Wesoła_Aga
Fanka BB :)
Jejciu zaraz mi głowę rozsadzi... SKS normalnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana daj na luz, proszę... Na którą masz wizytę?? Wierzę ze będzie dobrze. Ze wszystko się ułoży i razem podejdziemy do tra sferuJejciu zaraz mi głowę rozsadzi... SKS normalnie
Zaraz będzie, spokojnie daj jej czas, żeby doleciała do Ciebie [emoji85]
Ja się zastanawiam od czego to zależy że się podchodzi na cyklu naturalnym albo sztucznym ja mam teraz 2 transfer i drugi na sztucznym
Kochana daj na luz, proszę... Na którą masz wizytę?? Wierzę ze będzie dobrze. Ze wszystko się ułoży i razem podejdziemy do tra sferu ❤
Ja mam cykle 33-35 dni a transfer miałam w 22dc bo dopiero wtedy byłam gotowa.A jak to jest - dzień transferu przypada mniej więcej w połowie cyklu? Czyli jak ktoś ma np. 30 dniowe cykle to może się spodziewać 15 dnia transferu? Czy trzeba dodać wiek zarodka, czy w ogóle nie jest to ze sobą powiązane?
Nk ciekawe.. w tej samej klinice robiłam transfer świeżych zarodków i testować miałam w 10dpt, ale już w 8 zaczęłam plamic, A w 9 już okres pełna para, więc do testowania nawet nie dotrwalam.A ciekawe w którym dpt będziesz musiała testować. Bo mi kazali dopiero w 14dpt.
Nie mam pojęcia, wydaje mi się że na naturalnym nie przyjmuje się estrofem'u, tylko czeka na owulacja, na sztucznym owulacji nie ma i estrofem się przyjmuje... Na sztucznym dłużej przyjmuje się progesteron a na naturalnym chyba krócej nie wiem tak strzelamale jaka jest różnica?
czemu to sie nazywa naturalny? nie ma stymulacji w ogóle czy co?
Ja od wczoraj również winko popijam, juz zrobiłam zapasy jak nigdy go nie pilam, bo nie lubiłam tak teraz mogła bym pić cały czasW międzyczasie popijam grzane winko [emoji4] póki mogę trzeba korzystać [emoji16]
My piszemy o samym transferze, czyli wprowadzeniu zarodków do macicy. Może to się odbyć na cyklu naturalnym, czyli lekarz czeka po prostu na Twoją owulacje i endometrium odpowiedniej grubości i wtedy podaje zarodki. Natomiast na cyklu sztucznym to znaczy, że zaraz po okresie dostajesz leki, które powodują wzrost endometrium niezależnie od owulacji. Tak to mniej więcej wygląda.ale jaka jest różnica?
czemu to sie nazywa naturalny? nie ma stymulacji w ogóle czy co?