reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W piątek 🙈
Dokładnie ja tez po tym badaniu rozpocznę zakupy 😁 i po mału przygotowania pokoju dla mojej gwiazdy
U mnie tez 5kg na plusie 😜
Ostatnio mnie codziennie kopała a dzisiaj nic nie czuje😢 i się matka martwi
Ja apetyt tez mam ,wszystko mi smakuje 😁
Ja niby mam juz wszystko ropzlanowane co i jak w pokoiku ale narazie tylko tak niesmialo w głowie ;) Ja mam bardzo duzy apetyt ostatnio Łukasz jechal do Wawy i robilam mu kanpaki na droge - poprosil o 3 to musialam zrobic 6 bo co zrobilam to mu zjadlam ;) Ale to nie jest tez tak ze jem co zobacze - staram sie jak moge ale jak nigdy mam ciagle ochcote na slodkie. Za dwa tygodnie musze zrobic juz krzyw cukrowa - lekarz mi kazal - i tez sie oczywiscie obawiam cukrzycy ciazowej - no ale trudno w zaciskaniu pasa jestem a raczej bylam calkiem dobra wiec jak trzeba bedzie to bedzie dietka ;)

No właśnie wiem... Ja to nie zawsze ten śluz u siebie widziałam to pewnie będę robić testy owu żeby zauważyć czy cos się zmienia. W ogóle sobie wyliczyłam że gdyby okres przyszedł jakieś 6 tyg po poronieniu to by mi transfer wypadł w wigilię [emoji1751] mam nadzieję y ze przyjdzie szybciej
Czemu 6 tygodni po poronieniu??? 🤔 Ja liczę na 24 🙈 czyli 4, 5tygodnia później i mam nadzieję ze tak przyjdzie 🙈🙏🙏🙏🙏🙏 zobaczymy jak to będzie obecnie przestałam na niego czekać 🤣🤣🤣🤣🙈

Ja niby mam juz wszystko ropzlanowane co i jak w pokoiku ale narazie tylko tak niesmialo w głowie ;) Ja mam bardzo duzy apetyt ostatnio Łukasz jechal do Wawy i robilam mu kanpaki na droge - poprosil o 3 to musialam zrobic 6 bo co zrobilam to mu zjadlam ;) Ale to nie jest tez tak ze jem co zobacze - staram sie jak moge ale jak nigdy mam ciagle ochcote na slodkie. Za dwa tygodnie musze zrobic juz krzyw cukrowa - lekarz mi kazal - i tez sie oczywiscie obawiam cukrzycy ciazowej - no ale trudno w zaciskaniu pasa jestem a raczej bylam calkiem dobra wiec jak trzeba bedzie to bedzie dietka ;)
Matuchno ale tez czas zapitala dopiero co wariowałas przy becie a teraz będziesz wariowac przy zakupach dla dzidzi.Zajefajnie !!!!!

To taka pesymistyczna wersja [emoji85] gdybym dostała po 4. 5 tygodnia to jakiś w pierwszym tygodniu grudnia powinien być okres i mam nadzieję, że tak też będzie. Ja chyba nie potrafię przestać czekać [emoji1745] nigdy nie lubialam listopada, ale w tym roku to wyjątkowo [emoji53]
Czemu 6 tygodni po poronieniu??? [emoji848] Ja liczę na 24 [emoji85] czyli 4, 5tygodnia później i mam nadzieję ze tak przyjdzie [emoji85][emoji120][emoji120][emoji120][emoji120][emoji120] zobaczymy jak to będzie obecnie przestałam na niego czekać [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji85]

Matuchno ale tez czas zapitala dopiero co wariowałas przy becie a teraz będziesz wariowac przy zakupach dla dzidzi.Zajefajnie !!!!!
hehhehe bo ja wariat przeciez jestem ;) Wiesz jakbym chciala juz sobie odbic te 7 lat i zaszalec z zakupami ;) Te malutkie ciuszki mnie tak rozczulaja ze jak ostatnio ogladalam przez inetenet zwykle bodziaki to sie poplakalam ;) Niech juz bedzie po polowkowych bo ta moja beta do tej pory mnie meczy.

reklama
To taka pesymistyczna wersja [emoji85] gdybym dostała po 4. 5 tygodnia to jakiś w pierwszym tygodniu grudnia powinien być okres i mam nadzieję, że tak też będzie. Ja chyba nie potrafię przestać czekać [emoji1745] nigdy nie lubialam listopada, ale w tym roku to wyjątkowo [emoji53]
To ja chyba w tym momencie bardziej optymistka jestem. Ja już mam plan że 24 dostaje @ później 27 mam wizytę w klinice przed transferem i sam transfer 12 grudnia i 23 robię betę a 24 sikanca i ładnie go pakuję i wręczam mężowi jako prezent 🙈 ale mam. Marzenia... Teraz widzę że wszystko może mi się o tydzień opóźnić bo teraz mam sluz płodny a według kalkulatora powinnam mieć tydzień temu 😔😔

Do góry