reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Odpisały lajzy dopiero po 20!!! Wszystkie 5 komórek się zaplodnilo, ocena na wczoraj rozwija się 5 zarodków, dziś niby oceny nie robili, będą robić jutro w 3ciej dobie :o :o Kurna boję się że po 3ciej znów wszystkie padną 😭😭 U nas jest mało komórek ale prawie wszystkie dojrzałe i 100% zaplodnien więc do jest kurna nie tak :angry:

reklama
Odpisały lajzy dopiero po 20!!! Wszystkie 5 komórek się zaplodnilo, ocena na wczoraj rozwija się 5 zarodków, dziś niby oceny nie robili, będą robić jutro w 3ciej dobie :o :o Kurna boję się że po 3ciej znów wszystkie padną 😭😭 U nas jest mało komórek ale prawie wszystkie dojrzałe i 100% zaplodnien więc do jest kurna nie tak :angry:
Świetna wiadomość kochana!!! Teraz trzymamy kciuki, żeby pięknie do 5tej się rozwijały ✊✊✊✊✊

U mnie dziewczynki 4 dzień po transferze, pobolewa mnie okresowo i kłuje po lewej stronie ( a tam został mi jajowod wiec schiza oczywiście) ale to tez pewnie od hormonów. Przez te pare dni byłam taka śpiąca i zmęczona ale dziś już mi lepiej. Był tez niesamowity upał u nas wiec nic się nie chciało robić to poleniuchowalam i bałam się cokolwiek forsownego robić. Ale dziś już umylam okna i ogarnelam dom bo już nie mogę się tak ograniczać. Dzwonili do mnie z Novum, ze mam jednego mrozaczka w 3 ej dobie zamrozili 7/2 ich ocena. Trochę fragmentacji miał. Ale zawsze to nasze maleństwo 🥰 narazie myśle, ze nie chce w ogóle robić bety, a co tam poczekam sobie jak najdłużej w nieświadomości...pewnie do 10/11 dnia 😜😜 Chciałabym dłużej ale nie wiem czy moja psychika wytrzyma. Co ma być to będzie i już nic nie zrobię niestety.

Na razie jest dobrze! 🙂 także dobrze ze odpisali zanim wyjechałaś, poprawili Ci wakacje, zamiast zepsuć 😜. Teraz czekamy z Tobą co dalej 😘😘😘a póki co odpoczywaj 🥰

U mnie dziewczynki 4 dzień po transferze, pobolewa mnie okresowo i kłuje po lewej stronie ( a tam został mi jajowod wiec schiza oczywiście) ale to tez pewnie od hormonów. Przez te pare dni byłam taka śpiąca i zmęczona ale dziś już mi lepiej. Był tez niesamowity upał u nas wiec nic się nie chciało robić to poleniuchowalam i bałam się cokolwiek forsownego robić. Ale dziś już umylam okna i ogarnelam dom bo już nie mogę się tak ograniczać. Dzwonili do mnie z Novum, ze mam jednego mrozaczka w 3 ej dobie zamrozili 7/2 ich ocena. Trochę fragmentacji miał. Ale zawsze to nasze maleństwo 🥰 narazie myśle, ze nie chce w ogóle robić bety, a co tam poczekam sobie jak najdłużej w nieświadomości...pewnie do 10/11 dnia 😜😜 Chciałabym dłużej ale nie wiem czy moja psychika wytrzyma. Co ma być to będzie i już nic nie zrobię niestety.
Czyli z 4 komoreczek masz 3 zarodki super ! Przy pozamacicznej tak szybko nie czujesz klucia w jajowodzie, ja czułam nagle ból i to silny w 22dpt chyba, szybciej nic.. Te klucze masz raczej od hormonów.. Kiedy testujesz ??

Ze jak?! 😭😭😭 dlaczego 😭😭😭 czarnulka, przytulam Cię z całego serca ❤️😔🙁
Już doczytałam ze się gamonie pewnie pomylili, bo przecież faktycznie do ciula nie mogła aż tak spaść! Tym bardziej ze taka piękna krecha na teście ❤️ Oj należy im się tam zadyma, mąż ma racje!
Powtórz jutro, będziemy wszystkie czekać w mega napięciu 😰
Sama nie wiem co o tym myśleć. Ale nastawiam sie ze nic z tego nie bedzie 😞

reklama
Czyli z 4 komoreczek masz 3 zarodki super ! Przy pozamacicznej tak szybko nie czujesz klucia w jajowodzie, ja czułam nagle ból i to silny w 22dpt chyba, szybciej nic.. Te klucze masz raczej od hormonów.. Kiedy testujesz ??
Nie kochana, mam tylko dwa- jeden zamrożony (7/2 to jest ocena według Novum, czyli 7 blastomerów a 2 to fragmentacja) a ten drugi w brzuchu :) on mila ocenę 10/1 także powiedzieli, ze piękny. jak miałam pozamaciczna to nie pamietam co czułam bo nawet do głowy by mi nie przyszło, ze mogłoby się coś takiego przytrafić- nie wiedziałam o tym, ale to było 9 lat temu :( pamietam tylko ostry ból w barku ale ja już wtedy plamilam i od razu do szpitala. Myśle, ze będę testować około 10-11 sierpnia...ale jeszcze nie wiem 😳😳😳

Do góry