reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Juz mi lepiej 🤪 zmieniłam dawkowanie i co ma być to będzie 😍 mam nadzieję że będzie dobrze i transfer się odbędzie i to będzie ten właściwy 😍😍❤ byle by dotrwać teraz do poniedziałku 😍 a w jakiej klinice jeszcze ze tak spytam? Mam nadzieję że i u mnie się uda 🙏🙏🙏
U mnie w ogóle nie badali niczego przed transferem, ważne było usg i grubość endometrium. Transfer udany niedługo rodze

reklama
Ja wszystkie badania robiłam z zalecenia gina i na ich podstawie i opini gina zostałam zakwalifikowana do całej procedury.
Punkcja jest w znieczuleniu ogólnym podają ci środek dożylnie odplywasz po chwili a pobieranie komórek trwa 15-20 min więc Twój sen jest krótki ledwo zaśniesz a po chwili już cię budzą.
Dzięki za odp. Jestem strasznie przejęta tym wszystkim.

Czy któraś z Was zna Szymańskiego z Poznania?
Byłam w piątek na badaniu prenatalnym bo mojemu lekarzowi coś się nie podobało.. Mówił że możliwe że jest przepuchlina na brzuszku a okazało się za bobo ma liczne wady genetyczne 😭😭😭 jestem załamana bo wszystko było dobrze, nie wiem co mam myśleć. On nie daje nam w ogole szans... Jeszcze nigdy żaden lekarz nie potraktował nas w ten sposob- przeżylismy szok 😭😭😭😭 a dlaczego??? bo badanie wykonał w 10 tygodniu ciąży... A przecież wydaje mi się że to za wcześnie,,,, jestem załamana...
Za dwa tygodnie jadę na prenatalne w celu potwierdzenia wcześniejszych założeń... nadziei brak💔💔😔😔
Będę trzymać za was kciuki ✊✊
Życzę Wam jak najlepiej!

Byłam w piątek na badaniu prenatalnym bo mojemu lekarzowi coś się nie podobało.. Mówił że możliwe że jest przepuchlina na brzuszku a okazało się za bobo ma liczne wady genetyczne 😭😭😭 jestem załamana bo wszystko było dobrze, nie wiem co mam myśleć. On nie daje nam w ogole szans... Jeszcze nigdy żaden lekarz nie potraktował nas w ten sposob- przeżylismy szok 😭😭😭😭 a dlaczego??? bo badanie wykonał w 10 tygodniu ciąży... A przecież wydaje mi się że to za wcześnie,,,, jestem załamana...
Za dwa tygodnie jadę na prenatalne w celu potwierdzenia wcześniejszych założeń... nadziei brak💔💔😔😔
Życzę Wam jak najlepiej!
Badania prenatalne wykonywanie są od 11 tc. Ważne jest aby długość dziecka wynosiła minimum 4.5 cm. Musisz żyć nadzieją że może jednak stanie się cud i wszystko będzie ok. Ściskam kochana ..

Życzę Wam jak najlepiej!
Zrób badanie z krwi które działa na zasadzie amniopunkcji....
Test pappa to nie pokaże zdrowy czy chory tylko stosunek np 1 :346 czyli 1 dziecko na 346 bylo chore takimi wynikami jak Ty masz.
U nas przeziernośc karkowa wynosiła 3.2 . To było 8 l temu mialam wtedy 26l , szybko zalatwiłam wtedy amiopunkcję w Wawie i oczywiście wynik otrzymany w 16 tc potwierdził kariotyp prawidłowy. Podejdz może jeszcze do innego dr ?
Jakie inne wady stwierdził?
W jakim jesteś wieku?

Zrób badanie z krwi które działa na zasadzie amniopunkcji....
Test pappa to nie pokaże zdrowy czy chory tylko stosunek np 1 :346 czyli 1 dziecko na 346 bylo chore takimi wynikami jak Ty masz.
U nas przeziernośc karkowa wynosiła 3.2 . To było 8 l temu mialam wtedy 26l , szybko zalatwiłam wtedy amiopunkcję w Wawie i oczywiście wynik otrzymany w 16 tc potwierdził kariotyp prawidłowy. Podejdz może jeszcze do innego dr ?
Jakie inne wady stwierdził?
W jakim jesteś wieku?
Za dwa tygodnie jadę do kolejnego lekarza. A wady bardzo ciężkie... Serduszko poza klatka piersiowa, wątroba również... 33 lata. W życiu nie pomyślałabym o takich wadach😔 nie rozumiem tego testu pappa... Jeśli go zrobię to co on pokaże?

A wiesz ze przed chwilą sprawdzałam to samo[emoji6]
Myślałam, ze mam 2.4 ale jednak się pomyliłam i mam 1.2.uff mowią ze do 2 jest ok.
We wtorek bede więcej wiedziala, znajoma mowi mi aby iść krótkim protokolem ale ja nie wiem w ogole o co chodzi...czytalam wczoraj te dokumenty co dostalam tydzień temu.... trochę się z nich dowiedziałam, rozmyślam już ile podamy , ilu dniowe podamy[emoji6] ile ich będzie... zobaczymy.
Jestes rocznik 89? Ja 86 ,mąż 78...

Narazie to czekam na @ ale to jeszcze z 12 dni.
Ja też zanim podeszłam do procedury to rozmyślałam tak jak ty ile podamy ile ich będzie ilu dniowe podamy którym protokołem najlepiej podejść i jak byłam po pierwszej wizycie to wszystko mi się niestety posypało[emoji17] bo okazało się że muszę nadrobić dużo badań przed właściwym cyklem musiałam wyciszyć organizm anty i np w moim wieku mogą podać tylko 1 zarodek zapłodnić tylko 6 komórek i hodują w zależności od ilości pobranych komórek i zależności ile się zaplodni w 1 dniu i o tym wszystkim głównie decyduje lekarz bo to on z perspektywy wywiadu z tobią i twoich badań ocenia najlepszą drogę dla ciebie oczywiście jak ty z nim rozmawiasz to wspólnie podejmujecie decyzje ale to on z punktu medycznego wie lepiej co trzeba zrobić żeby się udało. Ale jak sobie sama dla siebie poczytasz popytasz to bardziej przygotowana jesteś psychicznie do rozmowy i to jest plus bo w razie czego wiesz o co zapytać dopytac[emoji4]
Będę trzymać mocno kciuki za wtorkową wizytę[emoji110][emoji123]

reklama
Do góry