reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ciąża ciąża i zaczęły się pierwsze schody, co prawda pisałam na ciężarówkach, ale tutaj może ktoś się zna na tym poniżej normy spadły mi bazofile, limfocyty % i eozynofile % , reszta w normie albo w dolnej granicy normy, nie czuję żadnej infekcji itp. i trochę się zmartwiłam, miesiąc temu miałam limfocyty % minimalnie poniżej normy a tu widzę poszły też inne wyniki. Może ktoś miał podobnie, można jakoś podnieść? Udało mi się dorwać wizytę u hematologa na dziś to też sprawdzę co on na to.

reklama
Tak, dziś już pójdę, ale to już chyba tylko formalność- bo właśnie jednak zrobiłam test 🙈, nie ma nawet najmniejszego cienia, zupełnie nic- wiec już się przygotowałam na wynik 😕, ja rozumie ze może nie wyjść w 6,7,8 dpt , ale w 9dpt to już raczej coś powinno być widać, a obejrzałam pod każdym światłem, nawet z latarka 😉
U mnie chyba tez coś musi być ze odrzucam zarodki 😕🤷🏻‍♀️
No to było by extra gdyby tak było i u mnie, bo my tez mamy rocznice za niedługo 🙂, to byłby prezent 🙂, a jak nie, to najwyżej wydrukuje te bony co wczoraj @fredka84 polecala 🤷🏻‍♀️ 😉
Mam taki mętlik w głowie ze stresu, to faktycznie najgorszy etap tego całego invitro.
Do końca trzeba wierzyć, bo kto jak nie my? Testy często nie wychodzą tak słyszałam, beta prawdę Ci powie i ja wierzę że bedzie dobrze!! Musi ✊ ✊ ✊ ✊

Ja już miałam transfery/ betowanie w przeróżne daty. Mikolajki, dni dziecka czy walentynki.
Mnie los nienawidzi i nie ma litosci
Czytałam niedawno artykuł że sami przyciągamy zlo lub dobro. Zawsze zresztą wyznawałam zasadę że pozytywne myślenie to już połowa sukcesu. Trafiłam też na taki post na facebooku (ja wiem, że to pół żartem pół serio ale daje do myślenia, że wszystko co nas spotyka nie dzieje się bez przyczyny) : o kobiecie która się skarżyła, że wszystko nie tak, że spóźniła się do pracy bo samochód się zepsuł, że oblała się kawą i musiała przebierać, że zapomniała portfela i musiała się cofać do domu żeby zrobić zakupy itp
a odpowiedzi Boga o samochód, że się zepsuł bo po drodze miałaby wypadek w którym by zgineła, o kawę że sukienka była źle zszyta i pekłaby dziś na szwach robiąć jej wstyd w pracy, o portfel, że musiał zostać w domu bo zostałaby okradziona itp...
Głowa do góry!!! Dla każdego kiedyś bedzie świecić jego własne słońce, w odpowiednim momencie ☀🌞😁

Dziewczynki czy któraś z was zażywała estrofem przed kriotransferem? Ile dni i w jakiej dawce? I czy jeszcze jakieś leki były wprowadzone?
Tak, ja miałam i do tej pory mam estrofem 5mg na dobę + diphereline 0,1 mg 14 zastrzyków mialam. 3 dni przed kriotrasnferem diphereline odstawiałam a włączałam luteinę i lutinus.

Do końca trzeba wierzyć, bo kto jak nie my? Testy często nie wychodzą tak słyszałam, beta prawdę Ci powie i ja wierzę że bedzie dobrze!! Musi ✊ ✊ ✊ ✊

Czytałam niedawno artykuł że sami przyciągamy zlo lub dobro. Zawsze zresztą wyznawałam zasadę że pozytywne myślenie to już połowa sukcesu. Trafiłam też na taki post na facebooku (ja wiem, że to pół żartem pół serio ale daje do myślenia, że wszystko co nas spotyka nie dzieje się bez przyczyny) : o kobiecie która się skarżyła, że wszystko nie tak, że spóźniła się do pracy bo samochód się zepsuł, że oblała się kawą i musiała przebierać, że zapomniała portfela i musiała się cofać do domu żeby zrobić zakupy itp
a odpowiedzi Boga o samochód, że się zepsuł bo po drodze miałaby wypadek w którym by zgineła, o kawę że sukienka była źle zszyta i pekłaby dziś na szwach robiąć jej wstyd w pracy, o portfel, że musiał zostać w domu bo zostałaby okradziona itp...
Głowa do góry!!! Dla każdego kiedyś bedzie świecić jego własne słońce, w odpowiednim momencie ☀🌞😁

