reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach😔 nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?
Na podstawie wyników usg, wyników badań z krwi następuje ocena wystapienia wad ; np wynik bedzie 1:356 tzn ze jedna z 356 kobiet takimi wynikami jak twoje urodziła chore dziecko...
Ale jeśli mówisz ze serce poza klatką to test nic i tak nie da. Bardzo mi przykro...
Ogolnie to robi się amniopunkcje lub teraz pobiera sie krew matki i wtedy masz bialo na czarnym napisane ze : kariotyp prawidlowy meski lub żeński ( wykluczone są najczęściej występujące wady ).
Trzymaj się kochana😔

reklama
Ja też zanim podeszłam do procedury to rozmyślałam tak jak ty ile podamy ile ich będzie ilu dniowe podamy którym protokołem najlepiej podejść i jak byłam po pierwszej wizycie to wszystko mi się niestety posypało[emoji17] bo okazało się że muszę nadrobić dużo badań przed właściwym cyklem musiałam wyciszyć organizm anty i np w moim wieku mogą podać tylko 1 zarodek zapłodnić tylko 6 komórek i hodują w zależności od ilości pobranych komórek i zależności ile się zaplodni w 1 dniu i o tym wszystkim głównie decyduje lekarz bo to on z perspektywy wywiadu z tobią i twoich badań ocenia najlepszą drogę dla ciebie oczywiście jak ty z nim rozmawiasz to wspólnie podejmujecie decyzje ale to on z punktu medycznego wie lepiej co trzeba zrobić żeby się udało. Ale jak sobie sama dla siebie poczytasz popytasz to bardziej przygotowana jesteś psychicznie do rozmowy i to jest plus bo w razie czego wiesz o co zapytać dopytac[emoji4]
Będę trzymać mocno kciuki za wtorkową wizytę[emoji110][emoji123]

Dziękuję 😚

A wiesz ze przed chwilą sprawdzałam to samo😉
Myślałam, ze mam 2.4 ale jednak się pomyliłam i mam 1.2.uff mowią ze do 2 jest ok.
We wtorek bede więcej wiedziala, znajoma mowi mi aby iść krótkim protokolem ale ja nie wiem w ogole o co chodzi...czytalam wczoraj te dokumenty co dostalam tydzień temu.... trochę się z nich dowiedziałam, rozmyślam już ile podamy , ilu dniowe podamy😉 ile ich będzie... zobaczymy.
Jestes rocznik 89? Ja 86 ,mąż 78...

Narazie to czekam na @ ale to jeszcze z 12 dni.
Tak jestem rocznik 89. Ja już sama nie wiem co sprawdzać a co nie, wydaje mi się że może coś więcej mogłam zrobić żeby się udało.. Popadam w paranoje powoli... Przerażające jezt to wszystko a najbardziej przerażona jestem że podchodzimy do drugiej próby z ostatnim naszym zarodkiem, a jak nie.. To zbieramy kasę i spróbujemy za kilka msc może dłużej bo jednak ponad 20tys z KD to spore koszty..

Tak jestem rocznik 89. Ja już sama nie wiem co sprawdzać a co nie, wydaje mi się że może coś więcej mogłam zrobić żeby się udało.. Popadam w paranoje powoli... Przerażające jezt to wszystko a najbardziej przerażona jestem że podchodzimy do drugiej próby z ostatnim naszym zarodkiem, a jak nie.. To zbieramy kasę i spróbujemy za kilka msc może dłużej bo jednak ponad 20tys z KD to spore koszty..
Widziałam ze wczesniej pytałaś o encorton?
Z tego co pamiętam ze starań sprzed 9 l.to bierze się go w razie gdyby; Twoj organizm traktował plemnika- zarodek jako ciało obce...tak mi wtedy laski na nb tłumaczyły.
Ja w cyklu kiedy po laparo zaszlam w ciążę brałam encorton .

W tym tyg też bedziesz w N na obserwacji?
Dlaczego masz podejście z KD?

Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach[emoji17] nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?
Jeśli z usg lekarz wywionskowal coś takiego to pappa nie ma sensu. Teraz dostaniesz skierowanie na aminopunkcje.
Bardzo, bardzo mi przykro [emoji171]

Na podstawie wyników usg, wyników badań z krwi następuje ocena wystapienia wad ; np wynik bedzie 1:356 tzn ze jedna z 356 kobiet takimi wynikami jak twoje urodziła chore dziecko...
Ale jeśli mówisz ze serce poza klatką to test nic i tak nie da. Bardzo mi przykro...
Ogolnie to robi się amniopunkcje lub teraz pobiera sie krew matki i wtedy masz bialo na czarnym napisane ze : kariotyp prawidlowy meski lub żeński ( wykluczone są najczęściej występujące wady ).
Trzymaj się kochana[emoji17]
Tylko aminopunkcja uprawnia do terminacji w przypadku wad letalnych. Robienie badania z krwi (wolne płodowe dna) nie ma za bardzo sensu przy takich wynikach usg...

Tylko aminopunkcja uprawnia do terminacji w przypadku wad letalnych. Robienie badania z krwi (wolne płodowe dna) nie ma za bardzo sensu przy takich wynikach usg...
Zgadza się, dlatego wspomniałam o badaniu krwi które wysyła się do Chin lub Stanow ' koszt 2 tys a ma się wynik jak w amniopunkcji bialo na czarnym czy kariotyp jest prawidłowy czy nie.
Nie jestem zwolenniczka testu papa bo on nie daje nigdy 100% pewności.

Test Pappa plus USG określają prawdopodobieństwo wystąpienia 3 najczęściej występujących wad genetycznych zespół Downa Edwarda i Patou innych chorób nie uwzględniają szerszy wachlarz badań ma badanie wolnego płodowego DNA z krwi matki czyli np NIFTY ale koszt też jest większy. Zespół wad u płodu nie musi być związany żadnym konkretnym zespołem genetycznym ( choć moze) dlatego konieczne jest robienie badań z krwi plus USG.
Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach[emoji17] nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?
Bardzo Ci współczuję tego co uslyszalas. Na pewno trzeba powtórzyć jeszcze badanie żeby to sprawdzić.

reklama
Do góry