reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi pobrali 9, a w 3ciej dobie ostał się jeden
Wszytskie pozostałe odpadły. Nie widzę powodu, dla którego coś miałoby z taką komórka być nie tak.tak jak w naturze - jedna na ileś tam daje zdrowa ciaze.
Stres jest Twojemu dziecku niepotrzebny teraz.
Już ochłonęła bo wiem, że stres to najgorsze co może być w takiej chwili.

reklama
Tez uwielbiam chodzic na grzyby! Ale u nas nie ma grzybów poki co, chyba ze w takim lesie byłam, nawet muchomorów póki co nie było 🍄 🤷🏻‍♀️
@goffa13 byłaś?
Wiec tydz temu nazbierałam kasztanów jadalnych i tez du.pa, bo wszystkie były robaczywe i w dodatku paluchy pokułam 😂
Nigdy nie jadłam kasztanów, dobre są?
Ja jestem dziś zasmarkana i głowa mnie boli. Mam mega syf w domu i zbieram siły aby się zwlec z narożnika 🤪.
Wczoraj na kolację zrobiłam kapsalona i dałam do sosu jakieś przyprawy, jakie znalazłam w szafce... Kuwa, to był mega błąd, bo w przyprawie był czosnek i coś tam jeszcze, i w nocy języki nam kołkiem stały z pragnienia 😱😂😂. Wszystko wysuszone 😱. Nawet teraz chce mi się pić 🤤. Nie ma co, dowalilam ostro do pieca 😂

Nigdy nie jadłam kasztanów, dobre są?
Ja jestem dziś zasmarkana i głowa mnie boli. Mam mega syf w domu i zbieram siły aby się zwlec z narożnika 🤪.
Wczoraj na kolację zrobiłam kapsalona i dałam do sosu jakieś przyprawy, jakie znalazłam w szafce... Kuwa, to był mega błąd, bo w przyprawie był czosnek i coś tam jeszcze, i w nocy języki nam kołkiem stały z pragnienia 😱😂😂. Wszystko wysuszone 😱. Nawet teraz chce mi się pić 🤤. Nie ma co, dowalilam ostro do pieca 😂
Ja lubię, moj mąż nie za bardzo, smakiem przypominają pieczone ziemniaki 😋

Zaczynałam wszystko od nowa. Na innych lekach, bo poszłam do kliniki mówiąc - jestem dozgonnie wdzięczna za córkę, ale jedna komórka na 9 pobranych to słaby wynik. Wymyślcie coś innego. I wymyślili. W drugiej procedurze uzyskali 4 blastki. Jedna podana dała ciaze. 3 są na zimowisku [emoji4][emoji4] Rezultat przekroczył moje najśmielsze oczekiwania.
Czekam na Twoje wieści, oby było podobnie :)
A co sie stalo,ze jedna komorka? Jedna sie zaplodnila tylko czy jedna sie dzielila? Szukam powodu niepowodzenia u nas w zaplodnieniu.... co zmienili w drugim podejsciu?

Czy któraś z Was może polecić jakąś książkę, stronę lub coś odnośnie żywienia w ciąży o ile coś takiego jest bo info w internecie strasznie mnie irytują bo na jednych stronach piszą, że dane produkty można jeść a na innych że nie można chodzi mi głównie o owoce, warzywa, ryby, kasze.

Tez uwielbiam chodzic na grzyby! Ale u nas nie ma grzybów poki co, chyba ze w takim lesie byłam, nawet muchomorów póki co nie było [emoji265] [emoji2370]
@goffa13 byłaś?
Wiec tydz temu nazbierałam kasztanów jadalnych i tez du.pa, bo wszystkie były robaczywe i w dodatku paluchy pokułam [emoji23]
Ooo widzisz, muszę kupić kasztany i zrobić [emoji16][emoji16]

reklama
A co sie stalo,ze jedna komorka? Jedna sie zaplodnila tylko czy jedna sie dzielila? Szukam powodu niepowodzenia u nas w zaplodnieniu.... co zmienili w drugim podejsciu?
Zapłodniło się 6, po pierwszej dobie 2 odpadły, w drugiej dobie odpadla reszta I została ta jedna.
Ja mam endometrioze, która bardzo uposledza komorki, więc dopatrywali się przyczyny tam.

Do góry