reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
❤ Wspaniale!
Za którym razem sie udało i jaka miałaś przyczynę?
przyczyna teoretycznie nieznana, ale dr zrobił mi taki kołowrotek że miesiąc po wizycie startowej miałam histeroskopię bo jako jedyny zobaczył polip, którego nikt nie widział a chodziłam do zwykłego gina na podstawowe badania cykliczne, Invicta Warszawa, invicta Gdańsk i invimed Warszawa, wyregulował mi tarczycę, dobrał stymulacje kombinowaną bo w trakcie okazało się, że ciężko się stymulowałam, stymulacje miałam 10dni, pobrano 1 komórkę, drugi pęcherzyk pusty. Miałam cały segregator badań genetycznie ja i mąż zostaliśmy przebadani całkowicie, podstawowe choroby immunologiczne też i nic co by wskazywało, że nie może się udać naturalnie. Czekałam do tego lekarza bardzo długo bo on ma mega oblężenie, nie przyjmuje pacjentek od innych lekarzy z kliniki więc chcąc iść do niego musiałam czekać, ale od początku czułam się w dobrych rękach i punkcje i transfer u swoich pacjentek robi sam. Opinie jako lekarz ma bardzo dobre na nasz bocian i znany lekarz. Udało się 1podejscie i z 1 komórką.

Jeszcze jest invimed warszawa, invimed gdynia, invicta warszawa i invicta gdynia+ gameta rzgow i gameta gdynia???? Kurde i co wybrac....
Taaak wyborjest szalenie trudny.. Ja myślałam że dobrze wybrałam novum ale się bardzo pomyliłam. Nie wrócę tam.
Teraz rozważam Invicta Gdańsk lub Bydgoszcz, Invimed Poznań, Gameta Rzgow, Gyncentrum Częstochowa (choć dalekooo) i co tu wybrać 😱😱

Taaak wyborjest szalenie trudny.. Ja myślałam że dobrze wybrałam novum ale się bardzo pomyliłam. Nie wrócę tam.
Teraz rozważam Invicta Gdańsk lub Bydgoszcz, Invimed Poznań, Gameta Rzgow, Gyncentrum Częstochowa (choć dalekooo) i co tu wybrać 😱😱
tak jak mówię to są kwestie indywidualne musi być to coś żeby podpasował lekarz i klinika, ja obie Invicty wspominam słabo na pierwszym spotkaniu mój mąż miał kiepskie wyniki nasienia nikt sobie nie zadał trudu żeby sprawdzić powód a co więcej zaproponowali nam od razu dawcę gdzie wtedy miał 5mln/ml to chyba jakaś kpina była, co wizyta tylko namawiali na in vitro żadnego badania a to był początek naszych starań więc tak nas zniechęcili że tylko genetyke zrobiliśmy u nich. Dodatkowo kobita w labo darła się, że krew mi nie leci i kilka razy kłuła.

tak jak mówię to są kwestie indywidualne musi być to coś żeby podpasował lekarz i klinika, ja obie Invicty wspominam słabo na pierwszym spotkaniu mój mąż miał kiepskie wyniki nasienia nikt sobie nie zadał trudu żeby sprawdzić powód a co więcej zaproponowali nam od razu dawcę gdzie wtedy miał 5mln/ml to chyba jakaś kpina była, co wizyta tylko namawiali na in vitro żadnego badania a to był początek naszych starań więc tak nas zniechęcili że tylko genetyke zrobiliśmy u nich. Dodatkowo kobita w labo darła się, że krew mi nie leci i kilka razy kłuła.
Wow! Mój też ma słabe nasienie tzn. ostatnie badanie z sierpnia pokazało poprawę, bo startował z 12 mln wszystkich i morfologia 1% i ruch tez lezał i kwiczał. Jeszcze pod koniec miesiąca chce żeby powtórzył, przed wizyta startową. Faszeruje go że aż mi go szkoda, tyle tych supli, chyba 15 szuk dziennie łyka... W sierpniu miał 29 mln i morfologia 3%, mam nadzieje że teraz będzie jeszcze lepiej, oby...
Ostatecznie z jakim nasieniem startowaliście?

