reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Noo, dla mnie to była rzeźnia... 😕 Już mnie tak brzuch nawalał że każde wkłucie to była jakaś masakra.... 😕 I to po 2 zastrzyki na dzień...
Powiem wam dziewczynki, że ja mam po przeszczepie pod blizną takie spore miejsce na brzuchu bez czucia:) tam daje mi mąż zastrzyki i nic nie boli. Ale raz zrobił w miejscu innym i .... Cieszę się, że mam takie nieczujące miejsce 🥰

reklama
Powiem wam dziewczynki, że ja mam po przeszczepie pod blizną takie spore miejsce na brzuchu bez czucia:) tam daje mi mąż zastrzyki i nic nie boli. Ale raz zrobił w miejscu innym i .... Cieszę się, że mam takie nieczujące miejsce 🥰
I dajesz tam? kurcze ja mam po wtrostku bliznę taka i wkolo bez czucia tez ale jak daje tam to tylko po tej stronie robią się siniaki, więc wale zastrzyki tylko z lewej.

Ja już po wizycie. Pęcherzyk ciazowy jest. Lekko wyczuwane tętno. Uczucie niesamowite 🥰 wracamy za tydzień we wtorek na wizyte serduszkowa
Wspaniale! 😍 Gratulacje!

Ja po swoim pierwszym USG ze szczęścia chciałam wyjść z przychodni w klapkach jednorazowych 🤣 na szczęście pani w recepcji mnie zawróciła 🤣

Karolina 79 wiec czuje sie srednio wczoraj pol dnia przelezalam az usnelam bo tak mnie podbrzusze bolalo potem przeszlo..... Dzis w pracy musialam duzo siedziec :( i teraz tez mnie boli tak okresowo nadole :( .... A w dodatku mam sezon w pracy wolnych kilku dni nie wezme bo mi nie da no jednej kolezanki juz 3tydzien nie ma bo ma atak przrpukliny na kregoslupie ....a mnie teraz nie ma kto zastapic jestem troche zla ale z drugiej strony nie mam zabardzo czasu na myslenie w pracy ....
Uf jak ktos dobrnal do konca moich wypocin to piateczka ....przepraszam ze tak narzekam
A nospe brałaś??? Ja biorę 3 razy dziennie i mam spokojna głowę ze mnie nic nie boli! Spróbuj i przekonaj się wtedy zobaczysz ze dobrze się poczujesz 😁

reklama
Tak nie jest ciąża mnoga prawidłowa trwa tyle samo czyli 40 tyg co ciąża pojedyncza.
Może skończyć się wcześniej tak samo i z tych samych powodów co ciąża pojedyncza. Problem jest tylko taki że w brzuchu jest więcej niż jedno dziecko waga ich jest przez to większa i możliwości ciała kobiety oraz łożyska niekiedy kończą się szybciej.
Niekiedy żeby uniknąć samoistnego porodu który im bliżej końca tym większa prawdopodobieństwo że się zacznie wykonuje się w ciazach bliźniaczych CC A poza tym bliźniaki nie zawsze są ułożona razem prawidłowo czyli glowami do dołu. A rodzic naturalnie 2 dzieci z czego jedno ułożone nieprawidłowo to katastrofa.
Nie wiem właśnie, ale z tego co wyczytałam to bliźniaki się rodzi wcześniej niż 1 dziecko a trojaczki jeszcze wcześniej ... Dlaczego tak jest to nie wiem

Do góry