reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Juz mi lepiej 🤪 zmieniłam dawkowanie i co ma być to będzie 😍 mam nadzieję że będzie dobrze i transfer się odbędzie i to będzie ten właściwy 😍😍❤ byle by dotrwać teraz do poniedziałku 😍 a w jakiej klinice jeszcze ze tak spytam? Mam nadzieję że i u mnie się uda 🙏🙏🙏
U mnie w ogóle nie badali niczego przed transferem, ważne było usg i grubość endometrium. Transfer udany niedługo rodze

reklama
Ja wszystkie badania robiłam z zalecenia gina i na ich podstawie i opini gina zostałam zakwalifikowana do całej procedury.
Punkcja jest w znieczuleniu ogólnym podają ci środek dożylnie odplywasz po chwili a pobieranie komórek trwa 15-20 min więc Twój sen jest krótki ledwo zaśniesz a po chwili już cię budzą.
Dzięki za odp. Jestem strasznie przejęta tym wszystkim.

Czy któraś z Was zna Szymańskiego z Poznania?
Byłam w piątek na badaniu prenatalnym bo mojemu lekarzowi coś się nie podobało.. Mówił że możliwe że jest przepuchlina na brzuszku a okazało się za bobo ma liczne wady genetyczne 😭😭😭 jestem załamana bo wszystko było dobrze, nie wiem co mam myśleć. On nie daje nam w ogole szans... Jeszcze nigdy żaden lekarz nie potraktował nas w ten sposob- przeżylismy szok 😭😭😭😭 a dlaczego??? bo badanie wykonał w 10 tygodniu ciąży... A przecież wydaje mi się że to za wcześnie,,,, jestem załamana...
Za dwa tygodnie jadę na prenatalne w celu potwierdzenia wcześniejszych założeń... nadziei brak💔💔😔😔
Będę trzymać za was kciuki ✊✊
Życzę Wam jak najlepiej!

Byłam w piątek na badaniu prenatalnym bo mojemu lekarzowi coś się nie podobało.. Mówił że możliwe że jest przepuchlina na brzuszku a okazało się za bobo ma liczne wady genetyczne 😭😭😭 jestem załamana bo wszystko było dobrze, nie wiem co mam myśleć. On nie daje nam w ogole szans... Jeszcze nigdy żaden lekarz nie potraktował nas w ten sposob- przeżylismy szok 😭😭😭😭 a dlaczego??? bo badanie wykonał w 10 tygodniu ciąży... A przecież wydaje mi się że to za wcześnie,,,, jestem załamana...
Za dwa tygodnie jadę na prenatalne w celu potwierdzenia wcześniejszych założeń... nadziei brak💔💔😔😔
Życzę Wam jak najlepiej!
Badania prenatalne wykonywanie są od 11 tc. Ważne jest aby długość dziecka wynosiła minimum 4.5 cm. Musisz żyć nadzieją że może jednak stanie się cud i wszystko będzie ok. Ściskam kochana ..

Życzę Wam jak najlepiej!
Zrób badanie z krwi które działa na zasadzie amniopunkcji....
Test pappa to nie pokaże zdrowy czy chory tylko stosunek np 1 :346 czyli 1 dziecko na 346 bylo chore takimi wynikami jak Ty masz.
U nas przeziernośc karkowa wynosiła 3.2 . To było 8 l temu mialam wtedy 26l , szybko zalatwiłam wtedy amiopunkcję w Wawie i oczywiście wynik otrzymany w 16 tc potwierdził kariotyp prawidłowy. Podejdz może jeszcze do innego dr ?
Jakie inne wady stwierdził?
W jakim jesteś wieku?

Zrób badanie z krwi które działa na zasadzie amniopunkcji....
Test pappa to nie pokaże zdrowy czy chory tylko stosunek np 1 :346 czyli 1 dziecko na 346 bylo chore takimi wynikami jak Ty masz.
U nas przeziernośc karkowa wynosiła 3.2 . To było 8 l temu mialam wtedy 26l , szybko zalatwiłam wtedy amiopunkcję w Wawie i oczywiście wynik otrzymany w 16 tc potwierdził kariotyp prawidłowy. Podejdz może jeszcze do innego dr ?
Jakie inne wady stwierdził?
W jakim jesteś wieku?
Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach😔 nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?

A wiesz ze przed chwilą sprawdzałam to samo[emoji6]
Myślałam, ze mam 2.4 ale jednak się pomyliłam i mam 1.2.uff mowią ze do 2 jest ok.
We wtorek bede więcej wiedziala, znajoma mowi mi aby iść krótkim protokolem ale ja nie wiem w ogole o co chodzi...czytalam wczoraj te dokumenty co dostalam tydzień temu.... trochę się z nich dowiedziałam, rozmyślam już ile podamy , ilu dniowe podamy[emoji6] ile ich będzie... zobaczymy.
Jestes rocznik 89? Ja 86 ,mąż 78...

Narazie to czekam na @ ale to jeszcze z 12 dni.
Ja też zanim podeszłam do procedury to rozmyślałam tak jak ty ile podamy ile ich będzie ilu dniowe podamy którym protokołem najlepiej podejść i jak byłam po pierwszej wizycie to wszystko mi się niestety posypało[emoji17] bo okazało się że muszę nadrobić dużo badań przed właściwym cyklem musiałam wyciszyć organizm anty i np w moim wieku mogą podać tylko 1 zarodek zapłodnić tylko 6 komórek i hodują w zależności od ilości pobranych komórek i zależności ile się zaplodni w 1 dniu i o tym wszystkim głównie decyduje lekarz bo to on z perspektywy wywiadu z tobią i twoich badań ocenia najlepszą drogę dla ciebie oczywiście jak ty z nim rozmawiasz to wspólnie podejmujecie decyzje ale to on z punktu medycznego wie lepiej co trzeba zrobić żeby się udało. Ale jak sobie sama dla siebie poczytasz popytasz to bardziej przygotowana jesteś psychicznie do rozmowy i to jest plus bo w razie czego wiesz o co zapytać dopytac[emoji4]
Będę trzymać mocno kciuki za wtorkową wizytę[emoji110][emoji123]

reklama
Do góry