reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja podchodziłam na sztucznym cyklu miałam transfer dopiero w 22dc. Tak,sprawdzają grubość endometrium tzn z tego co tu dziewczyny pisały to dużo zależy od kliniki. W Invicta sprawdzali mi estradiol, progesteron i LH przed transferem na każdym monitoringu bo ich poziom też jest ważny. Dodatkowo moja doktor bardzo zwracała uwagę na ukrwieniem.
Ja mam tylko na dzień przed wizytą (ta 11) mieć badania progesteronu i estriadolu nie później zrobione niż 2 dni wcześniej.

reklama
Wiecie co sobie zaczelam wkręcać.... Głupia jestem 🤦‍♀️ Ale za parę dni zostanę ciocia 🥰 jakoś nie mogę się cieszyć z tego 😔 Chodź wiem że maleństwo będę kochać najmocniej jak potrafię, boli mnie to bardzo.... , ale do rzeczy... Wkręciłam sobie ze teraz na pewno się uda gdyż brzuszek zwolni się dla mnie, żeby była równowaga w rodzinie, jedna osoba rodzi a druga zachodzi 🤦‍♀️🤷‍♀️🙈 sorki ale musiałam wam się wygadać, nie rozmawiam na ten temat nawet z mężem 🙈 z osobą która rodzi jakoś rozluźnił się nam kontakt, ale nikt tego nie zrozumie... Nie zrozumie ten kto się stara tyle lat, przeszedł poronienie itp. 😔 Ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego to nie mogę być ja 😔😔 Owszem czuje zazdrość ale i ból... Dlaczego niektóre zachodzą od "dmuchnięcia wiatru" w ciążę a niektóre musza się starać latami 😔😔😔😔😔

W każdej klinice mają inne podejściu i inne zasady. Mi po kontrolach hormonów przed transferem zwiększyła dawki leków więc miało to jakiś sens.

Ja właśnie przygotowuje się do kolejnego więc mogę napisać jak to u mnie wygląda. Od 3 dnia cyklu mam brac estrofem, między 9 a 11 dniem cyklu przyjechać z wynikami które robię dzień wcześniej (progesteron i estriadol) i po grubości endomedrium lekarz decyduje kiedy transfer. I od kiedy mam zacząć brac leki typu progesteron itp. - ja mam 5 dniowe zarodki wszystkie więc 5 dni przed transferem biorę leki, nie wiem natomiast jak to jest przy 3 dniowych. (na sztucznym nie ma owulacji więc lekarz kieruję grubością endomedrium, u mnie ostatnio był transfer w 18 dc... Teraz też tak będzie) .. Po przyjeździe do kliniki i oddaniu zgody na transfer wypijam około 1,5 litra wody i wchodzę na salę. Tam wybieram sobie łóżko i czekam na moją kolej 😉 po transferze leżę jeszcze około 20 minut po czym mogę opróżnić pęcherz i wracać do domu 😉

Nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam, bo moja doktor powiedziała to zaraz po tym jak poinformowała mnie, że w cyklu z punkcją już nie damy rady zrobić transferu (to mnie dobiło więc niewiele pamiętam z dalszej części wizyty :D), ale własnie chyba coś o tym, że już w kolejnym cyklu nie będziemy patrzeć na owulację tylko hodować endometrium, więc domyślam się, że będę miała transfer na cyklu sztucznym. Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie, lubię wiedzieć cokolwiek zanim pójdę do lekarza, wtedy zawsze mogę zadać jakieś pytania, dlatego jesteście niezawodne ♥

A jak to jest - dzień transferu przypada mniej więcej w połowie cyklu? Czyli jak ktoś ma np. 30 dniowe cykle to może się spodziewać 15 dnia transferu? Czy trzeba dodać wiek zarodka, czy w ogóle nie jest to ze sobą powiązane?

A jak to jest - dzień transferu przypada mniej więcej w połowie cyklu? Czyli jak ktoś ma np. 30 dniowe cykle to może się spodziewać 15 dnia transferu? Czy trzeba dodać wiek zarodka, czy w ogóle nie jest to ze sobą powiązane?
Ja mam cykle 28 dniowe i ostatnio transfer mialam w 18 dc. Teraz też nie wcześniej gdyż wizytę mam w 11 dc i podejrzewam że od tego dnia będę musiała być progesteron. Zresztą już zaczelam pić winko na lepsze endo i kupiłam dziś ananasa 🙈 tak jak ostatnio 🙈 więc nie jest powoedziane ze musi być w połowie cyklu 😉 jak już endo będziesz miała dobre musisz zacząć brac leki żeby otworzyć okienko implantacyjne czy jakoś tak. Nie wiem jak to jesy przy zarodkach 3 dniowych np. Ale ja przy 5 dniowych zaczynam brac 5 dni wcześniej

reklama
Do góry