@bazylia128
Harmony miałam 18.11.2020r.
Ale wczoraj udało mi się dostać do lekarza, do którego chciałam, żeby w ogóle prowadził mi ciążę! Po 14:00 zobaczyłam, że ma wolną godz. 17:00
Lubię go z instagrama i tak dobrze zajmuje się ciążami, że musialam iść! No i sam powiedział, że pappa wyszła mi masakrycznie, w sensie białko pappa, które właśnie może oznaczać niewydolność łożyska. Może być małe łożysko, a co się z tym wiąże - małe dziecko i ryzyko hipotrofii i porodu przedwczesnego
Nie dość, ze duże ryzyko trisomii 21, to jeszcze to. U mnie przez pappa bardzo powiększyło się ryzyko. A u znajomej 40-letniej, z wieku wiadomo, że słabo, a po skorygowaniu ma super wyniki! Ja to mówie, że ze mną zawsze jest coś nie tak
Poza tym
@katarzyna86 u mnie prenatalne badanie trwało 5 min!!!! Serio! Jeszcze przez moje zrosty prawie nic nie widział, tylko czarne paski na ekranie jak robił przez brzuch, a powiedział, że dopochwowo będzie gorzej widać to co chce sprawdzić. I w sumie zmierzył tylko przezierność. Ja bylam tak zestresowana, a jeszcze jak się okazało, że nie jest dobrze, to całkowicie zaniemówiłam tam
Tak jakoś reaguje milczeniem. Tej znajomej prenatalne robił 40min, sprawdzał kość udową, kość piszczelową, no wszystko! Trzy razy wstawała, chodziła, żeby inaczej się dzidziutek pokazał, a to dopochwowo, a to przez brzuch. I to nic, że na drugim końcu polski, ale jadę do niego w piątek!
@Pola87 czy Ty clexane bierzesz tylko przez MTHFR? Ja wczoraj odebrałam wyniki tych badań moich - mutacja laiden i protrombina i nie wykryto. Podejrzewam, że na kolejnej wizycie już będę miała odstawiony clexane. Nie badałam nigdy MTHFR i wczoraj mi lekarz powiedział, że tylko na ta mutacje nie bierze się zastrzyków, chyba, że są jakieś inne wskazania.
Serio, zamiast się cieszyć, to jestem załamana tym wszystkim