reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pilnuj się....znaczy powtarzaj wymazy. Możesz zażywać probiotyki. W ciąży zdecydowanie wolę doustnie, nic tam nie chce pchać. Poczytaj o probiotykach lekach. W szpitalu dostawałam lacidofil (chyba taka nazwa) brałam też na własną rękę inny polecony przez ginekologa w szpitalu (tego nie refundują). Nie pamiętam nazwy tego drugiego. Może organizm sam pozbędzie się tej bakterii. Sprawdzaj co jakiś czas.
Od prawie początku wcinam probiotyki i to niby nie najgorsze 🤷🏻‍♀️ dwa razy dziennie. Cały czas jeszcze stosuje cyclogest więc też codziennie wkładam paluchy. Wcześniej co chwilę krwawienie i plamienie. Teraz zmieniam lekarza, może w końcu odstawi mi ten progesteron. Dzięki za radę, będę powtarzać ten posiew, ale ręce mi opadają co chwilę coś. Nie chcę dziecku zaszkodzić...

reklama
Od prawie początku wcinam probiotyki i to niby nie najgorsze 🤷🏻‍♀️ dwa razy dziennie. Cały czas jeszcze stosuje cyclogest więc też codziennie wkładam paluchy. Wcześniej co chwilę krwawienie i plamienie. Teraz zmieniam lekarza, może w końcu odstawi mi ten progesteron. Dzięki za radę, będę powtarzać ten posiew, ale ręce mi opadają co chwilę coś. Nie chcę dziecku zaszkodzić...
A objawowe masz to zakażenie? Progesteron odstawiaj powoli, a krwwienie miałaś od krwiaka? Jest jeszcze doustny progesteron ? Mój lekarz odstawił progesteron w 18 tc, potem jeszcze od 24 tc brałam już do końca.
Zakażenia potrafią być niebezpieczne w ciąży ale o tym wszystkim już pewnie wiesz. Na pewno powtórz posiew, może organizm sam zwalczy to zakażenie.

Ja na razie 29 tyg skończone więc jeszcze jakiś miesiąc za Tobą jestem. Największe szykowanie w domu dopiero przede mną. Czuje się całkiem ok chociaż czasami szybciej się mecze no i wydolność mam mniejszą.
Ale towarzyszą mi też różne obawy i lęki największe o to czy z ciaza wszystko ok i czy nic się nie dzieje i czy ja czasem z aktywnością nie przesadzam. Boję się wszystkiego co mogło by mnie zaskoczyć. Ale to chyba niestety nieuniknione.
Pozdrawiam i życzę dużo nudy i spokoju do rozwiązania i już po.[emoji3][emoji3][emoji23]
Oj, powiem Ci że mi też strasznie zleciało [emoji4]Nie wiem kiedy nawet ... Jakoś tak szybciej tym razem. Jestem już spakowana do szpitala, z wyprawki brakuje nam chyba tylko fotelika do samochodu, reszta jest. W sobotę się przeprowadzamy, Maksik adaptuje się właśnie do nowego żłobka, wszystko na raz się dzieje [emoji4][emoji3590]Brzuch jak u orki, ale widoczny najbardziej jak stanę bokiem, bo w sumie to mam jakieś 6kg na plusie jak na razie dopiero.
Zaglądam tu czasem tylko, jakoś właśnie z tym czasem mam największy problem[emoji85][emoji85][emoji85]
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Ile u Ciebie do szczęśliwego finału zostało?

Moglybyscie zerknąć na mój imunofenotyp może wam coś się rzuci w oczy
IMG_20200403_222005.jpg

Ja na razie 29 tyg skończone więc jeszcze jakiś miesiąc za Tobą jestem. Największe szykowanie w domu dopiero przede mną. Czuje się całkiem ok chociaż czasami szybciej się mecze no i wydolność mam mniejszą.
Ale towarzyszą mi też różne obawy i lęki największe o to czy z ciaza wszystko ok i czy nic się nie dzieje i czy ja czasem z aktywnością nie przesadzam. Boję się wszystkiego co mogło by mnie zaskoczyć. Ale to chyba niestety nieuniknione.
Pozdrawiam i życzę dużo nudy i spokoju do rozwiązania i już po.[emoji3][emoji3][emoji23]
I wzajemnie Kochana!!!! Dużo spokoju. I szczęśliwego rozwiązania za jakiś czas😘😘😘❤️❤️❤️

reklama
Kochane moje a powiedzcie mi ile bierzecie relanium dziennie?
Wzięłam dziś rano ok. Po południu zaczął mnie brzuch cmic wzięłam nospe, nic nie pomogło. Wzięłam drugie relanium jest ok.
Pani dr powiedziała max 1 dziennie doraźnie i to nie koniecznie zawsze[emoji849]
U mnie relanium byo zawsze max do 3 dni po transferze, 2tabletki dziennie. Potem juz nie.

Do góry