reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam 2dniowy w dodatku powstały tylko z jedenej wyprodukowanej komórki bo mój cudowny organizm spłatał figla i zrobił tylko 2 pęcherzyki w tym jeden pusty na takich końskich dawkach leków. Ja wiem, że dziewczyny też mają dzieci tylko z 1kom, ale różnica taka, że produkują po kilka a ja tylko 1 i to mnie bardziej niepokoiło bo z mojego powodu zmienili metodę zapłodnienia, no ale ciąża powstała i nic innego nie mogę zrobić jak czekać jak się rozwija, staram się nie skupiać na ciąży i podchodzić do tego trochę automatycznie póki co no, ale dzisiejszy sen to mnie zmroził.
Mi pobrali 9, a w 3ciej dobie ostał się jeden
Wszytskie pozostałe odpadły. Nie widzę powodu, dla którego coś miałoby z taką komórka być nie tak.tak jak w naturze - jedna na ileś tam daje zdrowa ciaze.
Stres jest Twojemu dziecku niepotrzebny teraz.

Ja miałam 2dniowy w dodatku powstały tylko z jedenej wyprodukowanej komórki bo mój cudowny organizm spłatał figla i zrobił tylko 2 pęcherzyki w tym jeden pusty na takich końskich dawkach leków. Ja wiem, że dziewczyny też mają dzieci tylko z 1kom, ale różnica taka, że produkują po kilka a ja tylko 1 i to mnie bardziej niepokoiło bo z mojego powodu zmienili metodę zapłodnienia, no ale ciąża powstała i nic innego nie mogę zrobić jak czekać jak się rozwija, staram się nie skupiać na ciąży i podchodzić do tego trochę automatycznie póki co no, ale dzisiejszy sen to mnie zmroził.
Kochana mi pobrali dużo komórek a zarodek ostał się jeden i to też tak słaby ze postanowili podać w 3dobie bo nie dotrwa do blastki

Jest dużo grzybów w lesie?? Tak bardzo uwielbiam chodzić na grzyby... 🥰
My na razie chodzimy na rydzie i 2 z 10 są dobre, a reszta to robaczywki. Podgrzybków u nas nie ma ale jest dużo kani.
Ja też uwielbiam chodzić na grzyby 😘. Zawsze psy bierzemy, bo one są takie grzeczne, że nie trzeba za nimi ganiać☺️

Właśnie. Posłuchaj a jak druga procedura Ci poszła? Czy miałaś zamrożone zarodki?
Zaczynałam wszystko od nowa. Na innych lekach, bo poszłam do kliniki mówiąc - jestem dozgonnie wdzięczna za córkę, ale jedna komórka na 9 pobranych to słaby wynik. Wymyślcie coś innego. I wymyślili. W drugiej procedurze uzyskali 4 blastki. Jedna podana dała ciaze. 3 są na zimowisku [emoji4][emoji4] Rezultat przekroczył moje najśmielsze oczekiwania.
Czekam na Twoje wieści, oby było podobnie :)

Dziewczyny czy któraś z was robiła badania typu : win test -lub -matrice lab -lub -test era? Nie mam pojęcia jaki jest odpowiednik po polsku, może taki sam, chodzi o sprawdzenie odpowiedzi immunologicznej macicy na zarodek/ jakoś tak 😕. Dlaczego nie dochodzi do implantacji. Czy jest jakaś znacząca różnica między tymi badaniami? @nieagatka jak szukałam to jedna dziewczyna pisała, ze leczy się w Hiszpani i tam robiła Matricelab i ze to jest full najlepsze badanie, gdzie znajdują odpowiedz co może przeszkadzać w implantacji , wiesz może o co w tym chodzi? Wole się trochę przygotować przed kolejna wizyta żebym wiedziała o co pytać :confused:
nigdy niepomyślałam ze poznam kiedykolwiek w życiu takie terminy naukowe, a niestety życie mnie do tego zmusza:baffled:

Zaczynałam wszystko od nowa. Na innych lekach, bo poszłam do kliniki mówiąc - jestem dozgonnie wdzięczna za córkę, ale jedna komórka na 9 pobranych to słaby wynik. Wymyślcie coś innego. I wymyślili. W drugiej procedurze uzyskali 4 blastki. Jedna podana dała ciaze. 3 są na zimowisku [emoji4][emoji4] Rezultat przekroczył moje najśmielsze oczekiwania.
Czekam na Twoje wieści, oby było podobnie :)
Ja leki te same ale już to że wszystkie się zapłodniły to sukces bo wtedy tylko 3 i została jedna w 3 dobie. Dobra czekam cierpliwie do wtorku chociaż już chętnie bym się dowiedziała czy coś się dzieli [emoji2960]

My na razie chodzimy na rydzie i 2 z 10 są dobre, a reszta to robaczywki. Podgrzybków u nas nie ma ale jest dużo kani.
Ja też uwielbiam chodzić na grzyby 😘. Zawsze psy bierzemy, bo one są takie grzeczne, że nie trzeba za nimi ganiać☺
Tez uwielbiam chodzic na grzyby! Ale u nas nie ma grzybów poki co, chyba ze w takim lesie byłam, nawet muchomorów póki co nie było 🍄 🤷🏻‍♀️
@goffa13 byłaś?
Wiec tydz temu nazbierałam kasztanów jadalnych i tez du.pa, bo wszystkie były robaczywe i w dodatku paluchy pokułam 😂

reklama
Dziewczyny czy któraś z was robiła badania typu : win test -lub -matrice lab -lub -test era? Nie mam pojęcia jaki jest odpowiednik po polsku, może taki sam, chodzi o sprawdzenie odpowiedzi immunologicznej macicy na zarodek/ jakoś tak [emoji53]. Dlaczego nie dochodzi do implantacji. Czy jest jakaś znacząca różnica między tymi badaniami? @nieagatka jak szukałam to jedna dziewczyna pisała, ze leczy się w Hiszpani i tam robiła Matricelab i ze to jest full najlepsze badanie, gdzie znajdują odpowiedz co może przeszkadzać w implantacji , wiesz może o co w tym chodzi? Wole się trochę przygotować przed kolejna wizyta żebym wiedziała o co pytać :confused:
nigdy niepomyślałam ze poznam kiedykolwiek w życiu takie terminy naukowe, a niestety życie mnie do tego zmusza:baffled:
Jesteś pewna, że to się tak nazywa? Szukam i hiszpanski Google wogole czegoś takiego nie zna.

Do góry