reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry dziewczynki wybaczcie ze tak późno się odzywam ale prosto z kliniki pędziłam do pracy.
tak wiec mam zielone światło!!
Transfer 3.09 dr Hajd****k ❤️❤️❤️
wlew z atosibanu mam w dniu transferu i dzień po w zależności czy transfer będzie trudny jak poprzednio czy pójdzie gładko.
ciesze się bardzo
Ale przerażają mnie koszty dla mnie to 6 tysięcy. To połowa procedury 🥺🥺
Proszę trzymajcie kciuki a kto może niech się pomodli za nas i naszego kropeczka ❤️❤️❤️

reklama
Ale jak bym swojego lekarza na miejscu nie miała to bym jeździła do nich na monitoring czy oni by chcieli czy nie tylko ja z góry zaznaczyłam że bym chciała się monitorować u siebie bo nie uśmiecha mi się jeździć codziennie 150 km do nich bo po co mój mąż ma tracić dni wolne skoro jest inne wyjscie. Myślę że jak bym pierwsza nie wyszła z inicjatywą to ona by mi powiedziała że mam do nich przyjeżdżać myślę że u nich to zależy od lekarza bo jeden ma olewke a drugi sam proponuję ale od nas też dużo zależy jak ktoś jest uparty to wywalczy swoje ale są też osoby które są bardziej ufne i podchodzą do tego że lekarz się lepiej zna i wie co robi i my się temu poddajemy. Dlatego ja zawsze powtarzam że to co się w życiu osiągnie to zasługa naszego pochodzenia:
"pochodzisz załatwisz będziesz miała[emoji846]"
Co za masakra. ja w novum byłam ale się przeniosłam. Ale na pewno nie zgodzilabym się na podchodzenie do transferu bez monitoringu usg. to dodatkowa kasa ale poleganie na paskach to jakaś kpina. co oni mają za podejście??? dobrze że znalazłaś wyjście.

Hej ;)
Ja miałam krwiaka od samego początku tzn jak poszłam na pierwsze USG w 6 tc to krwiak był później poszłam za tydzień żeby zobaczyć czy bije serduszko i krwiak był dwa razy większy, potem znowu za 2 tygodnie na wizytę i krwiak dalej był i znowu większy. Tez się bardzo stresowałam nic nie robiłam bo się bałam, ale też w ogóle nie plamiłam. Pierwsze prenatalne miałam w 12tc i wtedy dowiedziałam się ze po krwiaku już praktycznie nie ma śladu, wchłonął się, ale do czasu jak miałam krwiaka to brałam zastrzyki, globulki i żel dopochwowy + jeszcze tabletki. Teraz już zastrzyków nie mam i pomału schodzę z tego całego progesteronu.
Dałaś mi troszkę wiary, mam nadzieję że u mnie też się wchlonie 😊a tak z ciekawości w którym tygodniu jesteś?

Dzień dobry dziewczynki wybaczcie ze tak późno się odzywam ale prosto z kliniki pędziłam do pracy.
Transfer 3.09 dr Hajd****k ❤️❤️❤️
wlew z atosibanu mam w dniu transferu i dzień po w zależności czy transfer będzie trudny jak poprzednio czy pójdzie gładko.
ciesze się bardzo
Proszę trzymajcie kciuki a kto może niech się pomodli za nas i naszego kropeczka ❤️❤️❤️
Trzymam mocno kciuku kochana ❤❤❤

Dziewczyny,
W którym cyklu po poronieniu i zabiegu podchodzilyscie znów?
Czekamy na wynik tych badać i chciałabym jak najszybciej. Wizytecu lekarza mam dopiero za 3-4 tygodnie jak odbiorę wyniki genetyczne i histopatologiczne więc wcześniej niczego się nie dowiem.
Jak sie czujesz? To tak jako pierwsze pytanie.Ja juz ci pisalam ze 6 miesiecy musialam odczekac ze wzgledu na zabieg,ale ,ale...byly tu i takie artystki co po 3 miesiacach mialy juz zielone swiatlo,te u ktorych nastapilo poronienie samoistne,zachodzily w ciaze z biegu na kolejnym cyklu.Mysle ze czeka cie najpierw wizyta kontrola na ktorej sie dowiesz co i jak dalej.

Ja też nie zgodziłabym się na monitorowanie bez usg. W moim przypadku zanim podeszłam do transferu to u lekarza byłam z 5 razy w odstępach jeden lub dwa dni... Cykl naturalny

Jak sie czujesz? To tak jako pierwsze pytanie.Ja juz ci pisalam ze 6 miesiecy musialam odczekac ze wzgledu na zabieg,ale ,ale...byly tu i takie artystki co po 3 miesiacach mialy juz zielone swiatlo,te u ktorych nastapilo poronienie samoistne,zachodzily w ciaze z biegu na kolejnym cyklu.Mysle ze czeka cie najpierw wizyta kontrola na ktorej sie dowiesz co i jak dalej.
Wczoraj wieczorem bolał mnie jeszcze brzuch. Już prawie w ogóle nie plamię. Czuje tylko delikatnie szyjke macicy i tyle. Dzisiaj już wybrałam się z mężem na wycieczkę krótką 🙂
Wizytę mam za 4 tyg muszę mieć wszystkie wyniki ( hispat i genetyczne). Dzisiaj dzwonili z laboratorium że z materiału z zabiegu nie udało się wykonać badania i muszę w przyszłym tyg jak już będą gotowe wypożyczyć bloczki parafinowe że szpitala i dostarczyć je do laboratorium.

Transfer 3.09 dr Hajd****k ❤❤❤
ciesze się bardzo
Proszę trzymajcie kciuki a kto może niech się pomodli za nas i naszego kropeczka ❤❤❤
Kochana trzymam za ciebie kciuki.
Hajdusianek podobno ma dobrą rękę;)))
Strasznie podnieśli ceny ;(((. Weryfikację wzielaś ??
Test na covid wymagają ??

Wszystko dobrze !!! Jest zarodek 8mm, usg wskazuje na 6t5d, czyli dokładnie tak jak jest faktycznie, tętno 135, podobno w normie? Następna wizyta 4 września. 🥰 🥰 🥰 🥰 Czuje się jakby to wszystko działo się gdzieś poza mną, po prostu nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży po tylu latach starań

reklama
Wczoraj wieczorem bolał mnie jeszcze brzuch. Już prawie w ogóle nie plamię. Czuje tylko delikatnie szyjke macicy i tyle. Dzisiaj już wybrałam się z mężem na wycieczkę krótką 🙂
Wizytę mam za 4 tyg muszę mieć wszystkie wyniki ( hispat i genetyczne). Dzisiaj dzwonili z laboratorium że z materiału z zabiegu nie udało się wykonać badania i muszę w przyszłym tyg jak już będą gotowe wypożyczyć bloczki parafinowe że szpitala i dostarczyć je do laboratorium.
Ze cooo? Jakie bloczki😅🤔🤔🤔po co to?

Do góry