodsza.
Starsza spi od 20h30 do 7h30-8h. Czasami sie obudzi w nocy, ale na moment.
Drzemki od roku juz nie miewa w dzien[emoji2358]
Nie wymagaj od młodszej bez przesady hi hi hi .
Marcys jak dobrze pamiętam jest 9 miesięcy młodsza od Lili .
Uwielbia swoją drzemkę po obiedzie sama idzie do łóżka . Ja tez uwielbiam drzemkę po obiedzie🤣

Nie wymagaj od młodszej bez przesady hi hi hi .
Marcys jak dobrze pamiętam jest 9 miesięcy młodsza od Lili .
Uwielbia swoją drzemkę po obiedzie sama idzie do łóżka . Ja tez uwielbiam drzemkę po obiedzie[emoji1787]
Oj ja tez uwielbialam i plakalam jak dziecko jak odmowila kategorycznie kladzienia sie "bo jest dzien" [emoji38] Zwłaszcza, ze bylam wtwdy w pierwszym trymestrze [emoji58]Czasami probowalismy w weekend ja uspic jakas bajka Disneya to zasypialismy my, a ona nie [emoji1787]

Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo właśnie też jestem na forum "ciaza po poronieniu" i tam mi dziewczyna napisala ze powinnam brac teraz Heparyne.... I tu moje pytanie czy jeśli lekarz mi nie przepisze, upierać się żeby ją brac??? Nie wiem 🤔 doradźcie 🙏
Mnie lekarz przepisał heparyne 5 dni przed kriotransferem, ale od kilku miesiecy cały czas biorę też acard.

no ja już prolutex zakończyłam 2 dni temu. generalnie to wielkiej różnicy nie czułam z czy bez. generalnie to od środy się przeniosłam że stół i na kanapę z pracą;) A wczoraj to jak zrobiłam swoje to tylko na stand by. Uff to znaczy że to kwestia proga to polegiwanie bo już myślałam że osiągał nowy poziom lenistwa 😂 A może masz za gruba igłe?mnie czasami bolały czasami nie. Ja zawsze ściskam mocno faldke brzucha co by krew odplynela i mąż wali w środek,i czasami praktycznie nic nie czuje.
Igielke mam cienką bo 5 :-) jakoś ciężko wbić się było nawet dzisiaj :-( no cóż powoli dojdziemy do wprawy. A do kiedy to się bierze? Bo myslalam ze do 11-12tc? A dostałaś coś innego zamiast prolutex?

i
Igielke mam cienką bo 5 :-) jakoś ciężko wbić się było nawet dzisiaj :-( no cóż powoli dojdziemy do wprawy. A do kiedy to się bierze? Bo myslalam ze do 11-12tc? A dostałaś coś innego zamiast prolutex?
prolutex i luteina to progesteron. tylko że luteina ponoć naturalny A prolutex to jakaś pochodna. Palasz powiedział że prolutex nie widać w wynikach. Ale dokładają go bo podobno szybko działa i podwyższa progesteron. Tak naprawdę to wydaje mi się że jak na luteinie miałabym wysoki progesteron to bym to w ogóle nie dostała. Prog do ok. 12tc i tak będziemy brać ale pewnie tylko luteina itd.

@Gonia0605 czy Ty też miałaś zleconą konsultację z internistą przed punkcją? Pytam, bo jesteś najbliżej do mnie wiekiem, a mi zleciła, ze względu na wiek.

I jeszcze mam chyba głupie pytanie , na moim dzienniczku mam wpisane: Rodzaj protokołu z antagonistą i nie wiem , czy ja źle to czytam bo trochę pielęgniarka nabazgrała, czy to faktycznie tak się nazywa?
Ja ostatnią punkcję miałam w 2018 roku chyba, więc to już dawno, ale żadnych konsultacji dodatkowych nie miałam...
I niestety kompletnie nie wiem o co chodzi z tym protokołem z antagonista.. Ja już teraz tylko w tematach transferów się obracam... 🙄

i

prolutex i luteina to progesteron. tylko że luteina ponoć naturalny A prolutex to jakaś pochodna. Palasz powiedział że prolutex nie widać w wynikach. Ale dokładają go bo podobno szybko działa i podwyższa progesteron. Tak naprawdę to wydaje mi się że jak na luteinie miałabym wysoki progesteron to bym to w ogóle nie dostała. Prog do ok. 12tc i tak będziemy brać ale pewnie tylko luteina itd.
i

Widać prolutex w wynikach i to bardzo dobrze .Ja badalam przed transferem miałam 15 potem wzięłam prolutex ( na godzinę przed transferem) pi transferze zabrałam i skala w moim labo progesteronu jest do 60 .
Wynik z 15 podłączył na powyżej 60.
Ja go z Marcelina odstawiłam jako 1 z leków po 8 tc .
Teraz go nie biorę

Widać prolutex w wynikach i to bardzo dobrze .Ja badalam przed transferem miałam 15 potem wzięłam prolutex ( na godzinę przed transferem) pi transferze zabrałam i skala w moim labo progesteronu jest do 60 .
Wynik z 15 podłączył na powyżej 60.
Ja go z Marcelina odstawiłam jako 1 z leków po 8 tc .
Teraz go nie biorę
no nie wiem. ja tyle zrozumiałam jak oglądaliśmy wyniki że z 15 mi na 25 podskoczyl to mi powiedział że już będziemy kończyć prolutex i jak się zapytałam czemu to stwierdził że prog jest wyższy niż wyniki pokazują. hmm. no wyglądałoby na to ze u mnie od 6 tyg byłby postawiony. no ale będę badać teraz po kilku dniach bez więc może mi każe znowu brać. wszystko pewnie zależy od poziomu. .

reklama
Ja się tak super na tym nie znam, ale heparyna to może pomóc jak u kogoś już jilo serce, wszystko się rozwijało i nagle przestało. U nas było po prostu puste jajo to nie wiem czy heparyna by coś w tym przypadku pomogła, ale wydaje mi się że nie
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo właśnie też jestem na forum "ciaza po poronieniu" i tam mi dziewczyna napisala ze powinnam brac teraz Heparyne.... I tu moje pytanie czy jeśli lekarz mi nie przepisze, upierać się żeby ją brac??? Nie wiem [emoji848] doradźcie [emoji120]

Do góry