reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dokładnie... W sierpniu chowałam Ciocie, gdy poszlam załatwiać pogrzeb nie było mowy o kopercie, dodam że gdy załatwiałam babci pogrzeb 4 lata temu też nie było mowy o kopercie. Ksiądz sam powiedział że te pieniądze man się teraz bardziej przydadzą... Wie ile pogrzeb kosztuje... Gdy załatwiałam przed ślubem zaświadczenie o chrzcie, ksiądz powiedział równiez że nie weźmie koperty... (gdzie moz normalnie w innym kościele musiał dać... Oczywoscie "co łaska") dlatego mówię że są księża i "księża" wszystki zależy od człowieka... Ja znałam tak naprawdę 3 księży... Znałam bo jeden juz niestety nie żyje😔
żeby nie było, że znam tylko same złe przykłady to owszem znam księdza, który chrzcił moją siostrę i jest bardzo blisko z jej rodziną, to już bardzo stary i schorowany człowiek w dodatku zawsze był niedowidzący i jest naprawdę super mądrym, miłym i skromnym człowiekiem. Tylko on jest jeden na iluś tam a miałam okazję poznać kilku bo ojciec mojego szwagra ma wielu przyjaciół księży i naprawdę długo by opowiadać jak reagowali na dziewczynę 20 kilkuletnią ( mnie) siedzącą przy jednym stole np.świątecznym i jak byli po alkoholu.

Dziewczyny mam pytanie... Bo dziś boli mnie pół dnia brzuch... Mam wrażenie że wszystko zbliża się wielkimi krokami 😔😔😔 no. Więc tu moje pytanie czy nim się zaczęło miałyście krwawienie czy nie... Boje się być sama gdy zacznie się poronienie... 😔Nie wiem co mnie czeka i nie chce być wtedy sama... 😔 Stąd moje pytanie... Z góry przepraszam za pytanie moje jeśli jesy nie na. Miejscu... Ale strach jest coraz większy z każdym dniem... 😔
Ponawiam pytanie 😔

Hej hej wiesz wydaje mi się, że każdy organizm reaguje inaczej, ja zanim poroniłam jajo płodowe to miałam silne skurcze i krwawienie, które potem przerodziło się w bardzo obfite. Sytuacja może nie tak dawno bo w maju ale trochę już zapomniałam jak to było bo zamknęłam ten etap aby przystąpić do kolejnych transferów.
Ponawiam pytanie 😔

No u nas dla odmiany położne w powiatowym są do rany przyłóż, naprawdę dbają i pomagają, ale lekarze to totalna porażka...
Rozbestwione są te położone, od rana do wieczora był przy mnie mąż, wszystko robił. Teraz muszą robić ileś razy więcej, już wyobrażam sobie ich miny. Piszę o dużym szpitalu bo w takim musiałam rodzić. Pierwsze dziecko rodziłam w malutkim szpitalu, po porodzie z mężem zostałam tam sama, położne super opiekuńcze.

reklama
Aaa, zapomniałam jeszcze dodać, że jako Warszawianka mogę skorzystać z dofinansowania do iv. Parę tysi w kieszeni...

Dziewczyny, proszę, powiedzcie mi.
Jak to jest z tym transferem dwóch zarodków? Czytałam, że w Polsce unika się ciąż mnogich, a co za tym idzie transferu więcej niż jednego zarodka.
Chyba, że jest się po 35rz lub coś tam trudna sytuacja zdrowotna
Można, czy nie?

Do góry