reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy po punkcji bardzo bolał Was brzuch? Mnie dziś boli chyba mocniej niż wczoraj i ledwo co się poruszam [emoji85][emoji17]
Mnie bardzo bolało jak chodziłam czułam ze tam w środku jest spuchnięte. Dlatego starałam się dużo leżeć. Po 4 dniach powoli przechodziło a po tygodniu już nic nie czułam. Dlatego jak dziewczyny pytają o zwolnienie po transferze to odradzam ale po punkcji to zdecydowanie konieczne, chociaż każdy przechodzi to inaczej.
Jak się obudziłam po punkcji to nic nie czułam. Nic nie bolało. Wszystkie dziewczyny prosiły o kroplówkę przeciwbólowa a ja nie.za to po histeroskopi jak się obudziłam to odrazu poczułam mocny bol i kilka dni tez dochodziłam do siebie.

Dziewczyny czy po punkcji bardzo bolał Was brzuch? Mnie dziś boli chyba mocniej niż wczoraj i ledwo co się poruszam [emoji85][emoji17]

Mnie od razu po punkcji mało bolał. Za to kilka dni po już była masakra, coraz gorzej. Każde stąpnięcie, każdy krok to była masakra, miałam wrażenie, że muszę podtrzymywać brzuch, jakby ważył 100kg 🙈 Miałam lekką hiperstymulację i odroczony przez to transfer. To było ponad rok temu. Teraz byłam przygotowywana tylko do transferu z mrożonych zarodków.

Widzicie??
Pierwszy z góry wczoraj z rana (7dpt) co po nim miałam depresje. Drugi wczoraj wieczorem, i na dole dziś rano - 8 dpt :)
Serio, od września 2012 roku nie widziałam dwóch kresek na teście u siebie 😱 Ale po przejściach te 8 lat temu i poronieniu w 8/9tyg wolę się jeszcze na nic nie nastawiać.

Jestem w szoku :)
Ten pierwszy test wykrywa powyżej 20 wiec może jeszcze za wcześnie ale super, że coś widać :)))

Mnie bardzo bolało jak chodziłam czułam ze tam w środku jest spuchnięte. Dlatego starałam się dużo leżeć. Po 4 dniach powoli przechodziło a po tygodniu już nic nie czułam. Dlatego jak dziewczyny pytają o zwolnienie po transferze to odradzam ale po punkcji to zdecydowanie konieczne, chociaż każdy przechodzi to inaczej.
Jak się obudziłam po punkcji to nic nie czułam. Nic nie bolało. Wszystkie dziewczyny prosiły o kroplówkę przeciwbólowa a ja nie.za to po histeroskopi jak się obudziłam to odrazu poczułam mocny bol i kilka dni tez dochodziłam do siebie.
Mnie już wczoraj po zabiegu strasznie bolał, dostałam kroplówkę ale właśnie dziś mam uczucie takiego rozlania w srodku i mega napięty ten mój brzuch a każdy krok to okropny ból. Do soboty jestem w PL i pracuje zdalnie ale mam nadzieję, że mi to przejdzie szybko

Mnie od razu po punkcji mało bolał. Za to kilka dni po już była masakra, coraz gorzej. Każde stąpnięcie, każdy krok to była masakra, miałam wrażenie, że muszę podtrzymywać brzuch, jakby ważył 100kg [emoji85] Miałam lekką hiperstymulację i odroczony przez to transfer. To było ponad rok temu. Teraz byłam przygotowywana tylko do transferu z mrożonych zarodków.
Dokładnie-każdy krok to masakra! Ale mnie już wczoraj bolał bardzo mocno. My teraz transferu nie będziemy mieli więc mam czas na regenerację.

Mnie już wczoraj po zabiegu strasznie bolał, dostałam kroplówkę ale właśnie dziś mam uczucie takiego rozlania w srodku i mega napięty ten mój brzuch a każdy krok to okropny ból. Do soboty jestem w PL i pracuje zdalnie ale mam nadzieję, że mi to przejdzie szybko
Pij dużo wody i jedz dużo białka. Serki wiejskie, kefiry, pierś z kurczaka a jak nie lubisz jesc to kup sobie odżywkę białkowa do picia 😉😉 i pomaga złagodzić te objawy

reklama
No właśnie to jest to czym mówiłam żebyś na siebie uważała- hiperstymulacja- patrz czy nie zwiększa się obwód brzucha i czy nie jest Ci duszno. Teraz odpoczywaj, weź leki p/ bólowe i uważaj na siebie !!!!

Do góry