reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej;)U mnie dzis beta 46 w 6 dpt. Już od środy sikańce pokazywały cień cienia. Lekarz dzwonił, że wyniki super. Ale jakoś tak nawet nie potrafię się cieszyć.. cały czas mam niepokój o to, co będzie dalej... pierwszy raz doszło u mnie do zapłodnienia/ zagnieżdżenia - chyba jestem w takim niemym szoku...
[emoji3590] No to pięknie!

reklama
Ale scratching ci na żywca robili? Ja miałam razem z hosteroskopia pod narkozą. Potem to tak bardziej jak po 3 dniach bzykania bez przerwy 😜

Chyba mam jakiś dzień głupawki dzisiaj... Może dlatego że mam ciche dni w domu i kuponów raczej nie będzie 🤣🤣🤣🤣
No na zywca ;) Normalnie na helikopter i lekarz mnie tam drapal - malo tego wycial jeszcze jakis kawalek endo do badania ;) Za tydzien pojechalam po wyniki i sprawdzenie endo do transferu a ten do mnie ze ma Pani bakterie - rozpisal cala liste lekow na recepte bardzo silnych antybiotykow, odwolal transfer a tu przy wyjsciu patrze ze to nie moje wyniki 😂 😂 😂

No na zywca ;) Normalnie na helikopter i lekarz mnie tam drapal - malo tego wycial jeszcze jakis kawalek endo do badania ;) Za tydzien pojechalam po wyniki i sprawdzenie endo do transferu a ten do mnie ze ma Pani bakterie - rozpisal cala liste lekow na recepte bardzo silnych antybiotykow, odwolal transfer a tu przy wyjsciu patrze ze to nie moje wyniki 😂 😂 😂
Pamiętam tą akcję 😉

@maria_92 widziałam też Twój wynik subpopulacji limfocytów i jak dla mnie jest jak najbardziej ok ;) na jakie wyniki jeszcze czekasz?

@pauli890 bardzo mi przykro! Przytulam z całych sił ❤️ pomysł z immunologiem nie jest zly! Tak jak @mary.m pisała gdyby nie docent pewnie nie byłabym w ciąży. U mnie z jego zaleceniami zaskoczyło przy czwartym transferze, a piąty udany 🥰

@Brakujemiwiary w 6t0d TC krew polała mi się po nogach, nie wiedziałam co robić. pojechałam do szpitala. Sprawdzili czy jest dalej pęcherzyk i leżałam w szpitalu ze swoimi lekami. Przy następnym krwawieniu położyłam się do łóżka i leżałam. I tak krwawilam do 15 tc. Uwierz, że na początku krwawień krew leciała ciurkiem! A maluch rozwija się prawidłowo i już zaczynamy 18 tydzień ciąży ☺️ wiem, że się boisz. Każda z nas się boi, ale głowa do góry. Uwierz wiele z nas miało tu takie przygody :)

@maria_92 widziałam też Twój wynik subpopulacji limfocytów i jak dla mnie jest jak najbardziej ok ;) na jakie wyniki jeszcze czekasz?

@pauli890 bardzo mi przykro! Przytulam z całych sił [emoji3590] pomysł z immunologiem nie jest zly! Tak jak @mary.m pisała gdyby nie docent pewnie nie byłabym w ciąży. U mnie z jego zaleceniami zaskoczyło przy czwartym transferze, a piąty udany [emoji3059]

@Brakujemiwiary w 6t0d TC krew polała mi się po nogach, nie wiedziałam co robić. pojechałam do szpitala. Sprawdzili czy jest dalej pęcherzyk i leżałam w szpitalu ze swoimi lekami. Przy następnym krwawieniu położyłam się do łóżka i leżałam. I tak krwawilam do 15 tc. Uwierz, że na początku krwawień krew leciała ciurkiem! A maluch rozwija się prawidłowo i już zaczynamy 18 tydzień ciąży [emoji3526] wiem, że się boisz. Każda z nas się boi, ale głowa do góry. Uwierz wiele z nas miało tu takie przygody :)
Dziś miałam jeszcze wynik ANA- ujemny (to chyba dobrze) [emoji106]
Czekam na wynik testu CBA, na trombofilie i jeszcze Kir+hla-c czy jakoś tak.
Mam mieszane uczucia czy się cieszyć czy smucić że nadal nie znam przyczyny [emoji849]

Zastanawiam się tylko czemu Dr.P nie przepisał mi przeciwciał przeciw plemnikowych ASA [emoji2955]
Czy to że z 6 komórek mieliśmy 5 zarodków to stwierdził że jest git w tym temacie? Nie wiem [emoji849]

Mam mieszane uczucia czy się cieszyć czy smucić że nadal nie znam przyczyny [emoji849]

Zastanawiam się tylko czemu Dr.P nie przepisał mi przeciwciał przeciw plemnikowych ASA [emoji2955]
Czy to że z 6 komórek mieliśmy 5 zarodków to stwierdził że jest git w tym temacie? Nie wiem [emoji849]
Ja miałam tylko w kirach nakrzaczone , a CBA i subpopulacja limfocytów wszystko powiedzmy było ok :) także poczekajmy jeszcze! Uwierz, że z 6 zapłodnionych mieć 5 zarodków to świetny wynik :) daj znać jak przyjdzie reszta wyników

Jak Cię to uspokoi to zrób sama, chyba 50 zł kosztują czy 100, ale jestem pewna, że akurat on wie co robi...

reklama
Do góry