Dlaczego?
U kogo się leczyłas?
Staro.lawska - miła i uprzejmą ale nigdy nas nie pamiętała, zdarzyło jej się mnie pomylic z inną pacjentka ale nie to dla mnie było najgorsze. Najbardziej mnie boli to że sama dzięki temu forum musiałam ja pytać o leki i badania, sama zgłaszałam wątpliwości a ona się z tym zgadzała. Czemu sama jednak nie proponowała, heparyne, acardu, badań progesteronu czy kontroli tsh? A jak ja o tym wspominałam to mówiła " no przydałoby sie". Pacjencie lecz się sam.....
O zarodka h też niewiele wiedziałam, 3 czy 5 doba? Że jest różnica i jaka? Tam miałam 1 podejście i byłam zielona, powinni mnie poprowadzić a od nich nie dowiedziałam się niczego. Nauczyłam się tu

Staro.lawska - miła i uprzejmą ale nigdy nas nie pamiętała, zdarzyło jej się mnie pomylic z inną pacjentka ale nie to dla mnie było najgorsze. Najbardziej mnie boli to że sama dzięki temu forum musiałam ja pytać o leki i badania, sama zgłaszałam wątpliwości a ona się z tym zgadzała. Czemu sama jednak nie proponowała, heparyne, acardu, badań progesteronu czy kontroli tsh? A jak ja o tym wspominałam to mówiła " no przydałoby sie". Pacjencie lecz się sam.....
O zarodka h też niewiele wiedziałam, 3 czy 5 doba? Że jest różnica i jaka? Tam miałam 1 podejście i byłam zielona, powinni mnie poprowadzić a od nich nie dowiedziałam się niczego. Nauczyłam się tu
Eh no tak... Takie czasy że jak człowiek sam sie nie "wyszkoli" to lekarz niewiele pomoże, frustrujące to na pewno, zwłaszcza, że to nie NFZ, tylko płacimy ciężkie pieniądze.

Tak sobie myslę, że z tymi klinikami, lekarzami to jest tak, że jeśli ktos miał pozytywne doswiadczenia tzn. bez wiekszych problemów sie udało, to będzie chwalił, a gdy nie będzie rezultatów to często się narzeka.
Jednak płacimy tak ogromna cenę, psychicznie także, że człowiek oczekuje wyniku i to jest naturalne.

Eh no tak... Takie czasy że jak człowiek sam sie nie "wyszkoli" to lekarz niewiele pomoże, frustrujące to na pewno, zwłaszcza, że to nie NFZ, tylko płacimy ciężkie pieniądze.

Tak sobie myslę, że z tymi klinikami, lekarzami to jest tak, że jeśli ktos miał pozytywne doswiadczenia tzn. bez wiekszych problemów sie udało, to będzie chwalił, a gdy nie będzie rezultatów to często się narzeka.
Jednak płacimy tak ogromna cenę, psychicznie także, że człowiek oczekuje wyniku i to jest naturalne.
Wyniku najbardziej ale wiadomo może się nie udać. Ale dlaczego, gdzie leży problem? Może trzeba sobie zadać więcej trudu i poszukać przyczyny? Ale już puknt kulminacyjny jaki mnie wku#*il to rozmowa z lekarzem! Chcesz się cokolwiek skonsultować? Najpierw zadzwoń do konsultanta i zgłoś chęć rozmowy z lekarzem, potem zapłać 120zl i proszę lekarz zadzwoń i do ciebie na 10minut rozmowy! 😤😤

reklama
Wyniku najbardziej ale wiadomo może się nie udać. Ale dlaczego, gdzie leży problem? Może trzeba sobie zadać więcej trudu i poszukać przyczyny? Ale już puknt kulminacyjny jaki mnie wku#*il to rozmowa z lekarzem! Chcesz się cokolwiek skonsultować? Najpierw zadzwoń do konsultanta i zgłoś chęć rozmowy z lekarzem, potem zapłać 120zl i proszę lekarz zadzwoń i do ciebie na 10minut rozmowy! 😤😤
Maszynka do robienia pieniędzy, ogromnych pieniędzy!
Nie wiem jak jest w innych klinikach, ale generalnie oni są nastawieni na kase, wiedzą że Ci (my) ludzie i tak zapłacą.

Do góry