reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

U niej miałam robić ten odroczony transfer i to ona mi zaproponowała hodowanie do 5 doby wydaje się być kompetentna.
A transfery robi dobrze. Polecam [emoji106]

Raz jak ona była chora to inna mi robiła. I stwierdzam że spieprzyła transfer. Bolało, nic nie widziala, robiła na czuja. A wtedy był najładniejszy ze wszystkich zarodek [emoji24]

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

26.08. - wizyta serduszkowa @mary.m
26.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93 ✊✊✊
27.08. - usg @KarolinaJ79
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
27.08. - wizyta przed kriotransferem @pauli890
27.08. - punkcja @Tolka20
31.08. - wizyta przed transferem @maria_92
01.09. - usg @Waleczna36
01.09. - usg @Karo20
04.09. - usg @Czarna1985
04.09. - początek stymulacji @Evela.6
08.09. - wizyta kwalifikacyjna @Wesoła_Aga

2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netiaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Ananasowa93 ✊✊✊ ✊ za tłuściutkie endometrium i wyznaczenie terminu transferu, już blisko 😘

U mnie nadszedł ten dzień, pierwsza w życiu wizyta serduszkowa, oby serduszko biło mocno ❤ale strach nie odpuszcza

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺

@MaryM kochana trzymam ogromne kciuki żebyś zobaczyła piękne serduszko ❤️✊❤️

@Ananasowa93 powodzenia, oby transfer już był coraz bliżej 😘✊

Dziewczyny wczoraj dzwonił lekarz z wynikami testu podwójnego. Wszystko jest dobrze. Ryzyko zmalało. Jeśli go dobrze zrozumiałam to teraz jest 1:1800. Odetchnęliśmy z mężem:) Powiedzcie czy ten test z wolnego dna można zrobić póżniej przy okazji badań połówkowych?
super! jeśli chcesz robić ten test to uważam że im wcześniej tym lepiej. Jesli by coś wyszło, a raczej nic nie wyjdzie bo nie masz wskazań,to masz wtedy możliwość zrobić amniopunkcje już w 17tyg. A ołówkowa są ok. 20-22 tydz. Do tego jak zrobisz teraz to sobie trochę stresu odejmiesz wcześniej. :)

Panno tfu Pani Anno i Mario!
Mówiliśmy o dawkach ale o odstawieniu w sensie terminie odstąpienia chiba nie😉 w każdym bądź razie moj super lekarz karze mi odstawić juz czyli 9 tydzien A ja się boje. Słusznie sie boje?😊
Estrofem odstawia się znacznie szybciej niz proga bo moze powodować poznuej wady serduszka u dziecka, tak czytałam bo też sie bałam. Jedno co to kazał odstawiać stopniowo sukcesywnie zmniejszając dawkę.

No ja miałam z nią tylko jedna wizytę więc pierwsze wrażenie zrobiła dobre. Wczoraj byłam na wizycie przed krio u dr. Zy.gler bo moja prowadząca na urlopie i też taka miła żartobliwa kobieta opowiedziała mi o krio jak to wygląda i opisała mi moje zarodki ale jakim lekarzem jest ogólnie to nie ocenie bo to też jedna wizyta za to do mojej prowadzącej dr. Do.bek nie jestem do końca przekonana jest średnio dostępna poważna taka ogólnikowa i średnio jej zadaje pytania bo odpowiedzi uzyskuje takie też ogólne typowo w języku medycznym. Więc sądzę że transfer będę mieć u kogoś innego bo ona do 7 września jest na urlopie.
Bo to kobieta aniol ale przy 5 transferze zaczynam zauważać jej znudzenie.
Tobie zaproponowała hodowlę do 5 doby bo zapytałaś. Ja nie zapytałam i miałam 4 zamrożone w 2 dobie.
Ona wychodzi z założenia że wszystko jest przypadkiem. Uda się albo się nie uda.
Wszystkie pomysly co jeszcze sprawdzic wychodza ode mnie..
Może po prostu jestem rozżalona tymi porażkami i dlatego ale po prostu place takie pieniądze że nie chce sama kombinować co jeszcze może być nie tak...

