reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O rany...żałoba serialowa jest straszna. Ja skończyłam Working mums i teraz nie mam co oglądać. Polecisz coś?🙂
No powiem ci że nic takiego "Wow" dawno nie oglądałam, wszystko jest raczej takie średnie co oglądam🤔. Ta "Szkoła dla elity" też jakaś super nie była, ale mnie wciągnęła 🙂.
Kolega polecał mi "list do króla" czy coś takiego, oglądałaś? Ja jeszcze nie

reklama
Pytanie mam. Bo trochę biorę teraz tych tabsow, np wieczorna porcje 4 tabletki. Lykacie wszystko odrazu czy jakoś po kolei?? Na kolacje mam duphaston, 2x estrofen acard kwas foliowy i magnez. Na śniadanie encorton duphaston i 2x estrofem. Myślicie że nie szkodzą sobie te tabsy w żołądku??
Rozdiel sobie co kilka godzin progesteron (cyclogest, duphston) i estrofem - to jest najwazniejsze - encorton do sniadania a reszte w miedzyczasie...

Ja estrofem zawsze miałam dopochwowo... Podobno lepiej się wchlania i nie musiałabyś tyle brać... Wszystkie tabletki zawsze łykałam razem...
też miałam dopochwwowo podczas wcześniejszego podejścia ale nie lubię tam nic wpychac więc mi na rękę że jednak mogę lykac. Dr rozpisal mi wszytko jak 5latce i wyraźnie jest ze estrofem doustnie.

Są kobiety które nawet nie wiedza ze są w ciąży dopóki nie wylądują na porodówce :p
Co racja to racja- mam takiego ratownika medycznego którego córka -19 lat była w ciazy i od 4 mięs chodził po lekarzach łącznie z dietetykiem bo cały czas tyla i nie wiedzieli od czego🤭 w końcu przyszedł 9 mięs i trafiła na SOR z bólami brzucha - podawał jej kartonami No-Sor pyralginę tramal az w końcu zrobił RTG brzucha bo myślał ze to niedrożność - a tam niespodzianka - dzidziuś wstawiający się do wyjaśnia- po 4 h został dziadkiem a ona mamusia 🤭 ( oczywiście pomocy lekarskiej nie chciał- leczył na własna rękę ) to i taki przypadek z zycia wzięty

Coś ty, prawie już z trawy nie mam przez upały. Podlewanie nic nie daje 👿.
Mam żałobę... Skonczylam serial 😓. Szkoła dla elity, nie spodziewałam się że mnie tak wciągnie. Wczoraj wieczorem zaczęłam na siłę jakiś " Znaki". Taki sobie
Mój książę wrócił z nad morza dziś. Na zawody pojechał w piątek i spał z innymi ludźmi w busach niedaleko plaży. Udziału nie wziął bo za gorąco było 😂.

obejrz sobie 6 odcinkowy w głębi lasu :)

Dziewczyny co prawda jeszcze daleka droga do transferu u mnie, zobaczymy co z tym cukrem i insulina , ale jak lekarz powie ze nie ma większych przeciwwskazań to działamy od pierwszego dnia nastepnego cyklu. Wiem ze może to sie wydać dziwne albo niezrozumiałe ze chcielibyśmy dwojaczki ( niezrozumiałe mam na myśli ilość pracy, nieprzespanych nocy, wszystko zdwojone) ale chcielibyśmy bardzo aby nie przechodzić tego wszytskiego na nowo. Ciężarówki z bliźniakami miałyście transferowany jeden zarodek? Czy może dwa i czy obydwa dobre czy jeden dobry, drugi jakby lekko słabszy. Teraz przy crio mieliśmy dwa ale wiadome było ze są slabe i nic nie wyszło. Ciekawi mnie jak u was było z tymi ciążami bliźniaczymi :-)
Ja mialam podamy 5dniowy swiezy blastek i rozmrozony 3 dniowy.Obydwa zostaly.I powiem ci jeszcze jedno,blizniaki sa super,moje sie zaczely pieknie razem bawic.
Praxy troche jest,ale jak myslisz ze przy jednym jest mniej ,to tez nie prawsa.wszystko zalezy na jakie egzeplarze sie trafi.

Ja mialam podamy 5dniowy swiezy blastek i rozmrozony 3 dniowy.Obydwa zostaly.I powiem ci jeszcze jedno,blizniaki sa super,moje sie zaczely pieknie razem bawic.
Praxy troche jest,ale jak myslisz ze przy jednym jest mniej ,to tez nie prawsa.wszystko zalezy na jakie egzeplarze sie trafi.
Wiem ze jest pracy zarówno przy pojedynczej jak i przy mnogiej ale lekarze unikają transferów dwóch zarodków chyba ;/ zobaczymy co będzie ile się uda i jakiej jakości i co powie doktor. To super ze się udało!!! Cieszę się i to buduje.

Wiem ze jest pracy zarówno przy pojedynczej jak i przy mnogiej ale lekarze unikają transferów dwóch zarodków chyba ;/ zobaczymy co będzie ile się uda i jakiej jakości i co powie doktor. To super ze się udało!!! Cieszę się i to buduje.
To prawda, że wolą podawać jeden. Ciąża mnoga jest większym obciążeniem dla organizmu kobiety. Poza tym jest większe ryzyko wad układowych u dzieci. Zazwyczaj więcej zarodków podają po niepowodzeniach. Mój lekarz mówił, że podanie dwóch zarodków o 30% zwiększa szansę implantacji. Niestety u mnie się nie sprawdziło...

reklama
Do góry