reklama
Evela.6
Fanka BB :)
Można paracetamolA niewiedza czy może można paracetamol kurcze nie zapytałam lekarza po transferze
Ewunka
I poloramineZyrtec mozna w ciazy. Tak jak Claritine.
Ewunka
Paracetamol .Nospy nie polecam u nas jest zakazana - obniża napięcie mięśniowe u dzieci .Dziewczyny czy po transferze można brać coś przeciwbólowego? nie mówię o nospie na skurcze tylko np na ból glowy
gosian9535
Zaangażowana w BB
U nas po wielokrotnych badaniach mnie i męża ,a było to 3 lata temu, też okazał się problem w nasieniu, może wyniki nie były jakieś tragiczne, ale w związku z tym że latka płynęły a nam nie udało się zajść w ciążę podeszliśmy do in vitro z procedura min. ICSI, czyli podany masz najlepszy, wyselekcjonowany plemnik. Udało się za pierwszym razem. Teraz w czerwcu podchodziliśmy znowu bo miałam jeszcze zamrożoną komórkę, nie udało się z kriotransferu. Podchodziliśmy znowu we wrześniu i jestem w ciąży. Także nie czekaj bo szkoda szasu, jestem w takim samym wieku co ty. My leczyliśmy się w in victa w Warszawie. Jeśli mialabys jakieś pytania to pisz śmiało na privJeśli Wam się udaje i testy wychodzą pozytywne to może warto pójść jeszcze w stronę immunologii? Na pewno nie ma co przedłużać o nie wiadomo ile tych naturalnych staran ze względu na wiek. Suplementy w przypadku mojego męża w ogóle nie pomogły ale to on chyba taki fenomen jeśli chodzi o leczenie w Krakowie to gdzieś na tym wątku czytalam, że Kraków leczy się w Warszawie.
Może @mary.m coś podpowiesz? Coś mi świta, że Ty leczyłas się w Krakowie?
gosian9535
Zaangażowana w BB
Witajcie, dziewczyny proszę o radę, wskazówkę, wsparcie... Mam 36 lat, partner 39. Starania od półtorej roku, po roku zaskoczyło częściowo po zbiciu tsh z poziomu 2.5 do 1-1.5. Częściowo znaczy prawdopodobnie do zapłodnienia dochodzi, ale zarodek się nie implantuje. (wniosek po pozytywnych testach z drugą blada kreska) i wczesnych objawach. Po kilku dniach opóźnienia miesiączka przychodzi. Miałam 3 takie sytuacje w tym roku. Szersza diagnostyka pokazała że u mnie hormony, posiewy, cytologia, kariotyp są ok. Nie mamy konfliktu serologicznego, grupy krwi sprawdzone. U partnera kariotyp ok, natomiast badanie nasienia wyszło słabo. 3% prawidłowych plemników. Poszerzone badania wykazały nieprawidlowa fragmentacje plemników. DFI 23% (plemniki z uszkodzona struktura DNA), HDS 27% (niepełna kondensacja chromatyny). HBA jest ok: 89%, test MAR jest prawidlowy, MSOME wykazało 3% prawidłowych, 28% 2 stopnia, 18% 3 stopnia, 51% 4 stopnia.
Diagnostykę robiłam w parens w Krakowie, ale wizyta aby skonsultować wyniki trwała 5min, pan doktor nawet nie chciał interpretować wyników tylko od nie chcenia mi rzucił: w waszym wypadku radzę in vitro z diagnostyka preimplantacyjna. Inseminacji daje kilka % szans, in vitro 40-45%. Musiałam z niego wyciągać co te wyniki właściwie oznaczają..... I teraz moje pytania bo jestem totalnie zagubiona i nie wiem czemu wierzyć :
-czy z takimi wynikami i naszym wiekiem myślicie ze jest szansa na naturalna ciążę?
-czytałam dużo sprzecznych opinii czy wyniki nasienia można poprawić. Suplementy bierzemy już od pół roku i to są wyniki po tych suplementach.
-jeśli in vitro z pre selekcja plemników to gdzie?
-iść na inną konsultacje? Jeśli tak to do kogo?
Mam poczucie że w parens tylko chcą kasę ode mnie, nie mówię że lekarz zasegurowal źle, ale miał mnie gdzieś i w 5min chciał załatwić sprawę... Macie dobrego diagnostę niepłodności z Krakowa? Jeśli idę w in vitro to jestem w stanie jeździć po Polsce byleby mieć sensowne miejsce... Gdzie szansa jest największą.
Jestem przylamana
[/QUOTE
U nas po wielokrotnych badaniach mnie i męża ,a było to 3 lata temu, też okazał się problem w nasieniu, może wyniki nie były jakieś tragiczne, ale w związku z tym że latka płynęły a nam nie udało się zajść w ciążę podeszliśmy do in vitro z procedura min. ICSI, czyli podany masz najlepszy, wyselekcjonowany plemnik. Udało się za pierwszym razem. Teraz w czerwcu podchodziliśmy znowu bo miałam jeszcze zamrożoną komórkę, nie udało się z kriotransferu. Podchodziliśmy znowu we wrześniu i jestem w ciąży. Także nie czekaj bo szkoda szasu, jestem w takim samym wieku co ty. My leczyliśmy się w in victa w Warszawie. Jeśli mialabys jakieś pytania to pisz śmiało na priv
gosian9535
Zaangażowana w BB
Sorki nie do tego posta dodałam
kochanka328
Witam miłego dnia życzę i pięknych beta proszę o wpisanie do kalendarza na 2 listopada mam wyznaczony transfer
Wiajcie. Jestem tu nowa, chociaż podczytuje tu Was od dawna. Jestem po pierwszym podejsciu teraz 9.10. do in vitro- niestety nie udanym. Podchodzilismy w Czechach. Mamy jeszcze 6 mrozaczkow i mam nadzieje, ze sie uda....Mysle, ze po Nowym Roku podejdziemy ponownie. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona...
reklama
hanusia30
Zaciekawiona BB
Ja sie do niego miesiącami nie moglam dostać, ale slyszalam wiele dobrego od kolezanek moze akurat Ci sie udaNo właśnie trochę już dobrego o dr Przybycieniu czytałam, i że on się specjalizuje w problemach z implantacja, a u nas to jest ewidentnie problem...wolalabym, zanim przystąpimy do in vitro, mieć pełna diagnostykę, też w kierunku immunologii, żeby móc uprzedzić to że zarodek się nie przyjmie bo coś będzie nie tak w tym kierunku. Chyba spróbuję się tam zarejestrować
Podziel się: