reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach😔 nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?
Na podstawie wyników usg, wyników badań z krwi następuje ocena wystapienia wad ; np wynik bedzie 1:356 tzn ze jedna z 356 kobiet takimi wynikami jak twoje urodziła chore dziecko...
Ale jeśli mówisz ze serce poza klatką to test nic i tak nie da. Bardzo mi przykro...
Ogolnie to robi się amniopunkcje lub teraz pobiera sie krew matki i wtedy masz bialo na czarnym napisane ze : kariotyp prawidlowy meski lub żeński ( wykluczone są najczęściej występujące wady ).
Trzymaj się kochana😔

reklama
Ja też zanim podeszłam do procedury to rozmyślałam tak jak ty ile podamy ile ich będzie ilu dniowe podamy którym protokołem najlepiej podejść i jak byłam po pierwszej wizycie to wszystko mi się niestety posypało[emoji17] bo okazało się że muszę nadrobić dużo badań przed właściwym cyklem musiałam wyciszyć organizm anty i np w moim wieku mogą podać tylko 1 zarodek zapłodnić tylko 6 komórek i hodują w zależności od ilości pobranych komórek i zależności ile się zaplodni w 1 dniu i o tym wszystkim głównie decyduje lekarz bo to on z perspektywy wywiadu z tobią i twoich badań ocenia najlepszą drogę dla ciebie oczywiście jak ty z nim rozmawiasz to wspólnie podejmujecie decyzje ale to on z punktu medycznego wie lepiej co trzeba zrobić żeby się udało. Ale jak sobie sama dla siebie poczytasz popytasz to bardziej przygotowana jesteś psychicznie do rozmowy i to jest plus bo w razie czego wiesz o co zapytać dopytac[emoji4]
Będę trzymać mocno kciuki za wtorkową wizytę[emoji110][emoji123]

Dziękuję 😚

A wiesz ze przed chwilą sprawdzałam to samo😉
Myślałam, ze mam 2.4 ale jednak się pomyliłam i mam 1.2.uff mowią ze do 2 jest ok.
We wtorek bede więcej wiedziala, znajoma mowi mi aby iść krótkim protokolem ale ja nie wiem w ogole o co chodzi...czytalam wczoraj te dokumenty co dostalam tydzień temu.... trochę się z nich dowiedziałam, rozmyślam już ile podamy , ilu dniowe podamy😉 ile ich będzie... zobaczymy.
Jestes rocznik 89? Ja 86 ,mąż 78...

Narazie to czekam na @ ale to jeszcze z 12 dni.
Tak jestem rocznik 89. Ja już sama nie wiem co sprawdzać a co nie, wydaje mi się że może coś więcej mogłam zrobić żeby się udało.. Popadam w paranoje powoli... Przerażające jezt to wszystko a najbardziej przerażona jestem że podchodzimy do drugiej próby z ostatnim naszym zarodkiem, a jak nie.. To zbieramy kasę i spróbujemy za kilka msc może dłużej bo jednak ponad 20tys z KD to spore koszty..

Tak jestem rocznik 89. Ja już sama nie wiem co sprawdzać a co nie, wydaje mi się że może coś więcej mogłam zrobić żeby się udało.. Popadam w paranoje powoli... Przerażające jezt to wszystko a najbardziej przerażona jestem że podchodzimy do drugiej próby z ostatnim naszym zarodkiem, a jak nie.. To zbieramy kasę i spróbujemy za kilka msc może dłużej bo jednak ponad 20tys z KD to spore koszty..
Widziałam ze wczesniej pytałaś o encorton?
Z tego co pamiętam ze starań sprzed 9 l.to bierze się go w razie gdyby; Twoj organizm traktował plemnika- zarodek jako ciało obce...tak mi wtedy laski na nb tłumaczyły.
Ja w cyklu kiedy po laparo zaszlam w ciążę brałam encorton .

W tym tyg też bedziesz w N na obserwacji?
Dlaczego masz podejście z KD?

Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach[emoji17] nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?
Jeśli z usg lekarz wywionskowal coś takiego to pappa nie ma sensu. Teraz dostaniesz skierowanie na aminopunkcje.
Bardzo, bardzo mi przykro [emoji171]

Na podstawie wyników usg, wyników badań z krwi następuje ocena wystapienia wad ; np wynik bedzie 1:356 tzn ze jedna z 356 kobiet takimi wynikami jak twoje urodziła chore dziecko...
Ale jeśli mówisz ze serce poza klatką to test nic i tak nie da. Bardzo mi przykro...
Ogolnie to robi się amniopunkcje lub teraz pobiera sie krew matki i wtedy masz bialo na czarnym napisane ze : kariotyp prawidlowy meski lub żeński ( wykluczone są najczęściej występujące wady ).
Trzymaj się kochana[emoji17]
Tylko aminopunkcja uprawnia do terminacji w przypadku wad letalnych. Robienie badania z krwi (wolne płodowe dna) nie ma za bardzo sensu przy takich wynikach usg...

Tylko aminopunkcja uprawnia do terminacji w przypadku wad letalnych. Robienie badania z krwi (wolne płodowe dna) nie ma za bardzo sensu przy takich wynikach usg...
Zgadza się, dlatego wspomniałam o badaniu krwi które wysyła się do Chin lub Stanow ' koszt 2 tys a ma się wynik jak w amniopunkcji bialo na czarnym czy kariotyp jest prawidłowy czy nie.
Nie jestem zwolenniczka testu papa bo on nie daje nigdy 100% pewności.

Test Pappa plus USG określają prawdopodobieństwo wystąpienia 3 najczęściej występujących wad genetycznych zespół Downa Edwarda i Patou innych chorób nie uwzględniają szerszy wachlarz badań ma badanie wolnego płodowego DNA z krwi matki czyli np NIFTY ale koszt też jest większy. Zespół wad u płodu nie musi być związany żadnym konkretnym zespołem genetycznym ( choć moze) dlatego konieczne jest robienie badań z krwi plus USG.
Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach[emoji17] nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?
Bardzo Ci współczuję tego co uslyszalas. Na pewno trzeba powtórzyć jeszcze badanie żeby to sprawdzić.

reklama
Do góry