U niej miałam robić ten odroczony transfer i to ona mi zaproponowała hodowanie do 5 doby wydaje się być kompetentna.
Bo to kobieta aniol ale przy 5 transferze zaczynam zauważać jej znudzenie.
Tobie zaproponowała hodowlę do 5 doby bo zapytałaś. Ja nie zapytałam i miałam 4 zamrożone w 2 dobie.
Ona wychodzi z założenia że wszystko jest przypadkiem. Uda się albo się nie uda.
Wszystkie pomysly co jeszcze sprawdzic wychodza ode mnie..
Może po prostu jestem rozżalona tymi porażkami i dlatego ale po prostu place takie pieniądze że nie chce sama kombinować co jeszcze może być nie tak...
Właśnie ona jest moim lakerzem prowadzącym... I jestem co do niej rozżalona, że nie powiedziała nigdy o hodowanie do 5 doby, o zaletach i wadach takiej decyzji. O wszystko trzeba samemu zabiegać i pytać, ona działa tak mi się wydaje według schematu. Te same badania, takie same postępowanie, cyk pyk. Zrobione a czy się uda? Się okaże.
Z racji że chorowałam onkologicznie przed przyjmowaniem leków (dla mnie nieznanych i nowych) spytałam czy są dla mnie bezpieczne. Odpowiedziała że w sumie powinnam mieć konsultacje onkologa i on powinien się wypowiedzieć bo inne pacjentki takie opinie jej przynoszą. No kurde. Od dnia następnego miałam brać leki stymulujące a ona mi dopiero mowi (byłam wcześniej jakieś 4-5 razy) że mam jej donieść opinie onkologa? A gdybym nie zapytała o to?

Hejo kobitki😊 jutro jadę na USG. Mam nadzieję że krwiaki się wchlonely... Miała z was kiedyś taka sytuację (czego oczywiście żadnej nie życzę 😉) że był krwiak na macicy w 8 tygodniu, dzidzia miała właściwe wymiary jak na swój wiek ale nie było żadnych plamień? Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle....
Leżę już od 3 tygodni i zastanawiam się co będzie...

reklama
Ja już nie raz się nacielam na lekarza dlatego odkąd trafiliśmy na gina od nieplodnosci i później na klinikę to postanowiłam pytać o wszystko nawet najmniejsze szczegóły i żeby mieć czysta sytuację bo wolę wiedzieć co i jak i pytam wszędzie gdzie się da porównując źródła i informacje. Wiadomo że jak się podchodzi do czegoś nowego to człowiek jest zielony ale wtedy trzeba pytać i pytać i pytać szukać informacji żeby choć trochę być przygotowanym. Ale i tak zdarza się że człowiek uczy się na błędach ale trzeba dążyć do tego żeby ich ponownie nie popełniać.
Jak wczoraj byłam na wizycie to się okazało że będę podchodzić na naturalnej owu i wizyt nie mam żadnych tylko dopiero transferowa więc wychodzi na to że muszę robić testy owu bo monitoringów mi robić nie będą. Ale ja akurat mam koło zapasowe bo mój gin który mnie skierował do no.vum współpracuje z nimi i wprost zapytałam czy mogę się wspomóc monitoringami u niego i pani dr z no.vum powiedziała że oczywiście i że w odpowiednim dniu mam im dać znać telefonicznie że jestem po owu i żeby wyznaczyli dzień rozmrażania zarodka i transferu.
Właśnie ona jest moim lakerzem prowadzącym... I jestem co do niej rozżalona, że nie powiedziała nigdy o hodowanie do 5 doby, o zaletach i wadach takiej decyzji. O wszystko trzeba samemu zabiegać i pytać, ona działa tak mi się wydaje według schematu. Te same badania, takie same postępowanie, cyk pyk. Zrobione a czy się uda? Się okaże.
Z racji że chorowałam onkologicznie przed przyjmowaniem leków (dla mnie nieznanych i nowych) spytałam czy są dla mnie bezpieczne. Odpowiedziała że w sumie powinnam mieć konsultacje onkologa i on powinien się wypowiedzieć bo inne pacjentki takie opinie jej przynoszą. No kurde. Od dnia następnego miałam brać leki stymulujące a ona mi dopiero mowi (byłam wcześniej jakieś 4-5 razy) że mam jej donieść opinie onkologa? A gdybym nie zapytała o to?

Do góry