reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć, dziewczyny!
U mnie dzisiaj 8 dpt 3dniowych zarodków. Od wczoraj czuję takie dziwne kłucie, ciągnięcie w macicy, niby jak na @ a jednak trochę inne. Czy to normalne? Chciałam jutro zrobić sikanca i zastanawiam się, czy test może już coś wychwycić (Jeśli jest co)?
Też tak mialam plus dosyć mocne klocie w jajnikach. To dobry znak myślę. Na test jeszcze za wcześnie ale od 11 dnia po transferze możesz iść na bete

reklama
zabieg miałam 28,10,2020. i miałam podany pregnyl tego dnia . dziś byłam na pierwszej werfikacji 31,10,2020 mój wynik jest

Progesteron (PRG) 28.0

Estradiol 17-beta (E2) 369

B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) 32.7

Lekarz do mnie dzwonił na konsultacje i poinformował ze od dzis mam zacząc brac ekstrofem 4*1 tabletce bo mam za niski estradiol boje sie ze juz jest za późno go podnosić . na HCG to wogóle nie mam zwracac uwagi ponieważ to lek pregnyl mi go tak podniósł a nie zarodki . troche sie załamałam . teraz kolejną werfikacje mam 3,11,2020 i boje sie ze zobacze ujemna bete . i moje szczescie bujdzie w diabły
Mam bardzo podobne wyniki. No może oprócz estradiolu którego nie badałam.

zabieg miałam 28,10,2020. i miałam podany pregnyl tego dnia . dziś byłam na pierwszej werfikacji 31,10,2020 mój wynik jest

Progesteron (PRG) 28.0

Estradiol 17-beta (E2) 369

B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) 32.7

Lekarz do mnie dzwonił na konsultacje i poinformował ze od dzis mam zacząc brac ekstrofem 4*1 tabletce bo mam za niski estradiol boje sie ze juz jest za późno go podnosić . na HCG to wogóle nie mam zwracac uwagi ponieważ to lek pregnyl mi go tak podniósł a nie zarodki . troche sie załamałam . teraz kolejną werfikacje mam 3,11,2020 i boje sie ze zobacze ujemna bete . i moje szczescie bujdzie w diabły

W 9dpt estradiol miałam 247 i dopiero wtedy dołożyłam jedną dodatkową tabletkę, a transfer udany, powodzenia 🍀

a miałas podany pregnyl w dniu zabiegu . ja jestem po transferze 3 dzień . i lekarz juz mi nie kazał zwracać uwagi na hcg bo to za szybko aby cos stwierdzić . boje sie nastepnej werfikacji bo ma 3,011,2020
Hej, ja mialam teraz transfer z mroziaczkow więc to wszystko jest na naturalm cyklu, progesteronu też nie biore

31.10 – pierwsza beta @agata32
31.10 – weryfikacja bety @bzzz1
31.10 – punkcja @Joasek
31.10 – transfer @Jagoda1986

Fiu fiu sobota widzę gorąca była :) Do dzieła dziewczyny!!

Dziewczyny, no i zrobiłam tego sikacza. 9dpt 3dniowych zarodków. Betę mam robić dopiero we wtorek. Cieszyć się?

Piękna kreseczka ! Musi być ok!

Hej dziewczyny, nareszcie doczekałam się wyniku na posiew, czy ktoras, miała taką bakterie i jakie miała zalecenia, jakby się mógła podzielić ?
Ja dostałam 1 saszetkę antybiotyku 3g monural, wczoraj wzięłam.... W poniedz powtórzę mocz i zobaczymy 🙄
Póki co nie czuję się dobrze i to mnie martwi.

Hm to faktycznie bakteria bytująca fizjologicznie w drogach rodnych ona nas chroni przed infekcjami. Może jakiś śluz sie dostał czy cuś hm...

Kochane,
Byłam dzisiaj na kolejnej becie. A więc tak:
29.10 - progesteron 25,6 beta 28
31.10 - progertseron 29,9 beta 62

Wynik się podwoił i jak narazie wszytko jest ok. Zobaczymy co będzie dalej.

Trzymam kciukaski za dobre wieści :)

Melduję się i ja z Jagoda
6dpt 14.7 beta
8dpt 48 beta

milutko milutko ;) :)

Co za wiadomości !!

reklama
Do góry