reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie było dużo nerwów. Pappa wyszła koszmarnie jak już wspominałam. Wada serca więc i na echo trzeba było jechać ale nie tak od razu, po miesiącu nerwów. Obecnie jestem w 22 +1. Po wadzie serca śladu nie ma. Kontrolnie jeszcze 9 grudnia kolejne echo. Biorę acard 150 i chodzę codziennie na kilku km spacery. Z tego co wiem to niebawem dostanę skierowanie do poradni hipotrofowej czy coś takiego że względu na ten przepływ w łożysku i ciaza będzie obserwowana częściej. Wiem co przeżywasz. Ja w takich nerwach też nie miałam ochoty mówić że jestem w ciąży. Nie jadłam z nerwów. Ale potem mnie olśniło że tak strasznie mi żal tej małej istotki która karni się moim stresem. Pomyślałam że zasluguje na radość moja z tego że jest że żyje we mnie. I że na nią czekam. ❤ Poczułam się tej małej istotki mama. ❤ Nikt nie wie do końca co będzie. Jednak to jest Twój maluszek. Wyczekany. Jesteś jego mama. Pozwól mu spokojnie się rozwijać. Czuć Twoja radość endorfiny 😉 zasługuje na to bo jest idealny lub idealna w całym swoim jestestwie. 😉
Tak samo pomyślałam jak powiedział o tym żołądku. Kocham tego malucha, już go czuję, mam nadzieję że będzie ok bo w sumie to nic nie stwierdził tylko, że czasami tak bywa że dziecko się akurat opróżni. Nawet gdyby coś to oby tylko dało się leczyć bo genów czy ciężkich wad to wiadomo się nie wyleczy.

reklama
Hej dziewczyny, ja już po wizycie, poszła szybko i sprawnie.
Moje maleństwo waży 256g i nadal nie wiadomo co ma między nóżkami, bo nóżki były podwinięte, ale jak to powedzial Dr nic nie ma pomiędzy i obstawia na dziewczynkę ale pewności nie ma ❤️ obecnie 18+5.
Troszkę mnie zmartwił bo zwiększył duphaston bo mam krótka szyjkę 2.7 a mówił że granicą to 2.5 😔 czy któraś z Was też miała podobnie ? No i oczywiście więcej leżenia niż chodzenia i dalsze L4.
Buziaki dla was i dużo ooo zdrowka ❤️

Mój mąż ma też kiepskie bardzo wyniki morfologia 2% ruchliwosc 11% w tym ruch postepowy 3% tylko. Ogólnie liczbę plemników ma 65 mln więc nie tak mało, ale nam lekarz powiedział, że jak po suplementach się nie poprawią to tylko in vitro [emoji22] Tu jest jakiś stan zapalny, więc jest nadzieja, że po wyleczeniu jakość nasienia będzie lepsza. I niech jeszcze zrobi usg. Może ma żylaki powrózka. U nas niestety usg wyszło dobrze.
My też próbujemy z kiepskim wynikami do końca roku. Potem znów badania nasienia i jak się nie poprawi to in vitro.
Trzymam kciuki, żeby jednak się udało [emoji110]

A jak uzasadnił lekarz to, że wyniki się nie poprawią? Powedzial dlaczego tak uważa?

Trzymam kciuki, żeby jednak się udało [emoji110]

A jak uzasadnił lekarz to, że wyniki się nie poprawią? Powedzial dlaczego tak uważa?
Mówił, że jeśli przyczyna by była np w zapaleniu lub żylakach wtedy szanse na poprawę byłyby większe 🙂 Ja ciągle mam nadzieję. Mąż był u dobrego urologa, bo okazało się, że od kilku lat czuje ucisk w jądrze o czym mi nie mówił nigdy i podobno to tzw. choroba kierowców i urzędników. Ciągle siedzi i przegrzewa jajka. Teraz nosi przewiewne gatki, zero ciepłych kąpieli, bierze masę witamin i supli i zobaczymy czy wyniki się poprawią. Musi jeszcze zrobić badania hormonów, tarczycy i insuliny 🙂

A jeszcze odnośnie badań i naszych obaw to wydaje mi się, że wynikają one głównie z tego że to ciąże z in vitro, jak pracowałam to 4moje pracownice zaszły w ciążę, jedna 36lat ciąża prowadzona na NFZ, druga 30lat ciąża prowadzona w małej miejscowości na NFZ, trzecia 32lata ciąża prowadzona w LIM, czwarta 28lat ciąża prowadzona w szpitalu, cukrzyca,tarczyca i 2poronienia. Wszystkie miały USG 1i 2trymestru, pierwsze 3robiły u swoich lekarzy prowadzących, czwarta u innego lekarza bo prowadzący nie ma FMF. Co więcej jak zapytałam w rodzinie czy ktoś miał sprawdzany np żołądek, nerki itp. to usłyszałam kobieto jak lekarz mówił, że jest ok to nie pytałam. Co do pappa tylko koleżanka 36lat i 28lat miały.

Trzymam kciuki bo ostatnio te 4 transfery to szczęśliwe 🙂
Hej, dzisiaj miałam swój 4 transfer 3dniowego zarodka. Trzymajcie za niego kciuki ✌
Staram się wyciszać ale mi ciężko po tych wszystkich porażkach 😬 dzisiaj mnie jeszcze czeka zastrzyk z heparyny 🤢

@bazylia128 widzę że Was dopadła korona 😣 mam nadzieję że Wam szybko przejdzie ❤

Hej ja po wizycie

Na USG wszystko w normie. Nie wiadomo skąd to moje plamienie w połowie cyklu... U doktora znów się rozkręciło a już myślałam, że mam z głowy. @ nie idzie... Jeszcze trochę.

Pęcherzyk sobie pękł sprzed tygodnia.

No to czekam na @

Aaaaa przyszła małpa 😁😁😁😁😍😍😍😍😍 zaraz będę wiedzieć czy lekarz w piątek czy w sobotę @Evela.6 przepraszam za marudzenie i co chwile zmienianie ale byłam pewna ze sie chwile spóźni... A przyszła jak z zegarku 😍😍😍❤ czekam aż się rozkręci 😍😍😍😍 pierwszy raz chyba tak bardzo się cieszę że mam okres 🙈🤣🤣🤣🤣 jutro biegnę na bete 😍

No to spoko, że zawitała ;D Teraz wiesz co? Ugość ją tam kilka dni i niech wpada do mnie ;) Każdy czasem musi pomarudzić nie przejmuj się ;)

Hej, dzisiaj miałam swój 4 transfer 3dniowego zarodka. Trzymajcie za niego kciuki [emoji111]
Staram się wyciszać ale mi ciężko po tych wszystkich porażkach [emoji51] dzisiaj mnie jeszcze czeka zastrzyk z heparyny [emoji1785]

@bazylia128 widzę że Was dopadła korona [emoji21] mam nadzieję że Wam szybko przejdzie [emoji173]
[emoji110][emoji110][emoji110] Zostan kropku z mama[emoji173]️

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które biorą cyclogest - Czy normalnie dostajecie go w aptekach? Ja dzisiaj zeszłam wszystkie apteki u siebie i nigdzie nie ma, podobno w hurtowniach też nie ma. Wiecie o co chodzi? A może znacie jakieś apteki online, w których można zamówić?

Do góry