Ja sobie tez od jakiegoś czasu tłumaczę niektóre sytuacje własnie w taki sposób! :-D Miesiąc temu na parkingu na samochód spadło nam drzewo. Tylko na nasz jeden samochód, w słoneczny dzień! Mąż stanął tam pierwszy raz od roku 🙈Może akurat gdyby nie spadło i byśmy wracali to byłby jakis wypadek? Albo tak miało być, że musieliśmy ogarnąć nowe auto, bo coś by się zepsuło w starym? :-) :) Kiedyś wracalismy znad morza i przejechaliśmy jakiś zjazd na autostradzie i musielismy trochę drogi nadrobić. Trochę się wkurzyłam, ale potem się okazało, że był korek, bo był wypadek tam właśnie jak byśmy jechali normalną drogą... Serio czasami coś się dzieje po coś!

@Camilleka trzymam kciuki!!!

Witajcie dziewczyny chciałam zapytać czy miałyście jakieś obiawy głównie chodzi mi o śluz czy u Pań którym się neta powiodła❤ miały go odrazu czy raczej niekoniecznie ?

Witajcie dziewczyny chciałam zapytać czy miałyście jakieś obiawy głównie chodzi mi o śluz czy u Pań którym się neta powiodła❤ miały go odrazu czy raczej niekoniecznie ?
Żaden objaw nie świadczy o ciąży na etapie oczekiwania na betę. Czasem jest śluz czasem go nie ma. Tak samo z bólami, cyckami, żyłami itd 😉

Ciąża ciąża i zaczęły się pierwsze schody, co prawda pisałam na ciężarówkach, ale tutaj może ktoś się zna na tym poniżej normy spadły mi bazofile, limfocyty % i eozynofile % , reszta w normie albo w dolnej granicy normy, nie czuję żadnej infekcji itp. i trochę się zmartwiłam, miesiąc temu miałam limfocyty % minimalnie poniżej normy a tu widzę poszły też inne wyniki. Może ktoś miał podobnie, można jakoś podnieść? Udało mi się dorwać wizytę u hematologa na dziś to też sprawdzę co on na to.
Mam to samo pani doktor powiedziała mi ze mam wyniki jak u nieboszczyka tylko ja jeszcze zrobiłam żelazo i ferrytyne i u mnie żelazo jest tragiczne dlatego te wszystkie pozostałe wyniki tez mi spadły.
A hemoglobinę masz w normie ?

W moim przypadku nie dało się tego określic bo i przed transferem i długo po brałam globulki i inne rzeczy dopochwowo wiec to zwiększało ilość śluzu.

reklama
@Camilleka weź spokojnie poczekaj na betę co? Sikane testy tyle lasek już zrobiły w ch*ja że nie ma co na nich polegać ✌
A robiłaś jakieś badania immuno?
😂😂😂 dziewczyny tak rozbrajacie mi ten stres 😘😘😘
Nie robiłam nic z immunologii, po drugim transferze miałam histeroskopie, homocysteine, kariotypy i sama już nie pamietam teraz co 🤔, pobrali mi w labo chyba z 8 fiolek krwi 🥴
Czytałam na stronie kliniki, ze po trzech nieudanych transferach, biorą sie za immunologie, wiec może teraz coś u mnie ruszy w tym kierunku, bo skoro zarodki są dobre, to coś musi być nie tak ze je odrzucam 😑.
Ja już po pobraniu, była taka kolejka przed labo, ze szok 😱 myślałam ze będę tam stać do wieczora, ale chodził laborant i pytał po co, no i później mi się przypomniało, ze w tym labo robią testy na corona od 11 i większość czekała po to, a innych brał poza kolejka, byłam tylko ja i taka starsza pani, wiec poszło szybko i wyniki będą po południu 🤭

Do góry