reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To jest po prostu nie do pomyślenia żeby tak postępować z chrztem. Żadna władza kościoła nie dała takiego prawa księdzu żeby odmawiać. Chrzest jest łaską dla wszystkich.
Ja mieszkam w dużym mieście i serio brak ślubu kościelnego to jest problem. Ja go nie miałam - syn przyjął sakrament chrztu ( o ile był świadomy w wieku 7 miesięcy) niech sobie wybierze co tam chce w przyszłości. Rodzice chrześniak są wierzący i to oni maja dziecku wiarę przekazywać to wystarczy. Natomiast po tym co się dzieje uważam, ze to był błąd.

Koniecznie napisz jak kolejne badanie wyszło, trzymam kciuki 👍
O no własnie! Ja wcześniej o tym nawet nie myślałam! Jak klinika to byłam pewna, że każdy sprzęt jest super, a się okazało, że w drugiej w Warszawie mają dobry, na którym robią badania przesiewowe, ale nawet jak byłam własnie tam tydzień temu to na tym mi USG nie robiła...

Czyli jednak różnie jest w różnych klinikach 🤔 Ja właśnie chciałabym lekarza, który jest w jakimsś szpitalu. I tak myslałam wstępnie o prywatnym porodzie, ale patrząc na to, że jeszcze może nic z tego nie wyjść, to tym bardziej nie wybiegam w przyszłość... :sad:
W sytuacji corona i co się w publicznych szpitalach dziś dzieje to też bym do prywatnego uciekła. Nie ma co się oszukiwać bez partnerów w szpitalu to lipa. Jeszcze pół biedy po porodzie sn ale CC......opieka położnych po porodzie żenada.

W sytuacji corona i co się w publicznych szpitalach dziś dzieje to też bym do prywatnego uciekła. Nie ma co się oszukiwać bez partnerów w szpitalu to lipa. Jeszcze pół biedy po porodzie sn ale CC......opieka położnych po porodzie żenada.

No u nas dla odmiany położne w powiatowym są do rany przyłóż, naprawdę dbają i pomagają, ale lekarze to totalna porażka...

Cześć, to moja pierwsza wiadomość 🙂
Zaczęłam czytać forum od początku, dotarłam do 75 str i dotarło do mnie, że wiele się mogło zmienić przez 10 lat 🤦‍♀️
Więc tak... Staramy się z mężem od 2,5 roku. Teraz leczymy się w Bocianie.
Jesteśmy po 3 nieudanych inseminacjach. Teraz przystąpiliśmy do dłuższej procedury invitro... Jestem na tabl anty, dzisiaj przyjęłam pierwszy zastrzyk glo coś tam 🙂 za dwa tygodnie mam dostać zastrzyki na stymulację...
Tak bardzo mam już dosyć tego czekania 😔 ale cieszę się, że już coś się dzieje w tym temacie, wcześniej mieliśmy miesiąc przerwy.

Witam! Ja też po 3 nieudanych imseminacjach i 1 nieudanym transferze we wrzesniu. Czekam na drugą stymulację i też mi się strasznie dłuży to czekanie (lekarz zlecił 3 m-ce przerwy). Życzę powodzenia👍

Czyli jednak różnie jest w różnych klinikach 🤔 Ja właśnie chciałabym lekarza, który jest w jakimsś szpitalu. I tak myslałam wstępnie o prywatnym porodzie, ale patrząc na to, że jeszcze może nic z tego nie wyjść, to tym bardziej nie wybiegam w przyszłość... :sad:
Na początku też myślałam o prywatnym szpitalu, ale gdyby coś poszło nie tak to wolę być w ośrodku referencyjnym gdzie są sale operacyjne i lekarze dyżurni, nie muszą nikogo ściągać na dyżur. Wybrałam szpital państwowy i lekarza tam pracującego żeby się dostać bo z tzw ulicy nie biorą pacjentek, jest opcja domu narodzin lub dopłaty do pokojów takich trochę jak hotel więc pewnie którąś z tych opcji wybiorę.

Ja juz po polówkowych. Wszystko jest dobrze ale zaczełam teraz rozkminiać czy oby na pewno...Cały czas miałam termin na 1 marca i niby w poniedziałek 21+0tc. Na badaniu wyszło 21+3 i termin na 26 luty. Czy to normalne? Malutka też wydaje mi się jakas duża 430g. Niby w normie i lekarz nic o tym nie mówił. Czy to normalne?

Eh... Postanowilam że i ja się dołączę do tej rozmowy o kościele, o tym że ksiądz odmówił chrztu itp. ... No więc powoem tak wszystko zależy od księdza... Moja dobra koleżanka ma dziecko, córkę nieślubna... Z ojcem dziewczynki nie jesy od momentu jak "ojciec" dowiedział się że malutka jest chora i musi mieć przeszczep nerki... Chrzest mała przyjęła normalnie, natomiast do Komuni już nie mogła przystąpić 🤷‍♀️ bo jest dzieckiem nieślubnym... I albo rodzice wezmą ślub albo mała nie dostanie Komuni :/ Tak stwierdził ksiądz... Natomiast jest w legnicy ksiądz Gacek (prawdziwy ksiądz z powołania) możecie poczytać o nim w internecie ... Jest to ksiądz który jeszcze nigdy nikomu nie odmówił pomocy... I co oczywoscie malutka przystąpiła do pierwszej Komuni w parafia ks. Gacka... Ja osobiście chodziłam do kościoła jako dziecko często... Nie zmuszali mnie do tego rodzice... Sama. Chciałam chodzić, lubiłam to... Moj brat był ministrantem (sam z siebie, mama od momentu jak jej pierwsze dziecko zmarło - mój brat po kilku miesiącach życia, przestała uczęszczać do kościoła więc naprawdę nie byłam zmuszana do tego, ale chodziłam z chęcią) ja wierze w Boga, lecz nie w księży... Owszem są wyjątki jak niektórzy księża... Ale większość sama sobie ustala reguły... Tak więc wszystko zależy od osoby, od Księdza... Każdy może mieć też swoje zdanie na ten temat, każdy może je też wypowiedzieć bez obrażania drugiej osoby... Tak że @zrezygnowana wyraziła swoje zdanie do którego miała w 100% prawo....

reklama
To jeszcze 4 tygodnie i połowa ciąży. Mi jakoś to szybko zleciało - za szybko. Z tym odpuszczeniem to nie tak, nie chce za ileś lat stwierdzić, ze a może gdyby... Lekarz mówi, ze to ostatni moment bo stara się robię :-) żarcik :-) chodzi o to, ze tyle czynników i jeszcze mój wiek to nie ma sensu. Generalnie to za 3 miesiące 37 :-(
To jestesmy dokladnie tak samo stare ;) Dasz rade - czesto jest tak ze z tych nowych stymulacji od razu STYKA ;) Niech tak sie dzieje tez u ciebie ;) Ja wiedzialam ze jestes uparta i nie poddasz sie tak szybko ;)

Do góry